Se reia Campionatul Realsport

După pauza luată de Ziua Naţională a României, Campionatul Realsport de minifotbal Deva va continua la sfârşitul acestei săptămâni cu partidele din Ligile A şi C. Liga B şi-a încheiat conturile pe 2018, în timp ce Liga A mai programează în acest an două etape din retur, iar Liga C cele două runde rămase din turul intermediar.

Înainte de orice altceva, să amintim că duminică s-a jucat restanţa dintre FC Dex Team şi Viitorul Călan, din cel de-al treilea eşalon. Partida s-a încheiat cu o surpriză, Dex câştigând cu 10 – 6 şi administrându-i astfel liderului Ligii C prima înfrângere din acest sezon. Viitorul avusese până acum un parcurs perfect, cu şapte victorii din tot atâtea meciuri disputate.

În Liga A se joacă deja prima etapă din retur

Cu un sezon aglomerat – trei tururi de campionat, play-off, play-out, plus meciurile din Cupa Realsport – echipele din primul eşalon valoric mai trebuie să dispute în acest an încă două etape din competiţie. Runda cu numărul 10, prima din retur, are drept cap de afiş întâlnirea dintre Electroconat şi Roben Haţeg, ambele clasate la finele turului pe locuri de play-off. Electroconat ocupă locul 2, cu 20 de puncte, Roben se află pe 4, cu 13 puncte, la diferenţă minimă de urmăritoare. În tur Electroconat s-a impus cu 5 – 2.
Un alt joc extrem de interesant este cel dintre ocupantele locurilor 5 şi 6. City Taxi are 12 puncte, Taylor Red & LPG 10, iar ambele au ca ţintă poziţia a patra ocupată actualmente de Roben. În tur a câştigat la limită Taylor Red & LPG, scor 3 – 2.
De cu totul altă factură sunt celelalte două meciuri ale etapei, cu favorite clare. Campioana Boromir, aflată doar pe locul 3 în clasament, întâlneşte penultima clasată Bayern Deva, în faţa căreia are prima şansă, chiar dacă în tur victoria a venit la o diferenţă de numai două goluri, 4 – 2. În fine, în ultimul joc de duminică liderul Sporting Crişcior primeşte replica celor de la Micro 15, în faţa cărora s-au impus în prima manşă cu un 9 – 1 fără istoric.

Avem derbyul campionatului în Liga C

Penultima etapă din turul intermediar în Liga C oferă sâmbătă „întâlnirea de gradul trei” dintre primele două clasate. Se înfruntă în meci direct Viitorul Călan (locul 1, cu 21 de puncte) şi Bog XXI (locul 2, 18 puncte), două dintre cele mai îndreptăţite pretendente la promovarea în Liga B. Ţine foarte aproape ca interes şi confruntarea de duminică între Universitatea Viile Noi (locul 3, 18 puncte) şi Templierii (locul 4, 17 puncte), formaţii care au şi ele şanse bune să prindă unul din primele două locuri, care duc în eşalonul superior.
Mai speră la asta şi FC Dex Team (locul 5, cu 16 puncte), care după victoria asupra liderului va evolua în compania celor de la Rombest (locul 8, 8 puncte). În partide fără prea mare miză se întâlnesc FCC Astaldi – Ştiinţa (sâmbătă) şi Cement – Azaria (duminică).

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 07.12.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2206
4936
12637
10927
1073911
1073911