S-a jucat penultima rundă din acest an

Campionatul Realsport de minifotbal Deva a programat la sfârşitul săptămânii trecute meciurile din etapa cu numărul 10 atât în Liga A cât şi în Liga C. După cum se ştie, Liga B şi-a încheiat turul preliminar şi aşteaptă să îşi cunoască noile competitoare de anul viitor, pentru că – aşa cum v-am mai informat – această ediţie de campionat este prima care se desfăşoară având un sistem cu promovare şi retrogradare.

Revenind la partidele de sâmbătă şi duminică, să spunem că am avut 36 de goluri marcate în Liga A – însemnând o medie de exact nouă goluri pe meci – şi 39 în Liga C – adică o medie de 7,8 goluri pe meci. Totuşi, să spunem că la prima ligă media a fost “ajustată” de neprezentarea celor de la Bayern Deva în faţa lui Boromir, joc omologat cu 10 – 0, conform regulamentului.

Echipele de pe podium au câştigat pe linie în Liga A

Rezultatele de duminică au confirmat faptul că ierarhia primei ligi valorice s-a rupt în trei părţi distincte. Sunt trei echipe, Sporting, Electroconat şi Boromir, care par să-şi fi acontat podiumul şi alte trei, City Taxi, Roben Haţeg şi Taylor Red & LPG, care speră cu şanse mai mari sau mai mici la un loc între primele patru, care le-ar duce în play-off. Într-un joc presupus iniţial a fi ceva mai echilibrat Electroconat a dispus de Roben Haţeg cu 7 – 1 şi rămâne în plasa liderului, la numai două puncte în urmă. Pe prima poziţie a rămas Sporting Crişcior, care nu a avut emoţii cu Micro 15, impunându-se cu 9 – 2. Campioana Boromir a beneficiat, aşa cum menţionam mai sus, de cele trei puncte fără joc cu Bayern şi se află în continuare la patru puncte de locul doi, ocupat de revelaţia sezonului Electroconat.
În cel mai echilibrat meci al rundei s-au întâlnit ocupantele locurilor 3 şi 4, aflate în luptă directă pentru play-off. Câştig de cauză a avut City Taxi, învingătoare cu 5 – 2 în faţa lui Taylor Red & LPG, astfel încât cele două au făcut rocada în clasament.
Sunt toate premisele ca situaţia la vârf să rămână neschimbată şi după ultima etapă din acest an, programată duminică. Aceasta deoarece liderul Sporting Crişcior întâlneşte „lanterna roşie” Comsid într-o partidă în care pleacă evident cu prima şansă. La fel, AS Electroconat nu ar trebui să aibă probleme în disputa cu Micro 15, în timp ce FC Boromir va sta în runda cu numărul 11. Taylor Red & LPG are neapărată nevoie de cele trei puncte din meciul cu Bayern Deva pentru a mai spera la locul 4, pentru care se înfruntă în joc direct City Taxi şi Roben Haţeg. Distanţa care le separă pe cele două în ierarhia Ligii A este de numai două puncte, aşadar orice deznodământ este posibil la final.

Schimbări esenţiale de clasament în Liga C

Derbyul etapei a zecea din Liga C s-a încheiat cu victoria clară, 8 – 3, a celor de la Bog XXI în faţa fostului lider Viitorul Călan. Acesta suferă cea de-a doua înfrângere consecutivă din campionat după un parcurs perfect, cu şapte victorii în şapte meciuri, şi cade până pe ultima treaptă a podiumului. Bog XXI a trecut astfel pe primul loc, iar de înfrângerea Viitorului a profitat şi Universitatea Viile Noi, care a trecut greu de Templierii, 4 – 3, însă cu aceste trei puncte a urcat pe poziţia a doua. Pe primele trei locuri din clasament sunt acum trei echipe la egalitate de puncte – Bog, Universitatea şi Viitorul – departajate de golaveraj.
Victorioasă cu 4 – 1 în faţa lui Rombest, Dex Team a trecut în faţa Templierilor şi se află acum la numai două puncte în urma trioului fruntaş. În celelalte două jocuri ale etapei Azaria şi Astaldi au trecut cu acelaşi scor, 5 – 3, de Cement, respectiv Ştiinţa.
Ultima rundă din 2018 programează un nou derby, Universitatea Viile Noi – Viitorul Călan. Bog XXI joacă cu Rombest, iar Dex Team cu Cement. Templierii înfruntă Ştiinţa, iar MDS Deva dă piept cu Azaria. FCC Astaldi va sta.

Articol scris: Bogdan Barbu (glasul Hunedoarei -11.12.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2114
4844
12545
10927
1073819
1073819