Los Amigos şi Micro 15 conduc în continuare ligile Campionatului

A fost etapa cu numărul 8 în Campionatul Realsport de minifotbal Deva, care ne-a adus mult mai puţine surprize decât rundele anterioare. Primele patru clasate din Liga A au obţinut victorii clare, confirmând încă o dată ierarhia, în timp ce în Liga B plutonul din urma liderului s-a agitat din nou, producându-se permutări de la locurile 2 la 9. Am avut parte şi de un derby veritabil în eşalonul secund, de dispute tranşate la limită dar şi de scoruri mari, adică nu ne-am plictisit deloc în acest week-end.

S-a înscris foarte mult, respectiv în Liga A s-au marcat 58 de goluri în 7 partide, însemnând o medie de 8,28 goluri pe meci, iar în Liga B am avut 46 de goluri în 6 partide, media fiind de 7,66 goluri pe meci.

Luptă acerbă pentru ultimele locuri de play-off la Liga A

Dacă situaţia la vârful clasamentului s-a stabilizat de ceva vreme, podiumul rămânând neschimbat, nu acelaşi lucru se poate spune despre situaţia de la locul 4 în jos. Cu cinci etape înainte de finalul turului intermediar, distanţa dintre ocupanta ultimului loc care duce în play-off şi antepenultima clasată din ligă este de numai trei puncte, aşadar orice se poate întâmpla în continuare.

Favoritele au confirmat calculul hârtiei, impunându-se în faţa unor formaţii situate în partea a doua a ierarhiei. În deschiderea rundei de duminică, viceliderul Coralis Deva a tăiat orice speranţe lui Bog XXI, administrându-i un 5 – 1 fără emoţii. Şi prima clasată Los Amigos şi-a apărat blazonul, păstrându-şi numărul maxim de victorii după 5 – 2 cu Mureşul. Pentru lider au înscris Alexandru Mădăraş de trei ori, Gabriel Dărăban şi Adrian Stamatin, de partea cealaltă punctând Ciprian Nicoară şi Costel Badanac. A treia ocupantă a podiumului, Sporting Crişcior, a înregistrat un rezultat atipic, 14 – 2 în compania lui Boys Team. Amintim aici marcatorii golurilor la acest scor mai puţin obişnuit: Iulian Tecsi cinci, Mihai Leaha trei, Claudiu Lazăr şi Janos Vajda câte două, Emil Vîrtan şi Cosmin Fodor câte unul pentru învingători, respectiv Ioan Mocan şi Mihai Pascu pentru învinşi.

În ceea ce am numit în avancronică capul de afiş al etapei, IEK Deva a dispus mai clar decât era de aşteptat de RGI & ECP, 7 – 2, distanţându-se puţin faţă de grosul plutonului. Pe locul al cincilea a urcat Taylor Red & LPG, care a avut însă ceva probleme cu ultima clasată. În cele din urmă semifinalista de anul trecut s-a impus cu 7 – 5 în faţa lui Comsid, care rămâne fără nici un punct în actuala ediţie. Oarecum surprinzătoare a fost victoria Doctorilor, 2 – 1 asupra deţinătoarei Cupei României Realsport, City Taxi, pe care a egalat-o la puncte. Într-un meci presupus iniţial mai echilibrat, Universitatea Viile Noi a depăşit cu 4 – 1 pe MDS Deva şi a urcat imediat sub linia de play-off, însă la egalitate de puncte cu cele două echipe de deasupra.

În urma rezultatelor înregistrate, Taylor Red & LPG şi City Taxi au făcut rocadă pe locurile 5 şi 6, iar Doctorii şi Universitatea au urcat una, respectiv două poziţii în clasament. Primele patru şi ultimele patru formaţii din Liga A şi-au păstrat locurile, o cădere de două poziţii înregistrând doar RGI & ECP.

Mişcare continuă în pluton la Liga B

Aşa cum anticipam în avancronica rundei a opta, Alaska nu a avut deloc o misiune uşoară în faţa celor de la Corona. Aceştia din urmă s-au impus cu 5 – 3 în meciul de deschidere al etapei şi în consecinţă Alaska a pierdut locul al doilea din Liga B. Pentru învingători au înscris Andrei Stănilă – două, Flavius Ardelean, Florin Popa şi Oliver Spaniol câte un gol, învinşii marcând prin Alin Drăgănesc – două şi Radu Meseşan un gol.

Liderul Micro 15 şi-a mărit la cinci puncte avansul faţă de a doua clasată, graţie victoriei cu 4 – 1 obţinută în derbyul etapei în faţa lui ABS Decor. Semnatarii golurilor au fost George Manolache cu două, Daniel Radu şi Alin Abuzătoaie cu câte unul, respectiv Daniel Raţ.

În celelalte partide echipele cotate cu prima şansă au câştigat pe linie, mai uşor sau mai greu, în faţa unor adversari din jumătatea inferioară a Ligii B. Hugo Team a înregistrat doar un 2 – 1 cu Templierii, însă a dat lovitura cu acest succes la limită, ajungând până pe locul al doilea. Tot la un gol diferenţă s-a impus şi City Old Boys, 6 – 5 cu Nova Team, păstrând şanse la accederea în primele şase locuri. La scoruri mai concludente au învins VLB Team, 5 – 1 pe AS Hanzi Deva, şi Cement, 8 – 5 cu Azaria.

Firesc în urma acestor rezultate, Alaska şi ABS Decor au coborât, iar Hugo, VLB şi Cement au urcat în clasament. Cum însă ecartul dintre locul 2 şi locul 8 este de numai patru puncte, conturile sunt departe de a fi încheiate, mai ales că aici (spre deosebire de eşalonul superior) se joacă tur-retur înainte de a ajunge la faza de play-off şi play-out.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
3815
12584
154936
121680
2174580
2174580