Avancronica etapa a VII-a Liga A si Liga B

Liga A: Meciuri directe pentru play-off

Etapa din acest week-end, cea cu numărul şapte, reprezintă exact jumătatea turului intermediar din prima ligă valorică a Campionatului Realsport de minifotbal Deva. Acum, la mijlocul acestei faze a competiţiei, putem spune fără a risca prea mult că sunt trei formaţii – respectiv ocupantele actuale ale podiumului – care sunt într-o măsură mai mare sau mai mică sigure de locul lor din play-off.

În afară de aceste (hai să le spunem) certitudini, restul clasamentului Ligii A este însă o nebuloasă totală. De la locul 4 inclusiv în jos orice deznodământ este posibil, deoarece sunt cinci echipe cu câte 9 puncte şi alte trei cu câte 6 puncte, care speră fiecare – şi au tot dreptul să o facă – la ocuparea unui loc în primele şapte la finele „intermediarului”.

Liderul şi campioana evoluează sâmbătă, iar viceliderul duminică, în partide în care pleacă evident cu prima şansă. Sâmbătă, deţinătoarea titlului Sporting Crişcior (locul 3, 15 puncte) întâlneşte Doctorii (locul 10, 6 puncte), iar Los Amigos (locul 1, singura din campionat care a adunat maxim de puncte, 18) joacă în compania penultimei clasate, Boys Team (locul 13, 3 puncte). Duminică avem în program un joc care de asemenea are o favorită certă, pe IEK Deva (locul 4, 10 puncte) în faţa celor de la Comsid (ultimul loc, zero puncte).

În celelalte patru partide se înfruntă însă opt echipe cu pretenţii şi şanse la clasarea între primele şapte. Pe coordonate asemănătoare putem plasa disputele Universitatea Viile Noi (6 puncte, locul 12) – Bog XXI (9 puncte, locul 9) şi Mureşul (6 puncte, locul 11) – MDS Deva (9 puncte, locul 8), în care toate combatantele au mare nevoie de puncte pentru a putea urca în clasament. Tot duminică avem şi două „întâlniri de gradul trei”, în care echipele implicate ocupă deja poziţii calificante în play-off, pe care vor face tot posibilul să şi le păstreze. Este cazul meciurilor RGI & ECP (locul 5, 9 puncte) – City Taxi (locul 6, 9 puncte) şi Taylor Red & LPG (locul 7, 9 puncte) – Coralis Deva (locul 2, 16 puncte). Cum fiecare victorie în meciurile direct între calificate contează în clasamentul fazei următoare din Campionatul Realsport, ne aşteptăm şi în această rundă la jocuri fără menajamente în lupta pentru puncte.

Liga B: Dialog de la distanţă între primele cinci

Cinci echipe eşalonate pe un interval de numai trei puncte în vârful clasamentului reprezintă premisele unei întreceri mai mult decât echilibrate. Până acum au fost şi runde cu meciuri directe între ele, au fost şi fără – cum s-a întâmplat în etapa precedentă şi cum este cazul acesteia care vine. Aceasta nu înseamnă însă că nu vom avea parte de partide cât se poate de interesante, pentru că nu mai departe de săptămâna trecută două dintre fruntaşe au făcut paşi greşiţi care le-au costat puncte preţioase. Dacă se va întâmpla ceva similar şi acum, rămâne să vedem.

Primele două clasate întâlnesc formaţiile situate exact la mijlocul ierarhiei. Sunt programate sâmbătă Alaska (locul 2, 15 puncte) – Cement (locul 7, 9 puncte) şi Micro 15 (locul 1, 15 puncte) – AS Hanzi Deva (locul 6, 9 puncte), partide în care outsiderele sunt capabile de surprize. Urmăritoarele lor sunt la pândă, gata să profite. Tot sâmbătă Hugo Team (locul 4, 13 puncte) înfruntă FC Corona (locul 8, 7 puncte), echipă care a ţinut în şah pe ABS Decor runda trecută, iar VLB Team (locul 5, 12 puncte) trebuie să confirme în faţa lui City Old Boys (locul 9, 6 puncte) că înfrângerea suprinzătoare cu Azaria din urmă cu o săptămână a fost doar un accident. În fine, dar nu în ultimul rând, ABS Decor (locul 3, 13 puncte) nu îşi mai permite duminică încă un tempo pierdut cu penultima clasată Templierii (locul 11, 3 puncte). Tot duminică se joacă Azaria (locul 10, 4 puncte) – Nova Team (locul 12, 0 puncte), o bună ocazie pentru cele două de a mai aduna nişte puncte la zestrea săracă din clasament.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
543
5907
93000
19554
1611124
1611124