Echipa Nationala de minifotbal in drum spre Cupa Mondiala

Naționala Romaniei, campioană europeană de 6 ori intre 2010 și 2015, cea mai titrată echipă națională din minifotbalul european, va participa la ediția a II-a a Cupei Mondiale. Aceasta va avea loc sub egida Federației Mondiale de Minifotbal (World Minifootball Federation) intre 6 și 15 Octombrie in Tunisia in localitatea Nabeul și adună la start 24 de echipe de pe 5 continente. La prima ediție a Cupei Mondiale, desfășurată in Statele Unite ale Americii in 2015, Romania a fost cea mai bine clasată națională europeană, ocupand locul 3 in urma celor din SUA și Mexic. Conform tragerii la sorți ce a avut loc pe data de 5 Septembrie in Tunisia, Rominia a fost repartizată in Grupa E, din postura de cap de serie, alături de campioana europeană din 2016, Kazakhstan, de Coasta de Fildeș și de Guatemala.
Naţionala Romaniei va fi condusă de pe banca tehnică la acest turneu final, la fel ca la Campionatul European din Cehia din iunie, de tandemul Dan Ştefan Cojocaru - director tehnic și Cristian Marian Lupu - antrenor. Cei doi s-au decis asupra unui lot format din 15 jucători, lot aprobat și de Comitetul Executiv al FMR, fiind operate 7 modificări față de lotul de la EURO. Jucătorii nou adăugați in lot provin de la echipele care au făcut performanță la competițiile majore din acest an: Campionatul Național de la Bacău (Ary&Roby Buftea - actuala Tanzmannschaft București - și Old Boys București), Cupa Romaniei de la Cluj Napoca (CS Luceafărul Cluj Napoca, sfertfinalistă și in Liga Campionilor de la Terme Catez) și Liga Campionilor din Slovenia (MAV Sports Timișoara, medaliata cu bronz la nivel european). Astfel, lotul pentru Cupa Mondială arată in felul următor:

Nr Numele si prenumele Echipa Post

 1. Eftimie Razvan - Old Boys Bucuresti - PORTAR
  2. Amarinei Cosmin - MAV Sports Timisoara - PORTAR
  3. Pusca Costin Cristian - Old Boys Bucuresti - Fundas
  4. Popa Mircea - Juventus Sibiu - FUNDAS
  5. Vincene Toma - Tanzmannschaft Bucuresti - FUNDAS
  6. Marian Ionut - Luceafarul Cluj - FUNDAS
  7. Razvan Dumitru - Tanzmannschaft Bucuresti - Mijlocas 
  8. Burciu Radu Marian- Tanzmannschaft Bucuresti - Mijlocas
  9. Tanase Gabriel - Juventus Sibiu - Mijlocas
  10. Pusca Marian Madalin - Old Boys Bucuresti - Mijlocas
  11. Calugareanu Adrian - Luxury Team Bucuresti - Mijlocas
  12. Plopeanu Razvan - MAV Sports Timisoara - Atacant
  13. Craciun Cosmin Gabriel - Luceafarul Cluj - Atacant
  14. Vlad Claudiu - Juventus Sibiu - Atacant
  15. Paulevici Dragan Robert - MAV Sports Timisoara - Atacant

Staff tehnic echipa națională:
Cojocaru Dan Ștefan - director tehnic
Lupu Cristian Marian - antrenor
Văduva Nicolae - preparator fizic
Roșu Gheorghe - maseur

Cupa Mondială din Tunisia va reprezenta al treilea turneu major internațional al naționalei noastre din acest an. Primul a fost Tournoi de Champions, turneu amical desfășurat in luna martie tot in Tunisia și pe care Romania l-a caștigat după o finală cu Ungaria și Campionatul European de la Brno din Cehia din luna iunie acolo unde naționala noastră s-a clasat pe locul 4.

Hai Romania !
Biroul de presă al Federației de Minifotbal din Romania

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
161
11242
34556
101933
515807
515807