"Granzii” ţinuţi în şah în Ligile B şi C

S-au întâmplat lucruri interesante la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Realsport de minifotbal Deva. Dacă în runda precedentă s-au înregistrat rezultate scontate, favoritele făcând legea pe teren, etapa aceasta am consemnat din nou surprize, unele destul de mari, în cele două ligi inferioare.
Nu a fost cazul totuşi în Liga A, unde Sporting şi Electroconat continuă duelul de la distanţă, separate de aceleaşi cinci puncte în clasament.

Taylor Red & LPG, marea beneficiară a etapei în Liga A

Aşteptatul duel dintre Sporting Crişcior şi City Taxi s-a soldat cu un 10 – 0 de neprezentare, la fel ca şi Micro 15 cu FC Boromir, deţinătoarea titlului fiind retrasă din campionat. În aceste condiţii capul de afiş al etapei a devenit meciul direct pentru un loc în play-off dintre Taylor Red & LPG şi Roben Haţeg. Nu neapărat victoria primei formaţii, cât proporţiile scorului, 8 – 1 într-un meci prevăzut echilibrat, reprezintă o surpriză. Cât se poate de normal a fost deznodământul întâlnirii dintre Electroconat şi Comsid, 11 – 5.

Runda viitoare are în program partidele AS Electroconat – Roben Haţeg şi City Taxi – Taylor Red & LPG, adică locul 2 cu locul 3 şi locul 4 cu locul 5. Liderul Sporting întâlneşte „lanterna” Micro 15.

Paşi falşi pentru primele două clasate în Liga B

Derbyul disputat între două formaţii aflate pe podium, RGI & ECP şi Corona, s-a încheiat cu victoria formaţiei de pe locul 3, scor 8 – 5, astfel că distanţa dintre ele s-a redus la doar cinci puncte. De înfrângerea urmăritoarei sale nu a putut profita liderul Alaska, ţinut în şah, 3 – 3, de Boys Team, echipă din a doua jumătate a clasamentului. O altă surpriză am consemnat-o la succesul ultimei clasate Universitatea Viile Noi, 2 – 1 în faţa lui Grawe Deva, grupare cu pretenţii la podium. La un singur punct de locul 3 rămâne Mureşul, care a câştigat 5 – 3 cu Doctorii. Bog XXI a luat trei puncte „la masa verde” cu Tinerii.

Schimbare de lider în Liga C

Marea surpriză a etapei din cel de-al treilea eşalon valoric al Campionatului Realsport s-a produs odată cu înfrângerea suferită de ocupanta locului 1 Dex Team, 1 – 3 în partida cu ABS Decor. Nici echipa Templierilor nu a putut trece de Cement, meci încheiat 3 – 3. Punctul obţinut a fost însă suficient pentru a detrona fostul lider şi a trece pe primul loc, la golaveraj: + 27 Templierii, + 26 Dex Team. De paşii greşiţi ai celor două a profitat din plin Viitorul Călan (10 – 0 cu Rombest), care s-a apropiat la un singur punct de ele, astfel că ne aşteaptă în continuare un campionat cât se poate de palpitant.
În celelalte meciuri ale rundei am înregistrat rezultate scontate, MDS Deva – FCC Astaldi 5 – 2 şi Azaria – Ştiinţa 8 – 0.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei, 11.03.2019)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
64
197
57565
208462
1346506
1346506