Sezonul 2019-2020 se inchide

COMUNICAT din 19.10.2020

Comisia de Organizare a Campionatului Realsport Deva

Având la bază discuțiile și deciziile luate în cadrul sedinței de lucru cu delegații echipelor participante în campionat din data de 08.10.2020, respectiv decizia FMR nr. 171/03.09.2020, Comisia de organizare a hotărât următoarele:

A) În urma deciziilor anunțate de delegații echipelor, care într-un număr destul de mare au confirmat că nu pot alinia la jocurile restante din campionat un lot corespunzător (lipsă jucători), cât și a faptului că în municipiul Deva situația epidemiologică se află la un nivel ridicat, iar protocolul medical care stă la baza reluării competițiilor oficiale, prevede obligativitatea efectuării testelor de Coronavirus de fiecare participant, din 14 in 14 zile, un cadru legislativ aproape imposibil de implementat/respectat în acest moment

de către sportivii amatori și participanții din campionat, pune într-o situație dificilă reluarea/disputarea jocurilor restante din ligile organizate în cadrul Campionatului Realsport sezonul 2019-2020. Drept urmare, Comisia de organizare al Campionatului Realsport anunța înghețarea sezonului 2019-2020 cu data de 19.10.2020 și comunica clasamentul final în toate ligile organizate pentru acest sezon, conform datelor înregistrate și afișate pe site-ul oficial al campionatului www.realsport.ro și pe site-ul Federației www.campionateminifotba.ro la data suspendării acesteia în 12.03.2020.

B) Comisia de organizare nu va desemna campioana sezonului 2019-2020, considerând a fi nejustă în raport cu echipele angrenate în lupta pentru titlu, respectiv a faptului că jocurile rămase și neprogramate din Liga A Play off nu s-au putut disputa pe teren într-un mod competitiv și Fairplay competițional din cauza de pandemiei și a legilor în vigoare.

C) Echipele clasate pe locurile 1-4 din Liga A la momentul înghețarii campionatului, vor avea ocazia (dacă doresc) să reprezinte Campionatul Realsport la Supercupa Romaniei, fiind singura competitie nationala ramasa in calendarul FMR, conform Deciziei nr. 170 din 03.09.2020. Aceasta va fi prima competitie oficiala pe care Federatia o va organiza, odata cu anuntul oficial al autoritatilor privind autorizarea reluarii competitiilor oficiale de minifotbal la nivel national.

D) La nivelul ligilor inferioare, s-a luat decizia de a nu se anunța echipele retrogradate și promovate, pâna la data când Comisia de organizare va anunța începerea noului sezon competițional 2020-2021. În luarea unei decizii finale se va ține cont de clasamentul final la data emiterii prezentului comunicat, a numărului de echipe înscrie în noul sezon 2020-2021, cât și posibila reorganizare a sistemului competițional atât pentru ligile inferioare cât și pentru Liga A.

Clasamentul final din ligile inferioare (Play out Liga A, Liga B) este cel înregistrat conform datelor afișate pe site-ul oficial al campionatului www.realsport.ro și pe site-ul Federației www.campionateminifotba.ro la data suspendării campionatului în 12.03.2020.

Comisa de organizare a Campionatului regretă faptul, că acest sezon s-a încheiat în așa fel, dar în această situație epidemiologică sănătatea participanților este mai presus de oricie. Chiar dacă am depus toate eforturile pentru a se putea relua competiția locală, care se anunța una din cele mai echilibrate sezoane din ultimii ani și am sperat aproape 7 luni că activitatea minifotbalistică va intra într-un ritm normal, fapt ce nu s-a întâmplat, mai mult situația actuală pare să fie mai gravă decât a fost în martie și aprilie, a condus la aceasta decizie grea de a ingheța acest sezon. O situație ne mai întâlnit în acest sport.

Comisia de organizare, mulțumește tuturor pentru modul exemplar în care ați jucat și v-ati prezentat la jocurile disputate în acest sezon și va mulțumește pentru modul în care, chiar și după acestă lungă perioadă de inactivitate reușiți să mențineți dorința și pasiunea de a reveni în competițiile viitoare de minifotbal organizate de Clubul Sportiv Realsport Deva.

Cu respect, Comisia de Organizare

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
10480
33519
271661
360259
6328216
6328216