Etapă a zecea fără surprize majore în Campionatul Realsport

Penultima rundă din anul calendaristic 2019 a fost poate cea mai disputată din Campionatul Realsport de minifotbal Deva în acest sezon competiţional. Două rezultate de egalitate, patru victorii la un gol şi şase la două goluri diferenţă vorbesc de la sine despre echilibrul din teren între combatante, la ambele ligi.

S-au marcat 48 de goluri în cele şapte partide din Liga A, însemnând o medie de 6,85 goluri pe meci, şi 44 de goluri în şase meciuri la Liga B, media 7,33 goluri pe meci.

Liga A: Favoritele s-au impus şi păstrează ordinea în clasament

Trioul fruntaş a confirmat evoluţiile bune de până acum şi a obţinut succese pe linie. În cel mai aşteptat meci al etapei, liderul a întâlnit echipa clasată pe locul 4, aflată la numai două puncte de podium. În cele din urmă Los Amigos s-a impus la limită, 4 – 3 în faţa lui IEK Deva. Golurile lui Adrian Stamatin – două, Alexandru Petresc şi Raul Ţuliga au decis învingătoarea, de partea cealaltă hat-trick-ul lui Nicolae Chelariu nefiind suficient pentru a aduce măcar un punct echipei sale. 

Cea mai clară victorie a sfârşitului de săptămână a obţinut-o Coralis Deva, 6 – 2 cu penultima clasată Boys Team. Alexandru Petresc (a nu se confunda cu omonimul său de la Los Amigos) şi Alin Buculescu cu câte două reuşite, Giani Răducănescu şi Andrei Cioregari câte o dată au înscris pentru Coralis, iar pentru Boys au punctat Răzvan Lazăr şi Mihai Pascu.

Deţinătoarea titlului, Sporting Crişcior, a întâlnit deţinătoarea Cupei, City Taxi, într-un alt cap de afiş al rundei. În cele din urmă campioana a avut câştig de cauză, scor 4 – 2. Toate cele patru goluri ale învingătorilor au fost marcate de Iulian Tecsi, replica fiind dată de Sergiu Cioroagă şi Vasile Vişan.

Taylor Red & LPG a egalat în clasament pe IEK, graţie unui 4 – 3 muncit cu MDS Deva. Trei goluri Alin Jicmon şi unul Florin Bozga au fost suficiente pentru a obţine cele trei puncte, pentru învinşi marcând Flavius Benea de două ori şi Andrei Giura.  

Şi Bog XXI a egalat la puncte pe City Taxi după victoria 5 – 3 cu ultima clasată Comsid. Tot cu 5 – 3 a câştigat şi RGI & ECP la

Universitatea Viile Noi, iar Mureşul a dispus de Doctorii cu 3 – 1.

În urma acestor rezultate clasamentul a început să se „deşire” oarecum: Amigos, Coralis şi Sporting rămân în frunte, la intervale de câte două puncte între ele, dar avansul ultimei faţă de locurile 4 şi 5 a crescut la cinci puncte. La rândul lor, IEK şi Taylor au acum patru puncte în faţa locurilor 6 şi 7. Urmează un grup de şase formaţii înghesuite într-un interval de numai trei puncte, toate păstrând şanse reale de a merge în play-off, acum când au mai rămas doar trei etape de disputat din turul intermediar la Liga A.

Liga B: Egal în derby şi din nou modificări pe podium

Aşa cum arătam în avancronica etapei a zecea, toate cele opt aspirante la un loc în play-off au jucat între ele. (Implicit, şi ultimele patru clasate au disputat partide directe). În consecinţă am avut parte de jocuri echilibrate, pe muchie de cuţit, decise – sau nu, în două cazuri – la limită.

Derbyul rundei s-a disputat între ocupantele locurilor 1 şi 2, Micro 15 şi Alaska. Meciul s-a încheiat la egalitate, 3 – 3, marcatori fiind Florin Stancu de două ori şi Andrei Torok, respectiv Alin Drăgănesc, Marius Avădanei şi Cristian Meda. Egalul nu a folosit prea mult niciuneia dintre echipe: liderul Ligii B şi-a văzut avansul de şase puncte din clasament micşorat la numai patru, iar Alaska a ieşit de pe podium, coborând pe locul al patrulea.

Aceasta deoarece fostele clasate pe locurile 3 şi 4 au obţinut victorii preţioase, pentru care au fost însă nevoite să se întrebuinţeze serios. VLB Team a câştigat cu un spectaculos 6 – 5 în faţa lui Cement şi a urcat pe poziţia a doua. Golurile învingătorilor au fost reuşite de Valentin Bogdan trei, Constantin Someşan două şi Răzvan Hordea, pentru învinşi înscriind Ovidiu Miclea de două ori, Marius Tamaş, Bogdan Iftimie şi Paul Radu.

Şi ABS Decor a trecut de Hugo Team cu un 2 – 0, reuşitele aparţinând lui Claudiu Hîrceagă şi Remus Stoica. Graţie acestor trei puncte, ABS Decor a urcat şi ea pe podium, ocupând acum treapta a treia.

Una din puţinele formaţii care şi-a păstrat locul în clasament a fost FC Corona. Aceasta a terminat nedecis, 2 – 2, cu City Old Boys, echipă care a urcat şi ea un loc, pe 6, depăşind la golaveraj pe Hugo Team.

Fosta „lanternă roşie” a campionatului a obţinut cea de a doua victorie a sezonului. Nova Team a învins pe AS Hanzi Deva cu 6 – 5 şi a părăsit ultima poziţie a clasamentului. Locul 12 revine acum lui Azaria, învinsă cu 6 – 4 de Templierii în ultimul joc al etapei.

Situaţia în liga secundă rămâne cât se poate de interesantă. Micro 15 continuă să conducă, dar după cum spuneam mai sus ecartul s-a redus faţă de a doua clasată. Urmează un grup de trei echipe – VLB, ABS şi Alaska – departajate de câte un punct, apoi alte patru formaţii pe un interval de numai două puncte, toate păstrând şanse reale de a prinde locurile de play-off.

Articol scris de: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
567
4700
3434
17211
2196702
2196702