🎙 #Interviul lunii #IUNIE2020 pentru revista noastră digitală #PRO221Magazine, îl are ca invitat pe Attila Takacs, cu siguranță unul dintre cei mai experimentați oameni de #minifotbal din #România!⚽️🇷🇴

#AttilaTakacs este probabil unul dintre cei mai ocupați oameni din minifotbalul românesc. El duce o “#bătălie” pe 3 fronturi: #organizator al #Campionatului de minifotbal din #Deva, dar și două #funcții #oficiale în organizația națională, respectiv europeană de minifotbal!

Joi, 28.05.2020, de la ora 12:00, a avut loc, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, o întâlnire de lucru la care au participat: 

- membrii reprezentativi de conducere ai minifotbalului la nivel național, în frunte cu președintele, domnul Ioan Onicaș;
- ministrul Tineretului și Sportului, domnul Ionuț Stroe;
- președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu;
- secretarul general adjunct al Federației Române de Fotbal, domnul Gabriel Bodescu;
- secretarul general al Partidului Național Liberal, domnul deputat, Robert Sighiartău.
 
Întâlnirea a fost una constructivă, fiind în discuție posibilitățile de reluare a competițiilor sportive de pe teritoriul României în viitorul apropiat. De altfel, cu ocazia întâlnirii de lucru, au fost puse în discuție măsurile concrete de prevenție, propuse de forul de conducere al minifotbalului românesc și trimise, anterior întâlnirii, către MTS, în privința reluării competițiilor locale din țară.

Etapa cu numărul 18 din cel de-al doilea eşalon al Campionatului Realsport a adus rezultate aşteptate. Poate nu şi prin proporţiile scorului din partida în care liderul Micro 15 a zdrobit pe AS Hanzi Deva cu un puţin obişnuit 20 – 2 (!), însă deznodământul meciurilor nu a fost cu nimic surprinzător. Nici chiar acel 5 – 1 de la Azaria – Nova Team nu este şocant, din start acest joc fiind considerat tipic de 1X2.

Importante au fost cele trei meciuri directe între pretendentele la locurile de play-off. Hugo Team (locul 4) a trecut de FC Corona (locul 5) cu 4 – 2, Andrei Cioregari şi Adrian Stanca marcând câte o „dublă” pentru învingători şi Alexandru Varşag o alta pentru învinşi.

Într-un joc „de şase puncte” City Old Boys (locul 6) a învins VLB Team (locul 7) cu 4 – 1, luând o opţiune serioasă pentru accederea în turneul final 1 – 6. Istvan Szemciuk două goluri, Zsolt Kelemen şi Zoran Giurasa au înscris pentru victoria echipei lor, Valentin Bogdan reuşind golul de onoare.

Etapa a 17-a a consemnat „revolta” ultimelor două clasate, care au părăsit terenul neînvinse în partidele cu echipe mult mai bine cotate. Nova Team, ocupanta penultimului loc, a trecut de Alaska, locul 3, cu scorul de 3 – 2. Bogdan Roşoga, Andrei Grigoraş şi Ciprian Trif au înscris pentru cele trei puncte ale lui Nova, iar Liviu Lida şi Radu Dobromir au marcat pentru Alaska.

Două puncte uriaşe în lupta pentru locul al şaselea a pierdut VLB Team în disputa cu ultima clasată Azaria. A fost un 6 – 6 spectaculos: autorii golurilor pentru VLB au fost Răzvan Hordea şi Constantin Someşan câte două, Cristian Petra şi Valentin Bogdan, iar pentru Azaria aceştia s-au numit Cristian Balint cu trei, Alexandru Iordache, Vasile Roşu şi Leonid Macaser câte un gol.

Am avut şi la Liga B parte de un derby de clasament, cel dintre ABS Decor şi FC Corona, ocupantele locurilor 2, respectiv 5. S-a impus ABS Decor cu 5 – 3, goluri Andrei Prodanciuc două, Remus Stoica, Daniel Raţ şi Adrian Costea pentru învingători, Alexandru Varşag două şi Bogdan Lavu pentru Corona.

