Derbi cât un campionat în Liga A

Evenimentul acestui sfârșit de săptămână este întâlnirea dintre primele două clasate, Sporting Crişcior şi AS Electroconat. Partida, o putem numi și bătălia pentru câștigarea titlului, care are conotații mult mai importante decât cele trei puncte puse în joc. O victorie pentru Sporting ar asigura într-o mare proporție titlul de campioană a sezonului 2018-2019, asta și datorită punctelor acumulate în clasamentul din play off împotriva contracandidatelor, care îi poate oferi un avantaj confortabil în ultima parte a campionatului. Pe cealaltă parte, AS Electroconat este obligată să învingă, pentru a mai spera la titlu și să reducă diferența de puncte în Play off față de lideră.

Bătălia pentru ultima poziție, care asigură calificarea în Play off continuă în această etapă la distanța între City Taxi Deva și Taylor Red&LPG. Prima are aparent o întâlnire mai puțin dificilă în fața celor de la Micro 15, iar Taylor Red&LPG dă piept cu Comsid. Orice punct în aceste ultime etape sunt esențiale în ecuația clasamentului din Play off și implicit în bătălia pentru titlul de campioană a municipiului Deva.

Un alt aspect important, că etapa programată în data de 05 mai, după pauza de Paști va aduce față în față primele echipe din clasament, într-o ultimă bătălie directă pentru calificare și puncte acordate în Play off. Cu siguranță pauza va fi una de bun augur echipelor, care își pot regândi strategia și își pot pregăti în detaliu ultimele etape din acest sezon regulat.

Avancronică etapa a XIII-a Liga B.
Liga B, își continuă marșul către titlul de cel mai frumos sezon competițional din ultimii ani organizat la Baza Sportivă Realsport. Mai mult ca sigur, că acest sezon va rămâne în memoria tuturor, ca fiind cel mai spectaculos și echilibrat sezon, în care am avut plăcerea să vedem foarte multe jocuri frumoase, echilibrate și echipe dornice de afirmație.

Acest lucru s-a întâmplat și în etapa precedentă, în care Universitatea Viile Noi și FC Corona a oferit un joc de infarct, cu răsturnări de scor, dramatism și Fair Play. Mureșul a zdrobit Grawe Deva, Boys Team și-a arătat experiența în fața celor de la BOG XXI, iar duelul dintre cele doua locuri a fost adjudecat de Alaska după un joc spectaculos, continuând marșul către Liga A.

Sâmbătă (13.04.2019). Primul joc al etapei este programat la ora 17.00 și promite un meci spectaculos cu multe goluri între Universitatea Viile Noi (locul 8, 25 puncte) care a reușit pentru prima oară în Liga B să lege două victorii la rând și Doctorii Deva (locul 6, 29 puncte). De la ora 18.00 este programat jocul între Grawe Deva (locul 9, 24 puncte), care încă căută prima victorie după multe etape și RGI&ECP (locul 3, 37 puncte). Cele două echipe au pierdut în etapa precedentă, dar înfrângerea pentru RGI&ECP a costat-o locul doi în clasament și care cu siguranță va încerca să recupereze punctele pierdute din etapa precedentă.

Duminică (14.04.2019) aduce două jocuri foarte interesante. Primul joc, un derbi în care lidera clasamentului Alaska (45 puncte) întâlnește ocupanta locului patru FC Corona (35 puncte). Partida se anunță dificilă pentru lideră, FC Corona fiind un adversar greu de învins. Confruntarea așteptată de fani începe la ora 15.00 și cu siguranță va oferi un spectacol sportiv. Partida este transmis live pe pagina de Facebook și Youtube Realsport,
Al doilea joc al zilei și ultima din etapa a XIII-a se dispută între Mureșul (locul 2, 38 puncte), care a reușit un salt de două locuri în clasament, prin victoria din etapa precedentă, ocupând în premieră o poziție de podium și Bog XXI (7, 27 puncte). Boys Team (locul 5, 32 puncte) stă în această etapă.

Avancronică etapa a X-a Liga C
Cu două etape înainte de finalul Sezonului regulat, bătălia pentru un loc în Play off pare încheiat, iar echipele de pe primele șase locuri din al treilea eșalon valoric al Campionatului Realsport se pot pregăti pentru adevăratul examen, promovarea în Liga B.

Etapa începe sâmbătă (13.04.2019) cu un duel de foc între o fostă lideră, Templierii (locul 3, 31 puncte), care străbate o perioadă mai slabă și ABS Decor (locul 6, 23 puncte), singura echipă ne învinsă din acest sezon regulat. Jocul este programat la ora 17.00 și se anunță una extrem de interesantă, în care o victorie a uneia dintre echipe, aduce alte două puncte câștigătoarei în clasamentul de play-off.

La ora 18.00 este programat jocul, între două echipe aflate la subsolul clasamentului, Stiinta (locul 11, 3 puncte) și FCC Astaldi (locul 9, 12 puncte). 
Duminică sunt programate alte două jocuri. De la ora 17.00 Securit Grup (locul 10, 8 puncte) care este într-o revenire de formă după ce a reușit să lege trei victorii la rând, întâlnește Viitorul Călan (locul 4, 30 puncte).  Lidera, FC Dex Team (40 puncte) va câștiga la masa verde partida cu Rombest, echipă exclusă din campionat în urma ne prezentărilor la jocurile din campionat, iar MDS Deva (locul 2, 33 puncte) stă în această etapă.

După această etapă, Campionatul Realsport intră în pauză competițională de Paștele Catolic și cel Ortodox. Ultima etapă a sezonului regulat revine în data de 04-05 mai, după care încep jocurile din Paly off și Play out

Vă reamintim, că echipele de pe locurile 1-6 se califică în Play off unde se desfășoară un singur tur de 5 etape. Clasamentul echipelor calificate în Play off se calculează în funcție de punctele bonus câștigate împotriva contracandidatelor din cele 11 de etape disputate. Miza, locurile 1 si 2 promovează in Liga B. 
📅Perioada de desfășurare 11 mai - 09 iunie 2019. 
Echipele de pe locurile 7-11 vor juca în Play out, iar clasamentul în Play off se calculează în funcție de punctele bonus câștigate împotriva contracandidatelor din cele 11 de etape disputate. Perioada de desfășurare și sistemul de joc este identic cu cel din Play off.
De menționat că, în Play off în caz de egalitate între echipe la finalul timpului regulamentar de joc, se vor executa lovituri de la 7 m. Echipa câștigătoare primește 2 p în clasamentul, iar echipa învinsa 1p.

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
132
8323
19842
29362
1398046
1398046