România va fi reprezentată în continuare în conducerea EMF

Vineri, 25.01.2019, la Budapesta, în Ungaria, a avut loc Adunarea Generală a Federației Europene de Minifotbal (EMF). România va continua să fie reprezentată în conducerea EMF de către secretarul general al FMR, Attila Takacs. Acesta a ocupat în ultimii ani funcția de secretar general al EMF, iar acum va face parte din Comitetul Executiv. 
Cel mai important subiect pe ordinea de zi a Adunării Generale a EMF l-a constituit alegerea noii conduceri a EMF pentru următorii 3 ani. Aceasta va fi următoarea
Președinte - Borislav Alexandrov (Bulgaria)
Vicepreședinte - Gianluca Finazzi (Italia)

Comitetul Executiv:
Attila Takacs (România)

Jovan Vasilijević (Serbia)

Peter Kralik (Slovacia)
Elizaveta Kuzenkova (Rusia)
Yair Scher (Israel)

În continuare, aflăm toate noutățile de la această Adunare Generală chiar de la Attila Takacs, omul care va continua să reprezinte România în conducerea EMF.

Despre noua conducere a EMF:
„Adunarea Generală a EMF din acest an a avut pe ordinea de zi 9 puncte, printre cele mai importante fiind faptul că s-a votat o nouă conducere, mandatată de AG pe o durată de 3 ani, din această structură făcând parte, conform noului statut, 7 membri: președinte, vicepreședinte și 5 membri în Comitetul Executiv. În noua structură, nu mai există funcția de secretar general, în noul statut aceasta va fi o funcție pur administrativă, fără drept de vot în CEX. Probabil, în viitoarea ședință, va fi nominalizată o persoană care să ocupe această funcție în mandatul de 3 ani. Un alt aspect important este faptul că EMF, prin membrii participanți, 20 la număr, dintre cei 28, a votat un nou statut, care se aliniază la cerințele Federației Mondiale și a altor entități în ceea ce privește urmărirea recunoașterii minifotbalului în cât mai multe țări europene. Noul statut conferă o nouă politică pe care EMF o poate adopta la nivel administrativ, organizatoric și strategic.”
 
Despre Champions League și EURO Cup:
„S-a discutat și despre calendarul competițiilor pe 2019, cu câteva noutăți importante. Primul dintre ele este mutarea și restructurarea competiției Champions League, care va avea la start 32 de echipe și se va organiza în primul week-end din luna septembrie la Rimini în Italia. Astfel la Terme Catez (n.r. vechea locație a ECL), în perioada 12-15 septembrie va fi organizată EURO Cup pentru cluburile care nu au terminat pe primele 2 sau 3 poziții la nivel național în competițiile naționale organizate de membrii EMF. EURO Cup va fi un fel de Open-Tournament, deschisă, la care pot participa echipe doritoare. Va exista în continuare și Senior Cup, sub o altă denumire, Masters Cup, care va avea loc la Terme Catez. Revenind la Champions League, aceasta va fi organizată pe suprafață sintetică, în cadrul unui complex sportiv din Rimini, foarte aproape de malul mării, un complex modern. Cele 32 de echipe vor fi câștigătoare ale Campionatelor Naționale sau a Cupelor Naționale, prin asta dorindu-se restructurarea ECL și să i se dea o greutate mai mare.”
 
Despre Nations Regional Cup:
„Un alt proiect este Nations Regional Cup, această competiție dorindu-se a fi organizată în mai multe regiuni ale Europei, la care vor participa echipele naționale. Ținând cont că în acest an nu se organizează Campionat European, toate țările afiliate vor participa la Nations Cup. Harta regiunilor este bine conturată, conform celor prezentate, până la data de 10 februarie, toți membrii vor trimite propuneri de a organiza o astfel de competiție, fiecare regiune având maxim 4-5 țări participante și urmând a fi organizată într-un singur week-end. Calendarul propus este undeva de la finalul lunii mai – mijlocul lunii iulie, fiind un calendar mai flexibil și ca urmare a faptului că mai multe competiții locale sau naționale se desfășoară în luna mai sau iunie. După 10 februarie, se va stabili totul.”
 
Despre Business Cup:
„S-a făcut prezentarea unui proiect important, Business Cup, care se va desfășura în luna mai, 22-26, în Antalya, o competiție nouă la care se așteaptă participarea a minim 24 de echipe, la nivel de instituții sau companii, sperăm să fie un proiect reușit. Sperăm ca România să participe cu minim 4 echipe la această primă ediție. Toate aceste informații vor fi prezentate și în cadrul Adunării Generale a FMR de la finalul săptămânii viitoare, pe agendă având mai multe subiecte interesante care vor fi prezentate către membrii.”
 
Un alt proiect important al EMF este restructurarea bazei de date a jucătorilor și a competițiilor membrilor afiliați. Se încearcă, cu ajutorul unor noi parteneri, să se creeze o bază de date europeană, jucători, echipe și asociații.
 
Concluzii de la AG:
„O Adunare Generală pozitivă, chiar și în condiția în care s-a votat excluderea unor membri din EMF, cum ar fi Polonia, Letonia și chiar acceptarea retragerii membrilor: Germania și Grecia. Conducerea și membrii AG sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Federației, noilor membri care vor intra pe ușă. Este o structură care se va baza pe o colaborare constructivă, atât la nivel de conducere, cât și la nivel de membri afiliați. Pentru prima oară în ultimii ani, toți membrii, la toate punctele de pe ordinea de zi, au votat cu unanimitate, asta denotă că este o structură puternică, unitară, care transmite același mesaj, că membrii EMF au încredere în proiectele conducerii, că această Federație este una dintre cele mai bine organizate la nivel mondial.”
 
„Țin să mulțumesc și să apreciez faptul că toți membrii EMF m-au votat în unanimitate în funcția de conducere a EMF, ca membru în Comitetul Executiv. Prin acest vot, atât România, cât și reprezentativitatea Federației noastre, vor fi bine poziționate. Prin persoana mea, FMR va avea sarcina de a organiza competițiile europene. Este un vot de încredere, care pe mine personal mă mulțumește, atât persoana mea cât și România în general, au fost apreciate, prin ceea ce am făcut în ultimii ani. Încredințarea către FMR de a conduce cel mai important compartiment din structura EMF, este ceva esențial. Eu consider că România și-a confirmat încă o dată puterea și poziția în EMF iar echipa care trebuie construită în jurul acestei direcții de competiții va fi una care se va baza pe profesionalismul din partea unor membri din FMR și a altor țări bine organizate și cu experiență profesională ridicată în organizarea de competiții. Un alt compartiment important, cel al arbitrilor va fi reorganizat sub directiva CEX și a departamentului de competiții”. Attila Takacs, membru în Comitetul Executiv al EMF și secretar general al FMR
 
Sursa: www.campionateminifotbal.ro

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
68
201
57569
208462
1346510
1346510