Los Amigos şi Micro 15 iernează lideri în Ligile A şi B

Campionatul Realsport a programat la sfârşitul săptămânii trecute ultimele partide din acest an, contând pentru etapa cu numărul 11. Un meci din Liga A, cel dintre Doctorii şi Comsid, a fost amânat şi va fi reprogramat, aceasta deoarece Comsid a participat zilele trecute la un turneu la Vâlcea. Să o spunem de la bun început, în această rundă nu s-au înregistrat surprize. Nici măcar egalul dintre VLB şi Corona nu poate fi considerat astfel, deoarece Corona este o nucă tare, capabilă să pună probleme oricărui adversar. S-au marcat în schimb multe goluri: 53 în şase meciuri la Liga A, adică o medie de 8,83 goluri pe meci, şi 61 goluri în şase meciuri la Liga B, însemnând o medie foarte ridicată, de 10,16 goluri pe meci.

Victorii pentru primele şase clasate în Liga A

Mai sunt două etape de disputat din turul intermediar în primul eşalon al minifotbalului devean, iar lucrurile încep aici să se simplifice din ce în ce mai mult în privinţa calificării în play-off. Aceasta datorită în principal faptului că toate echipele de pe primele şase locuri au obţinut victorii, unele cât se poate de concludente, la trei sau mai multe goluri diferenţă. Înainte de a prezenta situaţia la zi din clasament, să trecem în revistă ce s-a întâmplat în această rundă a unsprezecea.

Dăm Cezarului ce e al Cezarului şi începem cu victoria liderului, în chiar primul joc de sâmbătă. Los Amigos a trecut previzibil de MDS Deva, pe care a învins-o cu 7 – 2. Golurile învingătorilor au fost marcate de Gabriel Dărăban 4, Alexandru Petresc, Adrian Stamatin şi Alexandru Mădăraş, pentru MDS punctând Marius Nicula şi Andrei Giura.

Şi urmăritoarea sa imediată, Coralis Deva, a obţinut o victorie la fel de scontată, 4 – 1 cu RGI & ECP. Hat-trickul lui Giani Răducănescu şi reuşita lui Alin Buculescu au decis jocul, golul de onoare venind din partea lui Emil Stamatin.

Aceeaşi diferenţă de scor a înregistrat-o şi deţinătoarea titlului Sporting Crişcior, 5 – 2 în partida cu Bog XXI. Mihai Leaha de două ori, Iulian Tecsi, Janos Vajda şi Emil Vîrtan au înscris pentru campioni, de partea cealaltă marcând Neluţu Iştoc şi Vasile Nechitaru.

Alte două formaţii şi-au asigurat matematic prezenţa în play-off graţie succeselor reputate în această rundă. Este vorba de IEK Deva, după 8 – 5 cu Mureşul, şi de Taylor Red & LPG, după 7 – 4 cu Boys Team. Cea mai clară victorie din week-end a înregistrat-o City Taxi, care a administrat un 8 – 0 fără istoric celor de la Universitatea Viile Noi.

Desigur, în urma acestor rezultate ordinea a rămas neschimbată în ierarhia Ligii A. Continuă să conducă Amigos cu 31 de puncte, secondată pe podium de Coralis cu 29 şi Sporting cu 27. La distanţă confortabilă se află IEK şi Taylor, cu câte 22, sigure şi ele de calificarea în primele şapte. Aproape de acest obiectiv este şi City Taxi, cu 18 puncte, care păstrează un ecart de trei lungimi faţă de echipa de pe locul 7, actualmente Bog XXI. Tot 15 puncte ca şi aceasta din urmă ar putea acumula Doctorii, în eventualitatea destul de probabilă că vor câştiga restanţa cu ultima clasată Comsid. În calculele calificării pentru acel loc 7, ultimul care duce în play-off, mai intră şi Universitatea Viile Noi cu 13 puncte, RGI & ECP şi Mureşul cu câte 12.

Sfârşit de tur cu regrupare în pluton la Liga B

Dacă în divizia superioară nu s-a produs nici o modificare în ierarhie, în schimb la Liga B au intervenit destule schimbări. ABS Decor şi VLB Team au făcut rocadă pe podium, City Old Boys a urcat de pe locul 6 pe 4 şi Hugo Team pe pe 7 pe 6, în timp ce Alaska a coborât o poziţie, de pe 4 pe 5, iar FC Corona două, de pe 5 pe 7.

Micro 15 şi-a crescut din nou la cinci puncte avansul faţă de a doua clasată. Liderul a învins „lanterna” Azaria cu un convingător 9 – 3, prin golurile lui Florin Stancu patru, Daniel Radu şi Andrei Torok câte două şi Florin Neag. Pentru Azaria a reuşit o „dublă” Cristian Balint, Bogdan Băltăreţu marcând şi el un gol.

Meciul care a costat-o pe VLB Team pierderea poziţiei a doua a fost cel cu Corona, încheiat 4 – 4 (nu ca la teatru!). Două goluri Cristian Petra, câte unul Ciprian Petra şi Cătălin Oleleu pentru VLB, două goluri Flavius Ardelan şi câte unul Alexandru Mănăstire şi Raul Mariş pentru Corona au adus – doar – câte un punct celor două combatante.

Derbyul etapei a adus victoria lui ABS Decor, 5 – 3 în disputa cu Alaska. A fost un meci „de şase puncte”, diferenţa care le separa înaintea partidei pe cele două fruntaşe ale Ligii B fiind de numai un punct. Remus Stoica cu un hat-trick, Claudiu Hîrceagă şi Andrei Prodaniuc au înscris pentru ABS Decor, Alexandru Dragoş cu două goluri şi Marius Avădanei cu unul marcând pentru Alaska.

În celelalte întâlniri, unde exista câte o favorită clară, echipele mai bine clasate s-au impus la scoruri concludente. City Old Boys a trecut de Templierii cu 6 – 2, Hugo Team a învins pe Hanzi Deva cu 10 – 5, iar Cement a administrat un 8 – 2 celor de la Nova Team.

La finalul turului Micro 15 are un avans confortabil în fruntea clasamentului, iar urmăritoarele sale ABS Decor şi VLB Team păstrează patru, respectiv trei puncte în faţa ocupantei locului 4. Între locurile 8 şi 9 se cască o adevărată prăpastie de nouă puncte, ceea ce ne poate duce la concluzia că în retur doar opt echipe vor lupta pentru primele şase poziţii, cele care duc în play-off. În schimb, în pluton s-a produs o veritabilă regrupare de forţe. În intervalul locurilor 4 – 8 sunt cinci formaţii departajate (vorba vine) de un singur punct: City Old Boys, Alaska şi Hugo Team au câte 19, FC Corona şi Cement câte 18, ceea ce anunţă o luptă mai mult decât pasionantă odată cu reluarea campionatului.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2732
51330
64463
127399
2385130
2385130