Podiumul în Liga A ramane neschimbata

Campionatul Realsport de minifotbal Deva a programat la sfârşitul săptămânii trecute meciurile etapei a şasea. Au fost consemnate rezultate cât se poate de interesante, au fost şi surprize, iar lupta pentru locurile de play-off rămâne cât se poate de deschisă în prima ligă, în timp ce la liga secundă plutonul fruntaş s-a regrupat ca pentru un sprint ciclist.

Înainte de a ne opri asupra meciurilor disputate sâmbătă şi duminică, să vedem ce spune statistica rundei. S-au marcat 53 de goluri în cele şapte partide din Liga A, ceea ce înseamnă 7,57 goluri pe meci, în timp ce Liga B a realizat o medie de exact 7 goluri pe meci, cu cele 42 reuşite în şase jocuri.

Los Amigos rămâne lider în Liga A

Los Amigos şi-a asigurat rămânerea pe prima poziţie a clasamentului încă de sâmbătă, când a învins Doctorii cu un scor de set din tenis, 6 – 3. Şi urmăritoarele sale au obţinut succese în ziua următoare, astfel încât ordinea pe podium a rămas neschimbată. Coralis Deva a trecut de Universitatea Viile Noi cu 3 – 1, iar în cel mai spectaculos meci al etapei campioana Sporting Crişcior a depăşit la limită pe RGI & ECP după un 7 – 6 care spune multe despre cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren.

IEK Deva pare să fi pierdut contactul cu primele trei, după ce a suferit o înfrângere drastică în faţa lui Taylor Red & LPG, scor 1 – 6. Învingătorii îşi menţin candidatura la un loc în play-off, făcând parte dintr-un grup de cinci echipe cu câte nouă puncte, departajate de golaveraj pe poziţiile 5 – 9. Se mai află acolo RGI & ECP, City Taxi, care şi-a ajustat golaverajul după un 8 – 2 cu „lanterna” Comsid, MDS Deva, victorie 2 – 0 cu Boys Team, şi Bog XXI după un 5 – 3 de asemenea spectaculos cu Mureşul.

În clasament Los Amigos rămâne singura echipă cu punctaj maxim din Campionatul Realsport, cu 18 puncte din 18 posibile. O urmează Coralis Deva, cealaltă echipă neînvinsă în acest sezon, cu 16 puncte, şi Sporting Crişcior, deţinătoarea titlului, cu 15 puncte. Pe locul al patrulea a rămas IEK Deva cu 10 puncte, urmată de acel pluton de cinci echipe aflat la un singur punct în spatele ei. Mai speră la accederea în primele şapte şi Doctorii, Mureşul şi Universitatea, aflate la doar trei puncte distanţă de ultimul loc care duce în play-off.

Cinci echipe pe interval de trei puncte în Liga B. Micro 15 şi Alaska merg cap la cap în Liga B

Pentru cele patru echipe aflate la egalitate de puncte în liga secundă înaintea acestei etape orice alt rezultat decât victoria însemna un pas greşit. L-au făcut ABS Decor şi mai ales VLB Team, prima cu un egal, cea de a doua cu o înfrângere.

Sâmbătă au obţinut victorii liderul Micro 15, care a depăşit la limită Templierii, un 4 – 3 care i-a păstrat totuşi prima poziţie, şi Alaska, după ce a dispus lejer de Nova Team, 5 – 1, rezultat care a urcat-o pe locul al doilea. Cum spuneam, ABS Decor nu a reuşit sâmbătă decât un egal, 3 – 3 în faţa celor de la Corona, o grupare mereu incomodă şi capabilă să pună probleme oricui, aşa cum a făcut-o şi acum. Surpriza rundei s-a consemnat la întâlnirea dintre VLB Team şi Azaria. Azaria a câştigat pentru prima oară în acest sezon, 6 – 3 tocmai în faţa unei fruntaşe a B-ului. De aceste ultime două rezultate a profitat Hugo Team, victorioasă cu 5 – 2 în faţa celor de la Cement, care a urcat pe locul 4 şi se menţine la numai două puncte de prima poziţie. A ratat apropierea de primele locuri Hanzi Deva, care a cedat cu 3 – 4 în partida cu City Old Boys.

În ierarhie situaţia la vârf este cum nu se poate mai echilibrată: Micro 15 şi Alaska au câte 15 puncte, ABS Decor şi Hugo Team câte 13, VLB Team 12 puncte. Plutonul care urmează este condus de Hanzi şi Cement cu câte 9 puncte, după care vin Corona cu 7, City Old Boys cu 6, Azaria cu 4 şi Templierii cu 3. Ultimul loc este ocupat de Nova Team, formaţie care încă nu a acumulat nici un punct.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2083
21695
156139
190620
2667426
2667426