Luptă în trei pentru două locuri de play-off în Liga A

Bătălie mare în Liga A, unde singura întrebare care se mai pune este cine va merge în play-off alături de Sporting şi Electroconat, în Liga B lidera obține o victorie la scor, iar în Liga C fruntaşele din clasament nu au mai reuşit să obţină victorii pe linie, cum era aproape o regulă până acum.

Desigur, asta nu face decât să sporească gradul de atractivitate a competiţiei, iar faptul că echipele mai slab clasate nu fac doar simplu act de prezenţă nu poate decât să îi bucure pe organizatori şi pe iubitorii acestui sport care are din ce în ce mai mulţi practicanţi în România.

Luptă în trei pentru două locuri de play-off

Două dintre cele trei pretendente la locurile 3 şi 4 din Liga A, ultimele care duc în play-off, au jucat duminică între ele, iar a treia s-a confruntat cu viceliderul primei ligi. Meciul direct între City Taxi (locul 5) şi Taylor Red & LPG (locul 4) s-a încheiat cu victoria primei formaţii, scor 2 – 1, astfel încât cele două au făcut rocada în clasament.

Derbyul rundei, dintre locul 2 şi locul 3, s-a încheiat de asemenea la limită, 3 – 2 pentru Electroconat în faţa lui Roben Haţeg. Pentru a doua etapă consecutiv liderul Sporting Crişcior a beneficiat de neprezentarea adversarului (de data aceasta Micro 15, săptămâna precedentă City Taxi, nu au adunat suficienţi jucători) şi a câştigat „la masa verde”.
În clasament Roben şi City Taxi sunt acum la egalitate pe poziţiile a treia şi a patra, cu câte 25 de puncte, urmate la trei puncte distanţă de Taylor Red & LPG. Sporting rămâne lider cu 43 de puncte, urmată de Electroconat cu 38.

Lidera câștiga, urmăritoarele două clasate din Liga B au fost învinse

La finalul unui joc spectaculos, lidera grupei Alaska a învins cu 6 – 1 Grawe Deva; urmăritoarea sa RGI & ECP nu a putut să se apropie de lideră, fiind învinsă de Doctorii cu 4 – 3; iar fosta ocupantă a locului 3, Corona, nu s-a putut apropia de cele două din faţă, pentru că a cedat de asemenea, scor 5 – 2, în faţa lui Boys Team. În aceste condiţii, principala beneficiară a acestor rezultate a fost Mureşul, care a luat trei puncte fără joc din partida cu retrasa Tinerii şi a trecut pe locul al treilea al clasamentului. Într-un alt joc, Bog XXI a dispus de „lanterna” Universitatea Viile Noi cu 6 – 0.
Continuă să conducă Alaska, 39 de puncte, urmată de RGI & ECP cu 34, Mureşul cu 31 şi Corona cu 29.

Din nou s-a schimbat liderul în Liga C

În cea de-a treia ligă valorică a Campionatului Realsport se rulează ca într-un pluton ciclist, roată la roată, cu dese schimbări la trenă. Fostul lider, Templierii, a căzut pe locul 3 în urma înfrângerii cu 5 – 0 suferită în faţa lui MDS Deva. A revenit pe primul loc FC Dex Team după 9 – 5 cu Ştiinţa, iar pe poziţia secundă a urcat Viitorul Călan, victorioasă 4 – 1 cu Cement. În alt meci al etapei, ABS Decor a trecut cu 4 – 0 de ultima clasată Securit Grup, încă rămasă la punctaj negativ.
Lupta la vârf e cât se poate de interesantă, mai ales că acum şi o a patra echipă dă semne că ar putea emite pretenţii. Conduce Dex Team cu 31 de puncte, urmată de Viitorul cu 30, Templierii cu 28 şi MDS cu 26 de puncte.

Articol scris: Bogdan Barbu - Glasul Hunedoarei (19.03.2019)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
118
8309
19828
29362
1398032
1398032