Prima remiză a liderului Campionatului Realsport

Runda de la sfârşitul săptămânii trecute din Campionatul Realsport de minifotbal Deva a adus în general rezultate scontate în cele două eşaloane. Formaţiile care plecau cu prima şansă şi-au impus superioritatea şi pe teren, majoritatea dintre ele chiar la scoruri mari. Excepţia notabilă s-a numit Los Amigos, care a cedat primele puncte din acest sezon. Liderul primei ligi a fost ţinut în şah de Universitatea Viile Noi, fiind nevoit să se mulţumească doar cu o remiză. Ca de obicei, nu i-am uitat nici pe amatorii de statistici, pentru care am consemnat un lucru interesant în acestă etapă a noua. În Liga A s-au înscris exact 9 goluri pe meci, iar în Liga B media a fost de fix 7 goluri pe meci – adică 63 reuşite în 7 partide, respectiv 42 în 6 jocuri.

Ordinea primelor şase a rămas neschimbată în Liga A

Cu patru etape rămase de disputat din turul intermediar, lucrurile par să se fi aşezat în ceea ce priveşte calificarea în play-off, cel puţin pentru echipele din fruntea ierarhiei. Cum cinci din primele şase clasate au obţinut victorii (excepţia fiind cea menţionată mai sus), distanţa în puncte dintre ele şi urmăritoare s-a mărit. Am înregistrat doar câteva modificări în partea de jos a clasamentului, între care cea mai notabilă este ascensiunea lui Bog XXI, care a urcat trei locuri, de pe 12 pe 9. Au mai fost şi rocade între Universitatea şi Doctorii sau între MDS şi RGI & ECP, ca şi o cădere de un loc pentru Mureşul.

Surpriza etapei s-a consemnat în prima partidă de duminică, în care Los Amigos şi Universitatea Viile Noi au terminat la egalitate, 3 – 3. Pentru lider au marcat Raul Ţuliga, Alexandru Mădăraş şi Adrian Stamatin, în timp ce din tabăra cealaltă au punctat Laurenţiu Bigiu, Bogdan Călugăr şi Claudiu Blăjan. De această remiză a profitat în primul rând Coralis, care s-a apropiat acum la numai două puncte de Los Amigos. A doua clasată a obţinut sâmbătă o victorie cu 3 – 1 asupra „lanternei” Comsid (singura echipă care nu a adunat nici un punct în actualul sezon), graţie golurilor lui Alexandru Doboş – două şi Alexandru Petresc, pentru învinşi punctând Cătălin Hort. Tot cu 3 – 1 s-a impus şi ocupanta treptei a treia a podiumului, Sporting Crişcior, asupra Mureşului. Golurile deţinătoarei titlului au fost reuşite de Cosmin Fodor, Darius Leucian şi Mihai Leaha, golul de onoare fiind înscris de Paul Nodiş.

Şi următoarele trei clasate au luat câte trei puncte în acest week-end, păstrându-şi poziţiile de play-off. City Taxi a realizat scorul etapei, 15 – 2 cu Boys Team, Taylor Red & LPG a administrat un 8 – 0 lui RGI & ECP, iar IEK Deva a dispus cu 9 – 4 de Doctorii. În ceea ce prezentam în avancronică drept un meci al ultimei şanse de accedere în primele şapte locuri, Bog XXI a trecut la limită de MDS Deva, scor 6 – 5.  

Perturbări majore în clasamentul Ligii secunde

În deplin contrast cu situaţia mult mai „aşezată” din prima ligă, în eşalonul secund a fost mare brambureală în ierarhie. Şapte din primele opt formaţii şi-au schimbat locurile din clasament în urma rezultatelor consemnate în week-end. Acest fapt s-a datorat în primul rând distanţelor mici de puncte între competitoare, iar în al doilea înfrângerii celei de-a doua clasate, Hugo Team, care a coborât astfel patru locuri, de pe 2 pe 6.

Derbyul primelor două clasate, jucat chiar în deschiderea etapei, a fost un galop de sănătate pentru Micro 15. Liderul a administrat un 7 – 1 fără istoric celor de la Hugo Team şi s-a distanţat la şase puncte de cele mai apropiate urmăritoare, devenite acum Alaska şi VLB Team. Autorii golurile învingătorilor au fost Andrei Torok – trei, Alexandru David – două, Daniel Radu şi Cătălin Suciu câte unul, iar pentru învinşi a înscris Radu Vitan. Câte un loc au urcat în clasament – şi pe podium – Alaska după 5 – 1 cu Templierii şi VLB Team, care a înregistrat acelaşi scor cu Nova Team. Câte două poziţii au avansat ABS Decor după un categoric 8 – 1 cu AS Hanzi Deva şi FC Corona, 5 – 1 (al treilea scor identic din această rundă) cu Azaria. Un loc a urcat şi City Old Boys, de pe 7 pe 8, în urma victoriei categorice, 7 – 0 asupra lui Cement. Învinşii au căzut trei locuri, de pe 5 pe 8, fiind marii perdanţi ai etapei alături de Hugo Team.

Campionatul Reasport ia o pauză de două săptămâni, până pe 7 decembrie, deoarece duminică este Ziua Naţională a României.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
7276
63108
484754
547278
19541336
19541336