Permutări spectaculoase în clasamentele Campionatului Realsport

Rezultatele meciurilor etapei a patra din Campionatul Realsport de minifotbal Deva au adus „seisme” în clasamentele Ligilor A şi B. Sigur, este abia începutul sezonului, diferenţele de punctaj între echipe sunt minime şi e firesc să se producă modificări dese în cele două ierarhii. Totuşi, merită menţionat că din primele cinci clasate din prima ligă înaintea acestei runde nici una nu şi-a păstrat locul (!), iar din a două ligă doar liderul Alaska a rămas pe poziţie dintre primele cinci.

Înainte de a începe trecerea în revistă a ceea ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică, să adăugăm pentru amatorii de statistici că în cele şapte partide din Liga A s-au înscris 55 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 7,85 goluri pe meci, iar în Liga B s-au marcat 32 de goluri în cinci meciuri disputate, adică o medie de 6,4 goluri pe meci (al şaselea joc, Hanzi – Azaria, a fost omologat 10 – 0).

Schimbare de lider în Liga A

Surpriza etapei s-a consumat duminică. RGI & ECP a cedat destul de surprinzător în faţa lui MDS Deva, scor 8 – 4, şi a pierdut astfel poziţia de lider. De acest lucru au profitat urmăritoarele sale, care au mai urcat câte un loc în clasament în urma victoriilor obţinute. Celelalte două echipe cu punctaj maxim înaintea rundei a patra au câştigat la aceeaşi diferenţă de scor. Los Amigos a dispus de Comsid cu 6 – 4, iar Coralis Deva de Mureşul cu 2 – 0, în cel mai sărac în goluri meci din acest week-end. Tot duminică IEK Deva

a făcut scor cu City Taxi, 6 – 1, iar în derbyul rundei campioana Sporting Crişcior s-a impus clar în faţa celor de la Taylor Red & LPG cu 4 – 1.

Nu am uitat nici de partidele disputate sâmbătă, între formaţii care mai pot spera să prindă un loc în play-off. Bog XXI a învins Doctorii cu 8 – 4, iar în cel mai echilibrat joc al rundei Universitatea Viile Noi a trecut de Boys Team cu 4 – 3.

În continuare Liga A rămâne fără nici un egal înregistrat, dovadă că până acum s-a jucat deosebit de tranşant. În consecinţă, echipele sunt eşalonate în grupuri separate de diferenţe a câte trei puncte. Conduc Los Amigos şi Coralis Deva cu câte 12 puncte, urmate de RGI & ECP, IEK Deva şi Sporting Crişcior cu câte 9, Taylor Red & LPG, MDS Deva şi Universitatea Viile Noi cu câte 6 şi un pluton alcătuit din nu mai puţin de cinci formaţii cu câte trei puncte. Singura rămasă fără nici un punct este Comsid, care a căzut pe ultimul loc în clasament.

Regrupare de forţe în jumătatea superioară din Liga B

Aşa cum anticipam în avancronica etapei, partidele de sâmbătă au avut un impact major asupra ierarhiei ligii secunde. Două dintre cele trei echipe care aveau punctaj maxim au suferit înfrângeri ce le-au aruncat în afara podiumului. În primul joc al zilei VLB Team a fost învinsă de Hugo Team cu 4 – 1, iar Cement a cedat clar în faţa celor de la Micro 15, scor 6 – 1. Pe poziţia a doua a urcat acum Micro 15, iar pe locul 3 ABS Decor, de asemenea cu o victorie convingătoare, 6 – 2 cu Nova Team. Într-un alt meci disputat sâmbătă, FC Corona a dispus de Templierii cu 7 – 2 şi a mai adunat trei puncte. Duminică, având confortul rezultatelor înregistrate de rivale, liderul Alaska a tratat poate mai uşor întâlnirea cu City Old Boys, formaţie fără nici un punct. În cele din urmă s-a impus totuşi la diferenţă minimă, 2 – 1, în ceea ce a reprezentat cel mai echilibrat meci al etapei.

În clasament Alaska a răms solitar în frunte, cu 12 puncte. Patru urmăritoare – Micro 15, ABS Decor, VLB Team şi Cement – s-au grupat într-un pluton cu câte 9 puncte, departajate de golaveraj. În continuare le regăsim pe Hugo Team cu 7 puncte, Hanzi Deva şi FC Corona cu câte 6, Templierii cu 3, Azaria cu unul şi City Old Boys şi Nova Team fără nici un punct.

Articol scris: Bogdan Barbu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
3812
12581
154933
121680
2174577
2174577