Avancronica etapa XVII Liga B si etapa V Liga A

Campionatul Realsport de minifotbal Deva continuă la sfârşitul acestei săptămâni cu meciurile etapei a cincea în Liga A – play-off şi play-out – şi cu etapa a 17-a în Liga B. Nimic nu e decis, totul se joacă, fie că e vorba de titlu în eşalonul superior sau de promovare din liga secundă. În consecinţă, fiecare partidă are încărcătura ei, fiecare punct poate fi decisiv în atingerea obiectivului.

Liderul înfruntă campioana în play-off

Coralis Deva – Sporting Crişcior este fără îndoială capul de afiş al acestei runde din Liga A. Coralis este pe primul loc în clasament cu 18 puncte, Sporting se află pe poziţia a patra, în grupul echipelor cu 11 puncte. Avansul liderului nu este însă atât de consistent pe cât pare la o primă vedere, pentru că are sau va avea un meci mai mult disputat decât urmăritoarele imediate. Spunem că va avea, deoarece City Taxi – care e la numai patru puncte în spate – va sta în această etapă. Să mai amintim că în turul intermediar s-a impus Coralis cu 4 – 3.

Alt joc cu impact în lupta pentru calificarea în turneul locurilor 1 – 4 este cel dintre Los Amigos şi IEK Deva. Aproape incredibil, Los Amigos – care a intrat în play-off de pe prima poziţie după sezonul regulat – a căzut actualmente în clasament până pe locul 5! În schimb IEK Deva a avut un parcurs foarte bun în acest an şi a urcat până pe locul 3. Ambele formaţii au câte 11 puncte. În tur a câştigat Los Amigos cu 4 – 3.

Ultimele două clasate se întâlnesc într-o dispută a orgoliilor. Taylor Red & LPG, locul 6, cu 7 puncte şi un meci mai mult jucat, întâlneşte RGI & ECP, locul 7, 3 puncte, pe care a învins-o în tur cu un 8 – 0 categoric.

City Taxi, ocupanta locului 2, cu 14 puncte, va sta în acest sfârşit de săptămână. 

Două derbyuri în play-out

Înşirate ca pe aţă, la intervale de un singur punct, primele cinci clasate din play-out în prima ligă au parte de două întâlniri directe în această etapă. E greu de ales care dintre acestea este punctul de maxim interes, pentru că amândouă sunt partide „de şase puncte” în lupta pentru primele poziţii.

Bog XXI – Doctorii, adică locul 2 cu 14 puncte contra locul 3 cu 13 puncte, se anunţă a fi un joc extrem de echilibrat, chiar dacă în tur a fost 8 – 4 pentru prima formaţie. Şi aici avansul cu care fostul lider Bog XXI a intrat în play-out s-a topit rapid, acesta ajungând acum pe poziţia secundă.

Actualul lider Universitatea Viile Noi, cu 15 puncte şi un meci în plus disputat, are o misiune deloc facilă în compania Mureşului, care ocupă locul 5 cu 11 puncte. Aceasta şi deoarece există precedentul din turul intermediar, când Mureşul a câştigat cu 4 – 2.

La fel ca în play-off, ultimele două din ierarhie se înfruntă între ele. Este vorba de Boys Team, locul 6 cu 6 puncte, şi MDS Deva, locul 7 cu 4 puncte şi un meci mai mult. În tur a fost 2 – 0 pentru MDS.

Comsid, locul 4 cu 12 puncte, va sta în această etapă şi va privi de la distanţă partidele pe care le susţin contracandidatele la primele locuri.

Vor apărea surprizele în Liga B?

Ultimele etape au curs destul de liniştit în cel de-al doilea eşalon, fără „bombe” care să perturbe ordinea care pare că s-a instaurat în clasament. Poate să fie însă liniştea dinaintea furtunii, mai ales că trei echipe se luptă pentru ultimul loc de play-off când au mai rămas şase runde de disputat. Nici echipele de pe locurile 4 şi 5 nu sunt tocmai ferite de orice emoţii, neavând voie să facă prea mulţi paşi greşiţi până la final.

Atrage atenţia în această etapă a 17-a ABS Decor – FC Corona. Locul 2 cu 38 puncte întâlneşte locul 5 cu 30 puncte, meciul din tur s-a încheiat la egalitate 3 – 3, iată toate premisele unei confruntări de urmărit.

La fel de interesant este şi meciul dintre Hugo Team şi Cement, în tur 5 – 2. Hugo este pe locul 4 cu 31 puncte, Cement pe locul 6 cu 24 puncte, ambele cu un ochi la urmăritoarele din afara primelor şase poziţii. Acestea au partide teoretic mai uşoare, în compania unor formaţii din coada ierarhiei.

VLB Team, locul 7 cu 23 puncte, are în faţă pe ultima clasată, Azaria, care are numai 5 puncte. Trei dintre acestea au fost însă obţinute tocmai în faţa adversarei de duminică, 6 – 3 în tur în ceea ce a însemnat singura victorie din campionat a celor de la Azaria.

City Old Boys, locul 8 cu 23 puncte, dă piept cu AS Hanzi Deva, locul 10 cu 10 puncte, pe care a învins-o în tur cu 5 – 3. Atât City Old Boys cât şi VLB Team au mare nevoie de cele trei puncte puse în joc în aceste meciuri.

Două din cele trei ocupante ale podiumului pleacă din postura de mari favorite în faţa unor grupări mult mai slab clasate. Astfel, Alaska, locul 3 cu 34 puncte, are ca adversară pe Nova Team, locul 11 cu 6 puncte, în faţa căreia a câştigat în tur cu 5 – 1.

Am lăsat la urmă liderul Micro 15, echipă care a dominat destul de autoritar întrecerea până acum. Ocupanta primului loc, cu 41 de puncte, înfruntă Templierii, locul 9 cu 14 puncte. În tur a fost însă doar 4 – 3, astfel că ne putem aştepta la o replică pe măsură şi în acest joc.

Articol scris de: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
755
45884
172774
336668
3665440
3665440