Două echipe rămân neînvinse în Liga A, patru sunt la egalitate de puncte în fruntea Ligii B

A trecut şi etapa a cincea, cea a derbyurilor – aşa cum am numit-o în avancronică – din Campionatul Realsport de minifotbal Deva. Înainte de a trece în revistă rezultatele înregistrate şi implicaţiile lor, unele cât se poate de interesante, în ierarhiile celor două ligi, să oferim şi amatorilor de statistici câteva cifre. În Liga A s-au înscris 47 de goluri în şapte partide, aceasta însemnând o medie de 6,71 goluri pe meci, iar în Liga B s-a marcat de 48 de ori în doar şase jocuri, adică o medie de exact 8 goluri pe meci.

Aşa cum era de aşteptat cu atâtea partide directe între echipe apropiate în clasament, s-au produs destule regrupări atât în partea superioară cât şi în cea inferioară din ambele ligi. Dacă în Liga A liderul Los Amigos a rămas singura echipă cu punctaj maxim din Campionatul Realsport, în Liga B Alaska a pierdut această postură în urma primei înfrângeri din actualul sezon. Să mai menţionăm că nu mai puţin de patru echipe sunt la egalitate de puncte în fruntea eşalonului secund (!) şi avem imaginea unei întreceri cum nu se poate mai animată.

Rocadă între Sporting şi RGI & ECP în Liga A

Derbyul rundei în prima ligă s-a jucat sâmbătă între locurile 1 şi 3 şi a fost unul tranşat clar în favoarea liderului. Cei de la Los Amigos s-a impus cu 7 – 2 în faţa lui RGI & ECP şi îşi continuă parcursul perfect de până acum, cu cinci victorii în tot atâtea jocuri disputate. Acelaşi palmares îl putea realiza şi Coralis, care însă duminică a remizat cu IEK, scor 1 – 1. A fost singurul rezultat de egalitate înregistrat până acum în Liga A, ceea ce a însemnat şi că IEK a rămas pe locul 4, iar Coralis pe 2, neînvinsă şi ea în cele cinci etape din actualul sezon. De aceste rezultate a profitat campioana Sporting Crişcior, care a reuşit să se infiltreze pe podium, pe poziţia a treia, graţie succesului de duminică. A fost unul la limită, 5 – 4 cu „lanterna” Comsid (echipă fără nici un punct acumulat), care i-a adus însă cele trei puncte foarte importante.

City Taxi Deva a obţinut o victorie scontată în faţa lui Taylor Red & LPG cu un 6 – 0 desprins parcă dintr-un set de tenis, ajungând astfel in Top 8. Dealtfel de la acest loc 6 (inclusiv) în jos găsim un pluton de șapte (!) echipe cu câte 6 puncte fiecare, departajate de golaveraj. Lupta pentru un loc în Play off devine din ce în ce mai, interesantă, iar orice pas greșit pentru una din cele șapte echipe o poate îndepărta de obiectiv.

Ultimul loc care duce în play-off este ocupat de Doctorii, după 4 – 2 cu vecina de clasament MDS.

Cel mai spectaculos salt în ierarhia Ligii A l-a făcut Mureşul, care a urcat trei poziţii, de pe 13 pe 10, după 4 – 2 cu Universitatea Viile Noi. Într-un meci extrem de disputat între două formaţii din subsol, Bog XXI a învins Boys Team cu 5 – 4 şi s-a integrat şi ea în acel pluton cu şase puncte.

Luptă palpitantă pentru play-off încă de pe acum în Liga B

Liderul a pierdut, patru dintre urmăritoarele sale din imediata apropiere au câştigat şi iată reţeta unui cocktail exploziv în clasamentul Ligii B. Patru echipe cu 12 puncte fiecare, una cu 10 şi alte două cu 9 puncte sunt pe primele şapte locuri şi practic nu mai trebuie adăugat nimic la importanţa jocurilor care urmează.

Deschiderea etapei a constituit-o un meci direct, „de şase puncte”, între două formaţii aflate la trei lungimi în spatele liderului Alaska. Câştig de cauză a avut ABS Decor, 5 – 2 în faţa lui Cement, ultima căzând astfel tocmai pe locul 7, în afara play-off. Într-o partidă al cărei deznodământ a interesat pe foarte multă lume, nu doar cele două echipe implicate, VLB Team a administrat prima înfrângere lui Alaska, 3 – 2, pe care a egalat-o la puncte. Noul lider este Micro 15, care a câştigat greu, tot 3 – 2, în compania lui FC Corona.

În clasament au urcat şi AS Hanzi după 6 – 3 cu Templierii sâmbătă şi Hugo Team după un convingător 8 – 0 cu Nova Team duminică. Scorul etapei l-a realizat City Old Boys în faţa lui Azaria, un 12 – 2 fără comentarii.

Articol scris de: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2237
21849
156293
190620
2667580
2667580