Favoritele s-au impus în etapa a opta din Campionatul Realsport

Meciurile de la sfârşitul săptămânii trecute din Campionatul Realsport de Minifotbal Deva au adus victorii scontate, majoritatea la scoruri concludente, pentru primele clasate din ambele serii. Excepţia a constituit-o liderul seriei a doua, City Taxi, ţinut în şah de Pera PMW, una dintre pretendentele la un loc în Liga A.

Putem spune că în bună măsură ierarhia s-a cristalizat, însă distribuţia în cele trei ligi din faza a doua a competiţiei mai păstrează totuşi câteva semne de întrebare, astfel încât destul de probabil o să avem parte de suspans până în ultima rundă. Cifric, etapa a opta a însemnat un total de 92 de goluri, 45 în Seria 1 şi 47 în Seria a 2-a, meritând menţionate şi cele trei egaluri plus alte trei victorii la limită înregistrate, dovadă că echipele îşi joacă şansele până la capăt. Mai sunt de jucat trei etape în prima serie şi cinci în a doua, diferenţa provenind din numărul echipelor înscrise în fiecare, 12, respectiv 13.

Victorii la scor pentru Boromir şi Sporting în Seria 1

Primele două clasate în această serie nu au avut nici un fel de probleme cu adversarele lor. Boromir s-a impus cu 10 – 4 cu Templierii, iar Sporting a învins Tinerii cu 9 – 1. Cu totul altfel au stat lucrurile în disputele directe pentru celelalte două locuri care duc în prima ligă valorică. Bayern a obţinut trei puncte de aur în meciul cu Comsid, consolidându-şi poziţia a treia în Seria 1. Cu acelaşi scor de 3 – 2 s-a impus şi Alaska în faţa Doctorilor, relansând complet lupta pentru locul 4, ultimul calificant în Liga A. Şi Electroconat mai vizează ocuparea acestuia, după 2 – 1 cu Portocala Mecanică. În fine, la subsolul clasamentului am consemnat un 4 – 4 spectaculos între MDS Deva şi Securit Grup, ultima acumulând cu această ocazie primul punct din actualul campionat. În clasament conduce Boromir cu 22 de puncte, urmată de Sporting cu 21 şi Bayern cu 19 care completează podiumul. De la locul 4 inclusiv în jos sunt cinci formaţii care mai speră la calificarea în elită: Doctorii 15 puncte, Alaska 13, Tinerii 12, Electroconat şi Comsid câte 11. Pentru ultimul loc în Liga B luptă Portocala Mecanică, 6 puncte, MDS Deva 4 şi Templierii 3, ultimul loc în serie fiind ocupat de Securit Grup cu un punct. Etapa viitoare e cum nu se poate mai interesantă prin perspectiva implicaţiilor pe care le vor avea rezultatele din cele două derbyuri programate, Boromir (locul 1) – Bayern (locul 3) şi Doctorii (locul 4) – Sporting (locul 2). Mai avem şi un meci direct Tinerii – Electroconat, adică locul 6 cu locul 7, cam ultima şansă pentru ambele. Şi Alaska şi Comsid au neapărată nevoie de victorie, însă par a avea misiuni mai facile cu Securit, respectiv MDS.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei) 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
188
1797
9706
12636
1033772
1033772