Etapă cu surprize în Campionatul Realsport

Multe s-au întâmplat în runda programată la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Realsport de minifotbal Deva. Cel mai important pare a fi faptul că Liga A şi-a pierdut campioana en-titre, pe FC Boromir (vom reveni cu mai multe date despre subiect în Glasul Hunedoarei). Meciul acesteia cu Taylor Red & LPG a fost omologat cu scor de neprezentare, iar echipa nu mai este programată în etapele următoare.
În Liga B s-a jucat derbyul primelor două clasate, RGI & ECP şi Alaska, câştigat de aceasta din urmă. Noile promovate din Liga C au arătat în fine că nu au venit să facă doar act de prezenţă şi şi-au trecut în cont primele puncte la acest nivel.
În fine, se termină pauza şi în Liga C, astfel că sâmbătă şi duminică vom avea, pentru prima oară în 2019, zile pline cu meciuri în toate cele trei eşaloane din Campionatul Realsport.

Liga A rămâne o afacere în doi între Sporting şi Electroconat

S-au jucat doar trei partide în prima ligă din cele patru programate. Liderul şi viceliderul au obţinut victorii scontate, cu scoruri de seturi de tenis. Sporting Crişcior a învins Comsid cu 6 – 3, iar AS Electroconat a dispus de Micro 15 cu 6 – 2. În cel mai aşteptat meci al rundei, prin prisma poziţiilor din clasament şi a echilibrului presupus (şi confirmat) în joc, Roben Haţeg a câştigat la limită, 3 – 2, în faţa lui City Taxi şi a urcat până pe locul 3 în Liga A.
În condiţiile în care Sporting şi Electroconat s-au desprins în fruntea ierarhiei şi nu par a mai putea fi ajunse, se anunţă o luptă în trei pentru celelalte două locuri din play-off. Combatantele sunt Roben Haţeg (15 puncte), City Taxi (15) şi Taylor Red & LPG (13). City Taxi are cea mai dificilă misiune în runda următoare, pentru că întâlneşte pe Electroconat, în timp ce rivalele vor evolua în compania ultimelor două clasate.

Noile promovate au obţinut primele puncte în Liga B

După înfrângerea din runda anterioară, Alaska s-a revanşat în disputa cu liderul RGI & ECP. A fost o victorie la scor convingător, 5 – 2, datorită căreia cele două formaţii au ajuns din nou la egalitate de puncte în vârful clasamentului. O ocazie uriaşă de a se apropia la un singur punct de cele două a irosit ocupanta locului 3, FC Corona. Aceasta a pierdut surprinzător, scor 1 – 2, la nou promovata Universitatea Viile Noi, care obţine astfel prima sa victorie în Liga B. Primul punct în acest eşalon a fost consemnat şi pentru cei de la Bog XXI, după meciul încheiat nedecis, 5 – 5 cu Boys Team.
Etapa viitoare avem parte de un nou derby de clasament, Corona – Alaska, în timp ce RGI & ECP va evolua în compania lui Grawe Deva.

Se reia şi Liga C la sfârşitul săptămânii

Sâmbătă e programată prima etapă a turului din acest eşalon. Se distinge meciul dintre FC Dex Team şi MDS Deva, adică locul 2 cu locul 4. Prima clasată Viitorul Călan întâlneşte Ştiinţa (locul 9), iar Templierii (locul 3) joacă cu Astaldi (locul 8). Rămâne să vedem cum se vor prezenta retrogradatele ABS Decor şi Securit Grup în compania celor de la Rombest, respectiv Cement, echipe de mijlocul clasamentului în Liga C.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 04.02.2019)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2821
51419
64552
127399
2385219
2385219