Micro 15 şi-a păstrat avansul de trei puncte în fruntea ierarhiei după ce a administrat un 8 – 2 fără emoţii Templieriilor. Andrei Torok patru goluri, Marian Albu două, George Manolache şi Andrei Giura câte unul au marcat pentru lider, Ferdinand Pogocşan şi Ştefan Neciu pentru adversari.

Adunarea Generală a Federației de Minifotbal din România a avut loc duminică, 23 februarie, la Cluj Napoca. La invitația domnului General de Brigadă, dr. Nicolae Tonu, întâlnirea s-a ținut la sediul Diviziei 4 de Infanterie Gemina. Adunarea s-a bucurat de prezența a 33 dintre cei 42 de organizatori locali din țară.
O mare parte dintre cei 33 de organizatori locali, prezenți la Cluj, au ajuns încă de sâmbătă seara, prilej pentru care s-a ținut și un meci de minifotbal, devenit tradițional în ultimii ani.
Adunarea Generală propriu-zisă a debutat duminică dimineața, la ora 09:30, pe ordinea de zi fiind mai multe subiecte de interes pentru toți cei implicați în fenomenul minifotbal.
Federația de Minifotbal din România a fost reprezentată de întreaga sa conducere, în funte cu președintele, Ioan Onicaș, secretarul general, Attila Takacs, vicepreședinții Paul Costaș și Tiberiu Lajos, precum și membrii Comitetului Executiv, Dan Ștefan Cojocaru și Cristian Lupu.
În cadrul Adunării Generale a Federației de Minifotbal din România au fost anuntațe datele și locațiile competițiilor regionale și naționale din anul 2020, organizate sub egida FMR.
Astfel, cea mai importantă competiție națională a anului, Campionatul Național de Minifotbal, va avea loc la Râmnicu-Vâlcea, între 9 și 11 iulie. Noutatea acestui sezon constă în faptul că turneul final va începe de joi, iar finala competiției se dispută sâmbătă seara, la o oră ideală pentru minifotbal. Deținătoarea trofeului, de anul trecut, este echipa Nova Vita Târgu Mureș.

Etapa a 15-a din Liga B a oferit o situaţie mai puţin întâlnită, anume că nu s-a produs nici o modificare în clasament. Ordinea a rămas aceeaşi de la primul până la ultimul loc, deoarece inclusiv în disputele directe pentru calificarea în play-off echipele mai bine clasate au obţinut victoria. Învinsele din meciurile despre care vorbeam, Cement, VLB Team şi City Old Boys, păstrează şanse la primele şase locuri, însă au pierdut câte un tempo important în faţa contracandidatelor.

Începem cronologic trecerea în revistă a rundei, cu partida pe care liderul a câştigat-o lejer. Sâmbătă Micro 15 a trecut de Cement cu 9 – 1, goluri Darius Ardelean şi Andrei Torok câte două, Marian Albu, Florin Neag, Vlăduţ Derszi, Florin Stancu, Andrei Giura câte unul, reuşita de onoare pentru adversari fiind trecută în dreptul lui Paul Radu.

Şi principala urmăritoare, ABS Decor, s-a impus de aceeaşi manieră. A fost 10 – 2 cu Nova Team, goluri Remus Stoica 6, Daniel Muntean două, Claudiu Hîrceagă şi Răzvan Roibu, de partea cealaltă marcând Bogdan Roşoga de două ori.

Alaska a rămas pe locul 3, după 3 – 1 cu City Old Boys. Liviu Lida cu două goluri şi Alin Drăgănesc cu unul au adus victoria lui Alaska, iar Doru Murăraşu a înscris pentru Old Boys.

Dacă la Liga A s-au petrecut atâtea şi atâtea evenimente, în schimb în Liga B lucrurile au curs pe făgaşul bătătorit de până acum. Etapa cu numărul 14 nu a înregistrat nici o surpriză, în contrast deplin cu ce s-a petrecut în eşalonul superior. Primele patru clasate au obţinut victorii scontate, singura modificare intervenind la mijlocul ierarhiei, unde VLB Team a coborât două poziţii, iar Hugo Team şi Cement au urcat câte un loc.

