Boromir Râmnicu Vâlcea a câştigat Cupa Iernii Realsport-Boromir

Baza Sportiva Realsport din Deva a găzduit, de vineri până duminică, meciurile primei competiţii de minifotbal a anului 2019, Cupa Iernii Realsport-Boromir. 16 dintre cele mai bune echipe din ţară, împărţite în patru grupe de câte patru formaţii, s-au întrecut în aceste trei zile în jocuri extrem de disputate şi de atractive. Au fost şi partide foarte echilibrate, care au necesitat lovituri de departajare, am consemnat şi scoruri mari, mai ales în faza grupelor, într-un cuvânt am avut de toate la această ediţie.

La finalul întrecerii, victoria a revenit celor de la Boromir Rm. Vâlcea, care şi-au adjudecat trofeul pus în joc de organizatori, Boromir şi Realsport Deva. Au participat nouă echipe din judeţul Hunedoara, cu o singură modificare faţă de tabelul de înscriere anunţat iniţial, FC West Deva în loc de Orăştie. Singura echipă din judeţ care a acces în semifinale, Sporting Crişcior, a terminat pe locul al patrulea.
Să mai amintim că partidele de la Cupa Iernii Realsport-Boromir au fost conduse de brigăzi de arbitri din Cluj, Sibiu şi Deva. La final organizatorii au acordat premii în produse sportive, cupe, medalii, plachete şi diplome.

Calificări scontate din grupe în sferturile de finală

Înainte de a trece în revistă rezultatele, să spunem că între primele opt formaţii la Cupa Iernii Realsport-Boromir s-au calificat patru echipe din judeţ – acestea fiind ocupantele podiumului în Liga A Realsport Deva şi campioana municipiului Hunedoara – şi patru din afară. Nu s-au înregistrat surprize, favoritele trecând in-corpore în faza eliminatorie a competiţiei, asta după ce toate îşi asiguraseră deja calificarea după primele două partide jucate în grupe.
În grupa A învingătoarea s-a decis în ultima etapă, în meciul direct dintre MFC Corvinul Hunedoara şi GT Sport Alba Iulia. „Oaspeţii” din Alba s-au impus la loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2 – 2. Tot în ultima rundă s-a desemnat şi câştigătoarea grupei B, în partida Boromir Râmnicu Vâlcea – Sporting Crişcior, încheiată 4 – 2. O situaţie identică s-a înregistrat şi în grupa C, unde Boromir Deva a învins pe Borussia Hermannstadt cu 2 – 1 în disputa pentru primul loc. La fel, în ultima etapă, s-a scris şi istoria grupei D, unde campioana europeană şi naţională MAV Sports Timişoara a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de AS Electroconat Deva, după 1 – 1 la finalul timpului regulamentar.

Finală scontată între cele mai titrate echipe prezente la Deva

Cel mai echilibrat – şi mai aşteptat – meci din sferturile de finală a fost reeditarea finalei de anul trecut din Campionatul Realsport de minifotbal Deva. S-au întâlnit „eternele rivale” Boromir Deva şi Sporting Crişcior, iar de data aceasta câştig de cauză au avut cei de la Sporting, care au trecut mai departe după 2 – 2 la finalul jocului şi 4 – 3 la loviturile de departajare. În celelalte partide Corvinul Hunedoara a cedat la limită în faţa lui MAV Sports Timişoara, scor 1 – 2, Electroconat a pierdut clar la GT Sport Alba, 2 – 6, iar Boromir Râmnicu Vâlcea a învins Borussia Hermannstadt cu 3 – 1.
Semifinalele au adus reeditarea confruntării din grupă dintre FC Boromir Râmnicu Vâlcea şi Sporting Crişcior. Şi de această dată câştig de cauză au avut vâlcenii, care s-au impus cu 4 – 1. În cea de a doua semifinală MAV Sports Timişoara a trecut la limită, 4 – 3, de GT Sport Alba Iulia.
Finala mică a opus învinsele din semifinale. În cele din urmă medaliile de bronz au revenit celor de la GT Sport Alba Iulia, după 4 – 2 cu Sporting Crişcior.

Cupa Iernii Realsport-Boromir a fost adjudecată de FC Boromir Râmnicu Vâlcea, învingătoare în finala mare în faţa lui MAV Sports Timişoara (campioana naţională şi câştigătoarea EMF Champions League în 2018) cu scorul de 2 – 1, după ce timişorenii au ratat un penalty la ultima fază a meciului!

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 14.01.2019)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
88
221
57589
208462
1346530
1346530