Romania in Optimile de finala al Campionatului Mondial, Australia 2019

Echipa națională de minifotbal a României s-a impus, sâmbătă, 5 octombrie și în ultimul joc din grupa C la Campionatul Mondial din Australia, de la Perth. Tricolorii antrenați de Virgil Bejenaru și Tudor Șimon s-au impus după un meci greu, scor 2-1, în fața celor din Liban, o echipă arțăgoasă, care și-a jucat șansele la calificare până în ultimul minut.

Libanul a deschis scorul, contrar cursului jocului, în minutul 12, dar Andrei Balea a egalat cu un minut înainte de pauză, cu un șut din apropiere după o pasă inteligentă de la Mircea Ungur, o schemă intens lucrată la antrenamente. Românii au ratat o serie de ocazii de gol în prima repriză, în timp ce adversarii au marcat la una dintre puținele lor faze de gol. Repriza secundă a continuat cu România la timona jocului, în ciuda faptului că un egal era suficient pentru tricolori pentru ca ei să câștige grupa C. După o altă serie de ocazii mari de gol, reușita binemeritată a victoriei a venit cu un minut înainte de finalul jocului. Mircea Ungur a marcat din nou un gol spectaculos, după cel din partida cu Ucraina, șutând din voleu din lateral dreapta după o pasă în diagonală primită de la Klein. 

Meciul cu Liban, ultimul din grupa C, a fost unul foarte dificil. Adversarii aveau nevoie de victorie pentru a rămâne în cărțile calificării în optimi și au deschis scorul la una dintre puținele lor șanse de gol ale primei reprize. România a ratat câteva ocazii mari de a înscrie, dar a egalat cu scurt timp înainte de pauză, prin Andrei Balea.

Tricolorii au forțat victoria în repriza a doua, în ciuda faptului că și un egal le garanta câștigarea grupei. Au urmat alte ocazii de gol, toate irosite, iar jocul părea să se încheie la egalitate. În cele din urmă, Mircea Ungur a prins un voleu spectaculos, cu un minut înainte de final și a adus victoria României.

 Încheiem grupa cu 9 puncte din victoriile cu Nigeria, Ucraina și Liban, golaveraj: 15-2
România merge astfel în fazele eliminatorii. Marți (08.10) în optimile de finală ale competiției de la Perth, tricolorii vor întâlni locul 2 din grupa D, Guatemala de la ora 06:30, ora României, 11:30 ora locală.

Bravo România, bravo tricolori, mergem mai departe!

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
3836
12605
154957
121680
2174601
2174601