AG FMR. Locațiile și datele competițiilor regionale și naționale din 2020

Adunarea Generală a Federației de Minifotbal din România a avut loc duminică, 23 februarie, la Cluj Napoca. La invitația domnului General de Brigadă, dr. Nicolae Tonu, întâlnirea s-a ținut la sediul Diviziei 4 de Infanterie Gemina. Adunarea s-a bucurat de prezența a 33 dintre cei 42 de organizatori locali din țară.
O mare parte dintre cei 33 de organizatori locali, prezenți la Cluj, au ajuns încă de sâmbătă seara, prilej pentru care s-a ținut și un meci de minifotbal, devenit tradițional în ultimii ani.
Adunarea Generală propriu-zisă a debutat duminică dimineața, la ora 09:30, pe ordinea de zi fiind mai multe subiecte de interes pentru toți cei implicați în fenomenul minifotbal.
Federația de Minifotbal din România a fost reprezentată de întreaga sa conducere, în funte cu președintele, Ioan Onicaș, secretarul general, Attila Takacs, vicepreședinții Paul Costaș și Tiberiu Lajos, precum și membrii Comitetului Executiv, Dan Ștefan Cojocaru și Cristian Lupu.
În cadrul Adunării Generale a Federației de Minifotbal din România au fost anuntațe datele și locațiile competițiilor regionale și naționale din anul 2020, organizate sub egida FMR.
Astfel, cea mai importantă competiție națională a anului, Campionatul Național de Minifotbal, va avea loc la Râmnicu-Vâlcea, între 9 și 11 iulie. Noutatea acestui sezon constă în faptul că turneul final va începe de joi, iar finala competiției se dispută sâmbătă seara, la o oră ideală pentru minifotbal. Deținătoarea trofeului, de anul trecut, este echipa Nova Vita Târgu Mureș.

A doua competiție ca importanță a calendarului FMR pe 2020 este Cupa României. Aceasta va avea loc între 3 și 5 iulie la Sibiu, un pol important în minifotbalul românesc. Sibiul a organizat Cupa României și în 2018, iar anul trecut a organizat Campionatul Regional Sud-Vest. Deținătoarea trofeului este echipa FC Boromir Râmnicu-Vâlcea.
Campionatele Regionale vor avea loc între 5 și 7 iunie, fiind, la fel ca în ultimii ani, competițiile care deschid vara minifotbalistică la noi în țară. Regionalul Sud-Vest va avea loc la Târgu Jiu, iar cel din Nord-Est la Piatra Neamț. Locațiile pentru regiunile Nord-Vest și Sud-Est vor fi anunțate în scurt timp. Tragerea la sorți a meciurilor de la Campionatele Regionale va avea loc în data de 2 iunie.
Campionatul Național de Old Boys se va disputa la Botoșani, fie în perioada 12-14 iunie, fie între 19 și 21 iunie, în funcție de data alegerilor locale din vară. Deținătoarea trofeului este Peppy Dolce Vita Târgu Jiu.
O modificare importantă a fost stabilită în ceea ce privește Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor. Acesta va avea loc fie în septembrie, fie în octombrie și va constitui practic un turneu de pregătire pentru EMF Business Cup, competiția europeană destinată firmelor și instituțiilor, ediția mai 2021, din Antalya, Turcia. Locația și perioada de desfășurare a CN urmează să fie anunțate în scurt timp.
La fel ca anul trecut, Supercupa României va avea loc la Iași, în cadrul Cupei Magic, și va închide anul calendaristic în ceea ce privește competițiile naționale organizate de FMR. Supercupa va avea loc în luna octombrie și va opune campioana națională 2020 și câștigătoarea Cupei din acest an.
De asemenea, a fost prezentat calendarul competițiilor europene din acest an, competiții ce vor fi organizate sub egida EMF: Business Cup (Antalya, Turcia, 13-17 mai), Champions League și Masters Champions League (Rimini-Riccione, Italia, 26-30 august), Eurocup (Rimini-Riccione, Italia, 02-06 septembrie), toate fiind competiții rezervate echipelor de club și Campionatul European, competiție rezervată echipelor naționale (Kosice, Slovacia, 07-14 noiembrie)
Un aspect important de reținut în urma ședinței AG de la Cluj Napoca este faptul că numărul exact de locuri acordate fiecărui campionat local, în funcție de licența deținută, pentru Campionatele Regionale, va fi anunțat după data de 15 martie.
Atunci va avea loc o re-evaluare a informațiilor făcute publice de către organizatorii locali pe site-ul oficial FMR (echipe înscrise în competițiile locale, număr de jucători legitimați la fiecare echipă, data și rezultatele meciurilor din acest sezon etc.), după ce în prealabil, toate aceste informații au fost analizate în cursul lunii februarie.
Un alt aspect important și de reținut este faptul că, începând din acest sezon, echipele care participă la cele patru Campionate Regionale nu vor mai avea drept de participare la turneul final al Cupei României.
În cele din urmă, de notat și faptul că patru dintre organizatorii locali din țară și-au înființat, la solicitarea FMR, ACS-uri, și au primit o diplomă de recunoaștere în acest sens din partea președintelui, Ioan Onicaș. Este vorba despre organizatorii locali din: Florești, Baia Mare, Botoșani și Focșani.
Calendar competiții regionale și naționale FMR, 2020:
🏟Campionatele Regionale 05-07 iunie
Sud-Vest: Târgu Jiu
Nord-Est: Piatra Neamț
Sud-Est: urmează a fi stabilit
Nord-Vest: urmează a fi stabilita
🏟 12-14 iunie sau 19-21 iunie
Campionatul Național de Old Boys – Botoșani
🏟 03-05 iulie
Cupa României – Sibiu
🏟 09-11 iulie
Campionatul Național de Minifotbal – Râmnicu-Vâlcea
🏟 Septembrie-Octombrie
Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor – urmează a fi stabilit
🏟 Octombrie
Supercupa României – Iași

📝 Sursa: Biroul de presa FMR

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
4477
24089
158533
190620
2669820
2669820