Liderul Micro 15 şi-a respectat blazonul şi a spulberat Nova Team cu un 18 – 1 care ne scuteşte de orice alte comentarii. Andrei Torok a înscris 9 goluri, Florin Stancu 4, Andrei Giura şi Daniel Radu câte două, iar Vlăduţ Derszi unul. Golul de onoare al învinşilor a fost reuşit de Bogdan Roşoga.

În derbyul etapei ABS Decor a dispus mai uşor decât era de aşteptat, 7 – 2 în faţa lui VLB Team, luându-şi revanşa pentru înfrângerea din tur (2 – 5). Remus Stoica a fost omul decisiv, marcând de cinci ori, secondat de Marcel Bota şi Daniel Raţ la ABS Decor, pentru VLB Team punctând Răzvan Hordea şi Ciprian Petra.

Un alt meci cu implicaţii majore pentru situarea în primele şase la finalul sezonului regulat a fost cel dintre Hugo Team şi City Old Boys. A fost un succes la limită pentru Hugo, la fel ca în tur: 4 – 3 atunci, 2 – 1 acum. Golurile lui Alex Sonea şi Alexandru Avram au adus cele trei puncte, reuşita lui Vasile Nechitaru nefiind suficientă lui City Old Boys pentru a obţine ceva.

Liga B a continuat cu etapa a 13-a, una care a adus – din nou – permutări în plutonul fruntaş al pretendentelor la play-off. Acest lucru s-a datorat ecartului mic existent între ele, dar şi meciurilor directe – trei la număr – disputate sâmbătă între ele.

În această rundă au fost trei partide decise la limită şi trei câştigate la diferenţe mari de scor. Să mai amintim că s-au marcat 49 goluri în 6 meciuri, adică o medie de 8,16 goluri pe meci.

Prima clasată Micro 15 şi-a luat în ceea ce era considerat derbyul rundei o revanşă zdrobitoare în faţa lui VLB Team, formaţia care i-a administrat în tur singura înfrângere de până acum. A fost un 8 – 0 care ne scuteşte de prea multe comentarii, cu un Andrei Torok în mare vervă de joc, autor a şase goluri.

În plasa liderului se menţine ABS Decor, victorioasă şi ea la scor în faţa lui City Old Boys, altă echipă care se bate la un loc în primele şase. S-a terminat 7 – 2, pentru învingători marcând Remus Stoica de patru ori, Adrian Costea, Daniel Raţ şi Daniel Muntean, iar pentru învinşi Istvan Szemciuk şi Valentin Toader.

LPG Tyre&wash prezinta Clasamentul Top Golgeteri Liga A și Liga B si ofera GRATUIT jucatorilor de pe podium, o spalare, cosmetizare auto interior+exterior. Castigatorii pot beneficia de aceasta oferta pana la sfarsitul lunii ianuarie. Pentru programare contactati numarul de telefon: 0722 754 573.
Multumim partenerului LPG Tyre&wash si felicitari jucatorilor din TOP.
Lpg Tyre Wash strada 16 Februarie nr 12

Incepand cu aceasta luna, demaram un nou proiect!!!
Clubul Sportiv Realsport, organizatorul Campionatului Realsport de minfotbal amatori Deva, doreste, ca impreuna cu delegatii echipelor din campionat si nu numai sa realizeze o monografie a minifotbalul devean.
Dorim ca prin acest proiect sa spunem povestea, istoria acestui sport, in care protagonistii, oameni simplii, din diferite categorii sociale, iubitori a sportului au reusit de-a lungul celor 14 ani sa intemeieze o mare familie, Familia minifotbalului devean.
Povestea inceputa in 2005 si dezvoltat de-a lungul celor 14 ani, a reusit sa ofere multe pentru sportul devean si nu numai.
Consideram ca dupa atatia ani de activitate in care am reusit sa cladim si sa construim bazele valoriilor si principiilor minifotbalului devean, prin care s-au legat zeci de prietenii, s-au trait multe bucurii si dezamagiri, merita sa ramana scrisa intr-o carte.

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
4574
24186
158630
190620
2669917
2669917