Punct final în acest an în Campionatul Realsport

Odată cu disputarea partidelor de duminică s-a încheiat sezonul din acest an în Campionatul Realsport de minifotbal Deva la toate ligile, A, B şi C. S-a mai jucat de fapt doar ultima etapă din turul intermediar al Ligii C şi un singur meci din Liga A, cel dintre FC Boromir şi Comsid. Acesta din urmă s-a încheiat cu o mare surpriză, campioana fiind învinsă de una din codaşele primei ligi. Comsid a câştigat cu 5 – 3 şi a egalat la puncte în clasament pe Micro 15, având avantajul meciului direct.

Aşa cum v-am anunţat anterior, în urma excluderii lui Bayern Deva, în Liga A s-au produs unele perturbări şi a fost nevoie să fie refăcut programul pentru restul campionatului. Astfel, etapa cu numărul 11 nu se va mai juca în acest an, ci în 2019, Campionatul Realsport de minifotbal Deva urmând să se reia în 2 februarie.

Bog XXI şi Universitatea Viile Noi au promovat în Liga B

În ultima etapă a turului intermediar din Liga C s-a jucat şi promovarea în eşalonul superior. Miza era ocuparea unuia din primele două locuri, iar unul dintre acestea s-a decis chiar în meci direct între pretendente. În cel mai interesant meci al etapei, Universitatea Viile Noi a învins Viitorul Călan cu 8 – 5 şi a obţinut calificarea în Liga B. Cealaltă formaţie care a reuşit promovarea a fost Bog XXI, care nu a avut emoţii în faţa lui Rombest, câştigând cu 9 – 3. Fără nici o şansă la promovare după acest rezultat, o altă echipă fruntaşă, FC Dex Team, a pierdut în faţa lui Cement cu 1 – 5 şi a încheiat turul de campionat pe locul 4. Pe locul 5 a terminat Templierii, care a terminat la egalitate cu Ştiinţa, 5 – 5. Într-un alt joc al rundei MDS Deva a dispus de Azaria cu 4 – 1.
Primele două clasate, Bog XXI şi Universitatea Viile Noi, vor evolua în continuare în Liga B.

Ce se întâmplă anul viitor în Ligile B şi C

Bog XXI şi Universitatea Viile Noi, echipele promovate în Liga B, vor porni cu 16 puncte handicap (în minus) faţă de punctele acumulate în Liga C. Sezonul regulat în Liga B se va juca tur – retur, 18 etape, în perioada 19 ianuarie – 2 iunie 2019.
Reamintim, din Liga B au retrogradat ABS Decor şi Securit Grup. Cele două retrogradate vor intra în Liga C cu un handicap de cinci puncte faţă de punctele acumulate în cele nouă etape din Liga B. Astfel ABS Decor începe cu minus un punct, iar Securit Grup cu minus două puncte.
Liga C va continua anul viitor cu sezonul regulat de 11 etape, numai tur, care este programat în perioada 9 februarie – 4 mai 2019. Echipele clasate pe locurile 1 – 6 vor juca un play-off de cinci etape între 11 mai – 9 iunie 2019. Clasamentul echipelor calificate în play-off se calculează în funcţie de punctele bonus câştigate împotriva contracandidatelor în cele 11 etape disputate. La finalul sezonului echipele de pe locurile 1 şi 2 promovează în Liga B. Formaţiile situate pe locurile 7 – 11 vor juca în play-out.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 18.12.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2155
4885
12586
10927
1073860
1073860