Etapă fără surprize în Campionatul Realsport

După ce în runda precedentă am avut parte de o „revoltă” a echipelor mai slab clasate în toate cele trei ligi, etapa de la sfârşitul săptămânii trecute a readus lucrurile pe făgaşul normal în Campionatul Realsport de minifotbal Deva. Nu s-au înregistrat rezultate surpriză, semn că favoritele au luat în serios „avertismentele” transmise de adversari în meciurile anterioare. Ca o consecinţă logică, nu s-au produs schimbări la vârful clasamentelor, ordinea pe podium rămânând neschimbată în cele trei eşaloane.

Victorii pentru primele clasate în derbyurile pentru play-off din Liga A

Prima ligă a programat două partide cu implicaţii majore în disputa pentru cele două locurile care duc în play-off rămase disponibile. Dacă Sporting Crişcior şi AS Electroconat şi-au asigurat practic prezenţa în ultimul act al luptei pentru titlu, alte trei echipe duc o luptă strânsă pentru poziţiile a treia şi a patra.
În meciul cap de afiş al etapei s-au întâlnit ocupantele locurilor 1 şi 3, Sporting Crişcior şi Roben Haţeg.

În cele din urmă victoria a revenit liderului, scor 6 – 4, care păstrează astfel avansul de cinci puncte în clasament. Şi urmăritoarea sa AS Electroconat a obţinut un succes tot la două goluri diferenţă, 4 – 2 cu Taylor Red & LPG, locul 4 înaintea etapei. De înfrângerea acesteia din urmă a profitat City Taxi, câştigătoare „la masa verde” cu retrasa FC Boromir, aşa încât City şi Taylor au făcut rocada în clasament. În fine, în disputa codaşelor Comsid a dispus clar de Micro 15, scor 5 – 0, şi a pus un ecart de opt puncte între ele.
Etapa viitoare programează un meci direct între pretendente la play-off, Taylor Red & LPG – Roben Haţeg, şi un alt joc extrem de interesant între liderul Sporting şi City Taxi. AS Electroconat are o misiune aparent facilă în faţa lui Comsid, iar Micro 15 va sta şi va lua trei puncte (ar fi trebuit să joace cu Boromir).

Primele două clasate în Liga B se distanţează de urmăritoare

După cum spuneam la început, fruntaşele din ierarhie au luat în serios păţaniile din etapa trecută şi nu şi-au mai permis paşi greşiţi. Liderul Alaska a învins ultima clasată Universitatea Viile Noi cu 3 – 1, iar RGI & ECP a dispus de Boys Team cu 5 – 2, astfel că diferenţa din clasament între ele a rămas de un singur punct. În meci direct pentru poziţia a treia de pe podium, FC Corona şi Mureşul au terminat nedecis, 2 – 2. De acest rezultat au profitat şi primele două clasate, care s-au distanţat şi mai mult, şi Grawe Deva, învingătoare prin neprezentare cu Tinerii. Într-un alt meci al etapei, Doctorii – Bog XXI 4 – 2 şi câştigătorii au urcat două locuri în Liga B, de pe 9 pe 7.
Din programul etapei viitoare se detaşează net întâlnirea dintre RGI & ECP (locul 2) şi FC Corona (locul 3). Nici Alaska (locul 1) nu pare a avea de îndeplinit o simplă formalitate în disputa cu Boys Team (locul 6), echipă aflată la numai patru puncte de podium. Grawe Deva pleacă evident cu prima şansă în meciul cu „lanterna” Universitatea Viile Noi, ca şi Mureşul cu Doctorii, aici echilibrul fiind însă mai pronunţat. Bog XXI va lua trei puncte „la masa verde” cu Tinerii.

Continuă lupta în trei în Liga C

Patru din primele cinci clasate din cel de-al treilea eşalon valoric au obţinut victorii în această rundă. Cea de-a cincea, Viitorul Călan, nu a jucat din cauza numărului impar de formaţii participante. FC Dex Team şi-a păstrat prima poziţie după succesul cu 3 – 1 în faţa ultimei clasate Securit Grup, Templierii locul al doilea după un categoric 6 – 1 cu Rombest, iar Viitorul locul al treilea, chiar dacă a stat. MDS Deva şi Cement rămân la egalitate de puncte pe locurile 4 şi 5, după 11 – 1 cu Ştiinţa, respectiv 5 – 4 cu Astaldi. În partea inferioară a ierarhie ABS Decor a trecut la limită de Azaria, 4 – 3, cele două făcând schimb de locuri în clasament.
Continuă şi în etapa viitoare dialogul la distanţă dintre ocupantele podiumului: FC Dex Team (locul 1) – ABS Decor (locul 7), Templierii (locul 2) – Cement (locul 4) şi Viitorul Călan (locul 3) – Rombest (locul 6). Celelalte partide ale rundei sunt MDS Deva – FCC Astaldi şi Azaria – Ştiinţa.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 05.03.2019)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2409
82456
50689
419567
20075392
20075392