Teqball a ajuns și la Deva.

Un nou sport îşi face simţită prezenţa la Deva, în cadrul Bazei Sportive Realsport, acolo unde din această săptămână se poate jucat teqball, un sport nou bazat pe fotbal-tenis, care se potriveşte perfect jucătorilor profesionişti de fotbal, dar şi amatorilor entuziaşti.

📌Asociaţia Club Sporitv Realsport Deva – organizatorul campionatului de minifotbal – a achiziţionat o masă specială pentru practicarea acestui sport. Începând de joi masa va fi pusă la dispoziţia celor doritori de mişcare şi de o nouă experienţă.

📅 Ca un bonus de iniţiere în acest sport, joi, vineri, sambătă și duminică între orele 15.00 – 17.00, tegball-ul poate fi practicat GRATUIT la Baza Sportivă Realsport, cu rezervare în prealabil.

Pentru mai multe detalii, regulament găsiți mai jos sau pe pagina https://www.teqball-romania.ro/

📌Ce este Teqball!

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017.

Pe scurt, este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe...masă, una...curbată.

Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.

Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.

Regulament de joc simplificat

Timpul maxim între sfârșitul unui schimb de mingi și un nou service este de 25 de secunde, exceptând cazurile de forță majoră. Fiecare set durează până când unul dintre jucători/echipe ajunge la punctul 12. Sistemul de joc este cel mai bun din 3 seturi.

După fiecare set se schimbă terenurile. Setul decisiv este considerat câștigat la cel puțin 2 puncte diferență, în schimb primele seturi sunt considerate câștigate de jucătorul/echipa care ajunge primul la punctul 12.

SERVICIUL

La serviciu, mingea este în joc din momentul în care părăsește mâinile jucătorului, fără a atinge podeaua. Serviciul se face cu o singură atingere, cu orice parte a corpului, în afara de mâini.

Jucătorul care va servi va sta în spatele liniei de serviciu. Din serviciu, mingea trebuie să cadă în jumătatea adversă de masă. Dacă primul serviciu este greșit, urmează al doilea serviciu. Dacă și acesta este greșit se consider dublă greșeală.

Serviciul nu este considerat atingere. Astfel, cel care a servit poate folosi încă o dată aceeași parte a corpului, în schimbul de mingi din acel punct.

Dacă din serviciu, mingea lovește marginea mesei și apoi cade pe podea, serviciu se va repeta. Dacă și a doua oară se întâmplă același lucru, se consider dublă greșeală. Dacă mingea atinge fileul, se consider greșeală.

RETURNAREA MINGII

După serviciu, mingea trebuie returnată în terenul advers, în maximum 3 atingeri, să atingă suprafața de joc adversă, fără să atingă nimic altceva, cu excepția fileu-ului.

La dublu, returnarea mingii este considerată valabilă doar în cazul în care ambii jucători au atins mingea cel puțin o dată.

Depășirea linii imaginarea a fileu-ului: în momentul atingerii mingii pentru returnare, corpul, în afara mâinilor, trebuie să fie în propria jumătate de teren;

La dublu, fiecare jucător poate depăși linia imaginară a fileului dar, în acest caz poate pasa doar înapoi, coechipierului;

PUNCTAJUL

Punctul este acordat atunci când:

 1. adversarul atinge mingea incorect;
 2. dublă greșeală la serviciu;
 3. dacă returul se face cu mâna;
 4. dacă la retur, mingea nu atinge suprafața mesei adverse;
 5. dacă adversarul atnge în orice fel, masa sau fileul;
 6. dacă adversarii se ating între ei, fiind afectate astfel pasele sau returnarea;
 7. dacă adversarul/echipa atinge mingea de mai mult de 3 ori;
 8. dacă adversarul atinge mingea cu mâna;
 9. dacă mingea atinge de două ori suprafața adversă de joc;
 10. dacă adversarul atinge de două ori consecutiv cu aceeași parte a corpului;
 11. dacă adversarul atinge mingea deasupra mesei, înainte ca aceasta să atingă masa;
 12. după retur, mingea trece peste linia imaginară a fileului și cade pe suprafața adversă;

Dacă mingea atinge de mai multe ori fileul și cade în jumătatea adversă, punctul se joacă;

Dacă ambii jucători/echipe comit greșeli în același schimb, punctual este pierdut de echipa care a făcut prima greșeală;

Fiecare jucător/echipă poate cere un time-out într-un set;

ORDINEA LA SERVICIU

Primul serviciu se trage la sorți. Cine câștigă tragere la sorți allege serviciul sau primirea;

La dublu, echipa care primește alege jucătorul care va primi mingea, iar apoi adversarul allege jucătorul care va servi;

După fiecare 4 puncte, se schimbă jucătorul/echipa care va servi;

La dublu, în setul decisiv, dacă se ajunge la 12-12, serviciul va fi alternativ;

La dublu, după fiecare schimb de serviciu, jucătorul care a primit vine la serviciu, iar la adversari coechipierul celui care a servit, vine la primire;

După fiecare serviciu, jucătorul care primește trebuie să atingă primul mingea. După aceea, în timpul punctului, oricine poate atinge mingea

ATINGEREA MINGII

Mingea poate fi atinsă cu orice parte a corpului, cu excepția mâinilor;

Un jucător/echipă poate returna mingea din maximum 3 atingeri. La simplu, mingea poate fi returnată din 1, 2 sau 3 atingeri, la dublu din 2 sau 3 atingeri, cu condiția să existe o pasă între coechipieri;

La simplu este interzis să atingi mingea de două ori consecutiv cu aceeași parte a corpului;

La dublu, acest lucru se consideră doar la un jucător, as􀆞el, coechipierul poate atinge mingea cu aceeași parte a corpului cu care a primit-o;

Un jucător/echipă nu poate returna mingea de două ori consecutiv cu aceeași parte a corpului, în același schimb de mingi. La dublu se aplică aceeași condiție, indiferent de jucătorul care returnează;

Dacă mingea se întoarce din fileu și nu atinge masa sau podeaua, jocul continuă tot cu un maximum de 3 atingeri;

Vă așteptăm.

🏆🏆⚽️ În curând vom anunța data de desfășurare și condițiile de participare la prima competiție de TEQBALL din județul nostru.

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
6678
14037
91043
320632
5068346
5068346