Egal în derbyul etapei din Liga A si victorii pentru liederii din Liga B

Liderul ligii A s-a distanţat la patru puncte de locul 2 şi la şapte de locul 3 în urma rezultatelor consemnate în etapa a patra din play-off. Nu putem spune că e un avans decisiv, însă este unul destul de important în economia clasamentului. Coralis a respectat „calculul hârtiei” şi a dispus de ultima clasată RGI & ECP cu un convingător 7 – 3. Alin Buculescu, Roland Kelemen şi Bogdan Ciobanu cu câte două goluri şi Raul Vasiliu cu unul au contribuit la acest succes, adversarii punctând prin Marius Casoni, Miroslau Radak şi Lucian Jorja.
Derbyul rundei, în fapt reeditarea finalei Cupei Realsport din sezonul precedent, s-a încheiat la egalitate. Sporting Crişcior şi City Taxi au fost nevoite să se mulţumească cu câte un punct în urma acestui 2 – 2 înregistrat duminică. Au marcat câte o „dublă” Mihai Leaha pentru Sporting şi Vasile Vişan pentru City Taxi, astfel că ambele formaţii şi-au păstrat poziţiile avute înaintea etapei în ierarhie.
În fine, dar nu în ultimul rând, IEK Deva a învins pe Taylor Red & LPG cu 3 – 1 şi a urcat până pe locul 3, făcând rocadă cu Los Amigos (aceasta nu a jucat), care a căzut pe 5. Liviu Herci două goluri şi Nicolae Chelariu au înscris pentru IEK, iar Florin Beanga a reuşit golul de onoare al învinşilor.
Cu 18 goluri în trei partide, în play-off s-a realizat o medie de exact şase goluri pe meci în week-end. În clasament conduce Coralis Deva cu 18 puncte, urmată de City Taxi cu 14 şi un grup de trei echipe cu câte 11 puncte, departajate de golaveraj: IEK Deva, Sporting Crişcior şi Los Amigos. Încheie plutonul Taylor Red & LPG cu 7 puncte şi RGI & ECP cu 3. De menţionat, Coralis Deva, City Taxi şi Taylor Red & LPG au un joc în plus disputat faţă de celelalte competitoare.

 Liderul învins şi ecarturi minime între echipe în play-out

Evenimentul etapei a patra din play-out a fost înfrângerea liderului Universitatea Viile Noi, prima suferită în această fază a competiţiei. De fapt, Doctorii reprezintă un fel de „bestia nera” pentru Universitatea, pe care a învins-o în tur cu 6 – 1, iar acum a reeditat succesul cu un 6 – 2. Cinci goluri a reuşit Claudiu Popovici şi unul Paul Apati pentru Doctorii, de partea cealaltă înscriind Bogdan Călugăr şi Dan Epure.
Pe locul al doilea a urcat Bog XXI, victorioasă cu 7 – 3 în disputa cu MDS Deva. Florin Popa patru goluri, Daniel Avram şi Alberto Cotovanu câte unul plus un autogol au adus cele trei puncte pentru Bog XXI, pentru MDS marcând Flavius Benea două şi Boby Ciubotar un gol.
Fosta ocupantă a locului 2, Comsid, a fost ţinută în şah de penultima clasată Boys Team, scor 4 – 4. Alexandru Iştoc două, Cătălin Horţ şi Alexandru Constantin câte unul, respectiv Nicolae Petraru trei şi Florin Ciocântă au fost autorii golurilor. Mureşul a stat în această etapă. S-au marcat 26 de goluri în trei jocuri, însemnând o medie de 8,66 goluri pe meci.
Clasamentul a suferit permutări serioase, iar primele cinci formaţii sunt eşalonate pe intervale de câte un singur punct între ele. Continuă să conducă în play-out Universitatea Viile Noi cu 15 puncte, urmată de Bog XXI cu 14 puncte (a urcat de pe locul 3 pe 2), Doctorii 13 puncte (a urcat de pe 5 pe 3), Comsid 12 (a coborât de pe 2 pe 4) şi Mureşul 11 puncte (a coborât de pe 4 pe 5). Pe ultimele două poziţii sunt Boys Team cu 6 puncte şi MDS Deva cu 4. Şi aici trei echipe au câte un meci în plus, ele fiind Universitatea, Comsid şi MDS.

Victorii pentru primele trei clasate în Liga B

Etapa cu numărul 16 a ligii secunde nu a adus nici o surpriză. Echipele mai bine clasate s-au impus pe linie, inclusiv în disputele directe între pretendentele la locurile de play-off. Derbyul rundei s-a jucat între locul 1 şi locul 4, Micro 15, respectiv FC Corona. Liderul s-a impus cu 4 – 0 prin golurile marcate de Andrei Torok două, Cătălin Suciu şi Andrei Giura câte unul.

Şi ocupanta locului 2, ABS Decor, a obţinut o victorie convingătoare, 7 – 2 cu Cement (locul 6). Remus Stoica a înscris cinci goluri, Răzvan Roibu şi Florin Balint câte unul pentru ABS, Bogdan Iftimie şi Lucian Pusa punctând pentru Cement.

Într-un alt meci „de şase puncte”, Alaska (locul 3) a trecut de VLB Team (locul 7) cu 7 – 5. Liviu Lida şi Tiberiu Fiţ cu câte un hat-trick şi Ionuţ Boboc un gol au adus victoria lui Alaska, de partea cealaltă marcând Valentin Bogdan şi Constantin Someşan câte două goluri.

Hugo Team (locul 5) a trecut de Nova Team cu 4 – 2, City Old Boys (locul 8) de Azaria cu 7 – 1, ambele păstrând şanse reale de accedere în play-off. Într-un joc spectaculos şi cu multe goluri dintre două formaţii vecine în ierarhie, Templierii – AS Hanzi Deva 8 – 6. S-au marcat în această etapă 53 de goluri în şase partide, adică o medie de 8,83 goluri pe meci.

În clasament am consemnat o singură modificare, rocada între Hugo Team şi Corona pe locurile 4 – 5. Micro 15 rămâne în frunte cu 41 de puncte, podiumul fiind completat de ABS Decor cu 38 de puncte şi Alaska cu 34. Cu şase runde înainte de finalul returului, cele trei sunt practic sigure de prezenţa în play-off. Foarte aproape de a termina în primele şase locuri sunt şi Hugo Team cu 31 de puncte şi FC Corona cu 30, la opt, respectiv şapte lungimi de poziţia a şaptea, prima de sub linia calificării.

Pentru locul al şaselea, ultimul calificant în play-off, se dă o luptă la baionetă între trei echipe. Cement are 24 de puncte, VLB Team şi City Old Boys câte 23 şi orice se poate întâmpla în etapele rămase de disputat.

Încheie ierarhia în Liga B aceleaşi patru grupări: Templierii 14 puncte, AS Hanzi Deva 10, Nova Team 6 şi Azaria 5 puncte.


📝Articol scrs: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
3803
12572
154924
121680
2174568
2174568