Campionatul Realsport încheie anul cu partide interesante

Ultima întâlnire cu minifotbalul devean din acest an calendaristic 2019 propune meciuri cu impact asupra clasamentelor celor două ligi Realsport. Desigur, ne referim aici la întâlnirile dintre echipe pretendente la locurile de play-off, în special în primul eşalon. Şi în celelalte partide pot apărea însă surprize, aşa cum s-a mai întâmplat în această ediţie.

Este etapa cu numărul 11 din Campionatul Realsport, ceea ce înseamnă că la Liga A vor mai rămâne doar două runde de disputat din turul intermediar, după care se va trage linia între primele şapte şi următoarele, iar la Liga B am ajuns la finalul turului, returul urmând să se dispute anul viitor.

Meciuri importante pentru play-off în Liga A

Există toate şansele ca podiumul să rămână neschimbat şi tripleta Amigos – Coralis – Sporting să ierneze în această ordine în fruntea clasamentului. Ele şi-au asigurat matematic prezenţa în play-off, iar alte două formaţii, IEK Deva şi Taylor Red & LPG, sunt foarte aproape de a realiza şi ele acelaşi lucru. În schimb, de la locul 6 la locul 11 e vânzoleală mare, cu şase echipe pe un interval de trei puncte. Între acestea se va da lupta pentru ultimele două poziţii din turneul final în care se va juca titlul de campioană.

Revenind la programul etapei, nu există un joc care să poată fi desemnat în mod evident drept cap de afiş. Îşi dispută această titulatură două partide. În una dintre ele se întâlnesc două din primele şapte clasate: Sporting Crişcior, locul 3 cu 24 de puncte, şi Bog XXI, locul 7 cu 15 puncte. În cealaltă se înfruntă două contracandidate la calificarea în play-off: City Taxi, locul 6 cu 15 puncte, şi Universitatea Viile Noi, locul 8 cu 13 puncte.

Există şi trei echipe cu câte 12 puncte, pentru care meciurile din această etapă pot fi considerate drept o ultimă şansă de a prinde un loc în primele şapte. RGI & ECP (locul 10) are o misiune extrem de dificilă în faţa lui Coralis (locul 2, 26 de puncte), Mureşul (locul 11) nu are un test cu mult mai uşor în faţa lui IEK (locul 4, 19 puncte), doar Doctorii (locul 9) au de depăşit ocupanta ultimului loc, Comsid (0 puncte), o sarcină mai facilă decât a vecinelor de clasament.

Liderul Los Amigos (28 de puncte) porneşte din postura de favorită clară în meciul cu MDS Deva (locul 12, cu 9 puncte). La fel se poate spune şi despre Taylor Red & LPG (locul 5, cu 19 puncte), care joacă în compania penultimei clasate Boys Team (3 puncte).

Dueluri directe între urmăritoarele liderului în Liga B

Echipa care a dominat până acum campionatului ligii secunde are acum o bună şansă de a scăpa de cel puţin două dintre contracandidate. Aceasta deoarece Micro 15 (locul 1, 25 de puncte) are în mod cert prima opţiune la cele trei puncte în faţa „lanternei” Azaria (4 puncte), în timp ce echipele situate în imediata vecinătate, pe locurile 2 – 5, se vor confrunta în meciuri directe. Este vorba de partidele VLB Team (locul 2, cu 21 de puncte) – FC Corona (locul 5, cu 17 puncte) şi ABS Decor (locul 3, cu 20 de puncte) – Alaska (locul 4, cu 19 puncte).

Rezultatele acestor jocuri interesează enorm nu doar formaţiile implicate, ci şi echipele clasate imediat sub ele în Liga B. Desigur, cu condiţia obligatorie ca acestea să îşi câştige partidele pe care le susţin în această rundă. City Old Boys (locul 6, cu 16 puncte) întâlneşte Templierii (locul 10, cu 7 puncte), Hugo Team (locul 7, cu 16 puncte) pe Hanzi (locul 9, cu 9 puncte), iar Cement (locul 8, cu 15 puncte) pe Nova Team (locul 11, cu 6 puncte), nefiind excluse aici nici eventuale surprize, care au cam lipsit din etapa precedentă.

Campionatul Realsport Deva ia o pauză de Crăciun şi de Anul Nou, urmând să se reia la jumătatea lui ianuarie anul viitor.

Articol scris de: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
516
4649
3383
17211
2196651
2196651