Surprize mari în Campionatul Realsport, etapa a VII-a

Etapa de la sfârşitul săptămânii trecute din Campionatul Realsport de minifotbal Deva a produs câteva „seisme”, echivalente cu unele rezultate mai puţin sau deloc scontate înaintea jocurilor. Aceste surprize au zdruncinat ceea ce se bănuia până acum despre raportul valoric dintre echipe, bulversând ierarhiile mai ales la mijlocul clasamentelor.

Marii beneficiari au fost fără îndoială cei doi lideri, Los Amigos în Liga A şi Micro 15 în Liga B. Desigur, distanţele faţă de urmăritoare sunt departe de a fi decisive, dar la finalul sezonului regulat aceste patru, respectiv trei puncte avans s-ar putea să conteze.

Dacă am ajuns să vorbim despre cifre, iată şi datele statistice ale etapei cu numărul 7. Liga A a oferit 47 de goluri în şapte partide (de fapt, 37 în şase jocuri, unul fiind decis „la masa verde”), ceea ce înseamnă o medie de 6,71 goluri pe meci (6.16 dacă ne referim la ce a fost pe teren), iar Liga B are un bilanţ de 44 de reuşite în şase partide, media 7,33 goluri pe meci.

Liderul Los Amigos s-a distanţat în Liga A

Runda a debutat sâmbătă cu un joc între echipe din jumătatea a doua a clasamentului, încheiat cu victoria celor de la Mureşul, 3 – 1 cu MDS Deva. A continuat însă cu o veritabilă „bombă” detonată de Doctorii în succesul cu 6 – 2 obţinut în compania lui Sporting Crişcior, nimeni alta decât campioana Realsport. Los Amigos şi-a trecut în cont trei puncte fără joc, 10 – 0 cu Boys Team.

Ziua de duminică a continuat în aceeaşi notă. A început cu un meci între formaţii din partea inferioară, încheiat cu victoria celei mai slab clasate, Universitatea Viile Noi – Bog XXI 5 – 2. Într-unul din capetele de afiş ale rundei, City Taxi s-a impus clar în faţa lui RGI & ECP, scor 5 – 1, şi s-a apropiat la trei puncte de podium. IEK Deva a câştigat lejer, 9 – 1 cu ultima clasată Comsid. Derbyul etapei dintre Coralis Deva şi Taylor Red & LPG s-a încheiat nedecis, 1 – 1.

În urma acestor rezultate ordinea primelor patru locuri a rămas neschimbată, însă ecartul între ele s-a modificat semnificativ. Şi echipele care vin din urmă au profitat, astfel că antepenultima clasată din Liga A se află la egalitate de puncte cu ocupanta ultimului loc de play-off! Urcări notabile în clasament au înregistrat Doctorii (de pe 10 pe 8) şi Universitatea (de pe 12 pe 10), în timp de RGI & ECP şi Bog XXI au coborât câte două (de pe 5 pe 7), respectiv trei poziţii (de pe 9 pe 12).

Los Amigos îşi menţine parcursul perfect – şapte victorii din şapte jocuri – şi are acum patru puncte în faţa lui Coralis, aflată la două puncte de Sporting, ultima la rândul ei având două puncte mai mult decât IEK. În cărţi pentru locurile de play-off se află şi City Taxi şi Taylor Red & LPG, după care de la locul 7 inclusiv în jos începe nebunia: şase formaţii au câte 9 puncte, astfel încât orice deznodământ este posibil în Liga A cu şase etape rămase de disputat din turul intermediar.

O singură victorie pentru primele 5 din Liga B

Dacă vorbeam mai sus despre surprizele din A, atunci trebuie să spunem că Liga B a întrecut-o la acest capitol. Ajunge să amintim aici că din patru ocupante ale primelor cinci locuri care au jucat sâmbătă, trei au părăsit terenul învinse. Alaska (locul 2) a pierdut 1 – 2 cu Cement, Hugo Team (locul 4) a cedat 3 – 5 cu FC Corona, iar VLB Team (locul 5) a fost învinsă cu 4 – 7 de City Old Boys. Singura fruntaşă care s-a simţit bine în această etapă a fost lidera Micro 15, care s-a impus în faţa celor de la AS Hanzi Deva cu 4 – 1. Duminică nici ABS Decor (locul 3) nu a reuşit decât un egal cu Templierii, 4 – 4, întregind astfel bilanţul negativ al ultimelor clasate. De notat că „lanterna” Nova Team a obţinut în fine primele trei puncte din actualul sezon după victoria la limită, 5 – 4 cu Azaria.

Şi aici clasamentul s-a rupt vizibil în partea de jos, ultimele trei rămânând la distanţă de colegele din liga secundă. Însă lupta pentru primele şase poziţii rămâne deschisă, oricare dintre echipele situate de la locul 9 în sus având şanse reale de a accede în play-off. Dacă Micro 15 s-a distanţat la trei puncte de Alaska în fruntea ierarhiei, în schimb urmăritoarele sale s-au înşirat pe intervale de câte un punct, respectiv 15 – 14 – 13 – 12 pentru Alaska, ABS Decor, Hugo Team, VLB Team şi Cement (ultimele două la egalitate). Aproape se află şi Corona cu 10 puncte, ca şi Hanzi Deva şi City Old Boys cu câte 9.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
3869
12638
154990
121680
2174634
2174634