Final de tur în Ligile A şi B

Sfârşitul săptămânii trecute a adus odată cu meciurile etapei a noua din Campionatul Realsport de minifotbal Deva şi sfârşitul aşa-numitului tur intermediar, noutatea ediţiei 2018 – 2019. Vom reveni cu precizările necesare despre sistemul competiţional la fiecare eşalon după ce vom trece în revistă rezultatele înregistrate, unele foarte interesante şi cu implicaţii decisive asupra clasamentelor.

Sporting a învins Boromir şi conduce în Liga A

Două înfrângeri la acelaşi scor mai puţin obişnuit, 2 – 10, înregistrate de ultimele două clasate au oferit adversarelor lor câte trei puncte importante în lupta pentru locurile din play-off. Electroconat şi-a păstrat poziţia a doua după succesul cu Comsid, iar City Taxi rămâne graţie victoriei cu Bayern la un singur punct în urma locului 4, ocupat de Roben Haţeg. Aceasta din urmă a învins cu 3 – 1 pe Micro 15 şi s-a apropiat la doar trei puncte de podium.

Derbyul etapei – şi poate şi al campionatului – a adus o reeditare a finalei din sezonul trecut. Eternele rivale Boromir, deţinătoarea titlului, şi Sporting, vicecampioana, au oferit un meci de luptă, încheiat cu victoria la limită a liderului, scor 3 – 2. În urma acestui rezultat a fost stabilită şi ordinea finală în clasamentul turului. Pe primul loc a rămas Sporting (22 de puncte), iar alături de ea pe podium sunt Electroconat (20) şi Boromir (16). În urmărirea lor sunt alte trei formaţii care trag tare pentru prezenţa în primele patru locuri: Roben Haţeg (13 puncte), City Taxi (12) şi Taylor Red &LPG (10).

Două echipe retrogradează din Liga A în acest sezon

Cele nouă echipe participante în Liga A vor disputa 27 de etape, adică trei tururi de campionat în care se joacă fiecare cu fiecare. La sfârşitul acestei prime faze ocupanta locului 9 va retrograda în Liga B, primele patru clasate vor juca în turneul play-off pentru locurile 1 – 4, iar următoarele patru în play-out pentru locurile 5 – 8. În cadrul acestor turnee finale se vor acorda şi puncte bonus pentru rezultatele înregistrate în cele 27 de etape compania contracandidatelor: două puncte pentru victorie, un punct pentru egal, zero pentru înfrângere, care se vor contabiliza în clasament. Iată programul din play-off şi play-out.
play-off:
etapa 1, 19 mai 2019: loc 1 – loc 4, loc 2 – loc 3
etapa 2, 26 mai 2019: loc 1 – loc 3, loc 2 – loc 4
etapa 3, 2 iunie 2019: loc 1 – loc 2, loc 3 – loc 4
play-out:
etapa 1, 19 mai 2019: loc 5 – loc 8, loc 6 – loc 7
etapa 2, 26 mai 2019: loc 5 – loc 7, loc 6 – loc 8
etapa 3, 2 iunie 2019: loc 5 – loc 6, loc 7 – loc 8
Echipa de pe locul 9 după cele 27 de etape din sezonul regulat retrogradează, iar la finalul jocurilor din play-out retrogradează în Liga B şi echipa de pe locul 8. În jocurile din play-off şi play-out în caz de egalitate între echipe la finalul timpului regulamentar se vor executa lovituri de la 7 metri. Echipa câştigătoare primeşte două puncte în clasament, iar învinsa un punct.

ABS Decor şi Securit Grup au retrogradat din Liga B

Doar două dintre cele trei formaţii aflate la egalitate de puncte pe podium în cel de-al doilea eşalon au obţinut victorii în ultima etapă a turului intermediar. RGI & ECP a avut un meci mai greu decât se aştepta cu o echipă din a doua jumătate a clasamentului, Doctorii, reuşind totuşi un succes la limită, 4 – 3. Mult mai clar a trecut Alaska de Grawe Deva, 5 – 1, însă ocupă doar locul al doilea în ierarhia ligii din cauza golaverajului inferior, + 15 faţă de + 21 RGI & ECP. Fostul lider Tinerii a suferit o înfrângere surprinzătoare în faţa Mureşului şi a căzut pe locul al treilea al clasamentului. De podium s-a apropiat la un singur punct Corona, învingătoare cu 6 – 3 în faţa Boys Team. În fine, în disputa codaşelor ABS Decor a obţinut o victorie de palmares cu Securit Grup, însă ambele au retrogradat în Liga C, acolo unde vor continua competiţia anul viitor. Cele două retrogradate vor intra acolo cu un handicap de cinci puncte faţă de punctele acumulate în cele nouă etape din Liga B. Astfel ABS Decor începe cu minus un punct, iar Securit Grup cu minus două puncte.
Sezonul regulat în Liga B se va juca tur – retur, 18 etape, în perioada 19 ianuarie – 2 iunie 2019.

Mai sunt două etape din Liga C

Eşalonul trei al Campionatului Realsport de minifotbal Deva mai are de disputat două runde, care sunt programate în 8/ 9 decembrie şi 15/ 16 decembrie anul acesta. În mod neaşteptat, lupta pentru cele două locuri care aduc promovarea în liga superioară s-a complicat în urma victoriei Templierilor asupra celor de la Bog XXI, meci încheiat cu 6 – 5. În cărţi pentru un loc sub soare în B rămâne cu şanse bune Universitatea Viile Noi, care a făcut scor cu penultima clasată Astaldi. În partide fără însemnătate pentru bătălia de la vârful ierarhiei Cement a învins pe MDS Deva, iar Rombest a dispus de Azaria, cele patru rămânând pe aceleaşi poziţii pe locurile 6 – 9.
După rezultatele înregistrate sâmbătă şi duminică, trei echipe s-au grupat strâns în urma liderului Viitorul Călan: Bog XXI şi Universitatea Viile Noi cu câte 18 puncte şi Templierii cu 17 puncte.

Încă un tur în sezonul regulat plus play-off şi play-out la Liga C

Etapa de la sfârşitul acestei săptămâni propune două „întâlniri de gradul trei” între primele patru clasate: Templierii – Universitatea Viile Noi şi Viitorul Călan – Bog XXI. De deznodământul acestor întâlniri va depinde în bună măsură numele celor două promovate. Reamintim că echipele promovate în Liga B vor porni acolo cu 16 puncte handicap (în minus) faţă de punctele acumulate în Liga C.
Liga C va continua anul viitor cu sezonul regulat de 11 etape, numai tur, care este programat în perioada 9 februarie – 4 mai 2019. Echipele clasate pe locurile 1 – 6 vor juca un play-off de cinci etape între 11 mai – 9 iunie 2019. Clasamentul echipelelor calificate în play-off se calculează în funcţie de punctele bonus câştigate împotriva contracandidatelor în cele 11 etape disputate. La finalul sezonului echipele de pe locurile 1 şi 2 promovează în Liga B. Formaţiile situate pe locurile 7 – 11 vor juca în play-out.

Articol scris: Bogdan Barbu (27.11.2018 - Glasul Hunedoarei)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
265
2731
6780
12740
1057127
1057127