Marius Mitu numit antrenor al echipei nationale

România, cea mai titrată și decorată echipă națională la nivel european, va avea începând din 2018, un nou antrenor principal. Pe această cale îi mulțumim fostului antrenor principal, Cristian Lupu, pentru munca depusă în folosul echipei naționale în ultimul an de zile ca antrenor principal, timp în care România a participat la Campionatul European din Cehia (locul 4), Campionatul Mondial din Tunisia (optimi de finală) și a câștigat Tournoi de Champions în Tunisia, dar și pentru munca depusă în cei 4 ani precedenți petrecuți ca antrenor secund al echipei naționale. Cristian Lupu va ramane alaturi de echipa nationala si va ajuta stafful tehnic in vederea pregatirii echipei nationale, pentru viitoarele competitii.

Comitetul Executiv a decis ca începând din acest an, echipa națională să fie pregătită de Dan Marius Mitu. Antrenorul în vârstă de 41 de ani s-a ocupat în ultimii ani de destinele echipei Old Boys București, echipă ce a avut o ascensiune fulminantă, ajungând din liga a doua din CMFB în postura de campioană a Bucureștiului, campioană regională Sud-Est, vicecampioană națională și participantă la Liga Campionilor în 2017, acolo unde a ajuns până în optimile de finală, fiind învinsă de compatrioata Juventus Sibiu. Este cu totul impresionant dacă ținem cont că acest progres s-a făcut în mai puțin de 2 ani de zile !

Dan Marius Mitu a fost prezentat Adunării Generale la Alba Iulia iar reprezentanții locali i-au urat mult succes în noua funcție. Tehnicianul a precizat că nu are nevoie de timp pentru reconstrucție și că vizează rezultate începând din acest an, la EURO 2018. „Sunt onorat că am primit această propunere, sper să readucem România acolo unde îi este locul. Nu putem vorbi de o perioadă de reconstrucție, este totuși un joc pentru amatori și nu cred că putem vorbi ca și obiectiv, acela de a avea o echipă puternică peste 2 ani. România trebuie să abordeze orice competiție puternică cu gândul de a câștiga, nu mergem pe reconstrucție, ci pe performanță”, a fost mesajul transmis de noul antrenor principal al echipei naționale. Acesta va continua să antreneze în paralel și echipa de club, Old Boys București.

Înainte să se implice total în minifotbal, Dan Marius Mitu a avut o carieră lungă în fotbalul pe teren mare. Acesta și-a început cariera în 1994 la Steaua București și a trecut, printre altele, pe la Anderlecht Bruxelles (Belgia), Metalurg Donețk (Ucraina) sau Skoda Xanthi (Grecia). Retragerea și-a făcut-o în 2012 la Râmnicu Vâlcea.

Îi dorim multă baftă lui Dan Marius Mitu în funcția de antrenor al echipei naționale ! Hai România !

Dan Marius Mitu:

  • Născut la 10.09.1976 la București.
  • A debutat pentru Steaua în 1994 la 18 ani.
  • A jucat 5 ani în Belgia pentru: RWD Molenbeek, Lierse și Anderlecht Bruxelles.
  • A evoluat în Ucraina pentru Metalurg Donețk și Grecia pentru Skoda Xanthi și Panthrakikos.
  • Antrenor-jucător la Râmnicu Vâlcea în perioada 2011-2012.
  • Ca antrenor-jucător la Old Boys București la minifotbal: în mai puțin de 2 ani de zile a dus echipa din liga a doua în postura de campioană a CMFB, unul dintre cele mai puternice campionate din țară, campioană regională Sud-Est, până în finala Campionatului Național de la Bacău, finală pe care echipa sa a pierdut-o la limită, 0-1 cu Ary&Roby Buftea.
  • La prima participare în Liga Campionilor, la Terme Catez în Slovenia, Old Boys București a ajuns până în optimile de finală unde a fost învinsă de o altă echipă românească, Juventus Sibiu.

 

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2100
4830
12531
10927
1073805
1073805