Avancronica etapa IX - 23-24 noiembrie

Ce ne rezervă Campionatul Realsport la sfârşitul săptămânii

Vom avea destule meciuri interesante de urmărit sâmbătă şi duminică, când este programată etapa a noua în Ligile A şi B din Campionatul Realsport de minifotbal Deva. În primul eşalon mai sunt doar cinci etape de disputat până la încheierea turului preliminar, când se va trage linia de departajare între play-off şi play-out, iar în cel de-al doilea lucrurile sunt încă şi mai complicate, practic nimic nefiind încă decis.

Liga A: Alte întâlniri directe pentru play-off.

În condiţiile în care 12 din cele 14 echipe participante încă aspiră cu şanse reale la ocuparea unui loc între primele 7, era inevitabil ca fiecare etapă să ofere partide de o importanţă deosebită pentru accederea „acolo”, unde se va da lupta pentru titlu. Dacă am aminti doar că trei echipe au câte 12 puncte şi alte patru câte 9 şi tot ar fi suficient pentru a avea o imaginea clară asupra luptei extraordinare care se dă pentru ajungerea în play-off.

Runda debutează cu ceea ce putem numi practic un meci eliminatoriu. MDS Deva, locul 10, şi Bog XXI, locul 12, au fiecare nouă puncte şi orice alt rezultat decât victoria nu va face decât să le îndepărteze de locul al şaptelea, cel de deasupra liniei. Cel puţin la fel de important este celălalt joc de sâmbătă, în care IEK Deva, locul 4 cu 16 puncte, dă piept cu Doctorii, locul 7 cu 12 puncte, nici una dintre echipe neavând calificarea asigurată.

Duminică evoluează ocupantele podiumului, care pleacă evident cu prima şansă în partidele pe care le susţin. Los Amigos (locul 1, punctaj maxim, 24 din 24) întâlneşte Universitatea Viile Noi (locul 8, 12 puncte), formaţie cu destule argumente pentru un loc în play-off, Coralis Deva (locul 2, 20 de puncte) are o misiune mai facilă în compania lui Comsid (ultimul loc, zero puncte), iar deţinătoarea titlului Sporting Crişcior (locul 3, 18 puncte) are ca adversar Mureşul (locul 11, 9 puncte), echipă care şi ea mai speră la o clasare în primele şapte.

City Taxi (locul 6, 12 puncte) are şi ea posibilitatea de a urca în clasament în cazul unei victorii asupra penultimei clasate, Boys Team, care a adunat doar trei puncte până acum. De cu totul altă factură este disputa dintre Taylor Red & LPG (locul 5, 13 puncte) şi RGI & ECP (locul 9, 9 puncte), care intră fără îndoială în categoria partidelor „de şase puncte”.

Liga B: Derby veritabil între primele două clasate

Cu doar patru puncte distanţă între locul 2 şi locul 8, comparaţia cu o caravană ciclistă care rulează compact în prima parte a unei curse se impune oarecum inevitabil. Avem un lider uşor detaşat în frunte, câţiva concurenţi care nu au ţinut ritmul şi au rămas mai în coadă, dar grosul plutonului încă se studiază în timp ce pândeşte sprintul decisiv spre locurile de play-off.

Paralela cu ciclismul se cam opreşte însă aici. Aceasta deoarece etapa a noua programează chiar în deschidere un meci care poate reaprinde lupta pentru locul întâi sau, dimpotrivă, poate mări avansul lui Micro 15 faţă de a doua clasată. Se întâlnesc într-un joc al orgoliilor primele două echipe din Liga B: Hugo Team, 16 puncte, locul 2, cu Micro 15, 21 de puncte, locul 1, iar pronosticul în aceste condiţii nu poate fi decât un clasic 1X2.

Nu mai puţin interesantă şi echilibrată totodată se anunţă a fi şi disputa următoare, cea dintre City Old Boys şi Cement. Doar trei puncte şi trei locuri separă în clasament cele două formaţii: City Old Boys are 12 puncte şi e pe locul 8, Cement 15 puncte şi ocupă locul 5. Tot sâmbătă se mai joacă un meci cu un raport de forţe aparent disproporţionat, între VLB Team, locul 4 cu 15 puncte, şi Nova Team, locul 12 cu 3 puncte.

Ziua de duminică merge pe aceeaşi linie şi oferă unor echipe din pluton şansa de a-şi trece în cont încă trei puncte în faţa unor adversari aflaţi în partea inferioară a ierarhiei. FC Corona (13 puncte, locul 7) întâlneşte Azaria (4 puncte, locul 11), ABS Decor (14 puncte, locul 6) evoluează în compania lui AS Hanzi Deva (9 puncte, locul 9), iar Alaska (15 puncte, locul 3) înfruntă Templierii (4 puncte, locul 10). Desigur, aici nu sunt deloc excluse nici eventuale surprize, care au apărut în destule rânduri la ediţia actuală a Campionatului Realsport.

Articol scris: Bogdan Barbu

 

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2464
51062
64195
127399
2384862
2384862