Liderul a învins deţinătoarea titlului

Ne apropiem de finalul turului – aşa numitul tur intermediar la Ligile B şi C – din Campionatul Realsport de minifotbal Deva şi lupta pentru puncte şi implicit pentru un loc mai bun în clasament este cât se poate de palpitantă. Dacă în Liga A am avut parte de un derby veritabil câştigat de liderul la zi în faţa campioanei şi de status-quo în fruntea ierarhiei, în celelalte două eşaloane am înregistrat rocade pe podium.

Aşa cum v-am obişnuit deja în prezentarea etapei, începem cu datele statistice. Din nou s-au marcat multe goluri, au fost şi victorii la scor, dar şi partide echilibrate, inclusiv două egaluri care au contat mult în modificările survenite la ligile B şi C. Au fost 37 de goluri în Liga A (9,25 media pe meci), 47 în Liga B (9,40 media) şi 39 în Liga C (7,80 media).

Ordine neschimbată pe podium în Liga A

Aşa cum spuneam în avancronica etapei, runda cu numărul şapte a programat în prima ligă întâlniri directe între primele patru clasate, programate în meciurile-vedetă ale zilei de duminică. Înaintea derbyurilor (locul 1 cu locul 3 şi locul 2 cu locul 4) au avut loc alte două partide.
În prima dintre acestea Roben Haţeg a trecut clar de Bayern Deva şi s-a apropiat la trei puncte de podium, urcând pe locul 4. A urmat confruntarea dintre ultimele două clasate, în care Comsid a învins la fel de clar pe Micro 15, cele două făcând astfel schimb de locuri în clasament.
Aşteptat cu mare interes a fost meciul dintre prima clasată în Liga A, o foarte în formă AS Electroconat, şi deţinătoarea titlului de campioană Realsport, FC Boromir. Liderul s-a impus cu un concludent 4 – 1 şi îşi păstrează prima poziţie, la un punct în faţa celor de la Sporting Crişcior. Vicecampionii au câştigat la un scor de tenis, 6 – 3 cu Taylor Red &LPG, învinşii coborând pe locul al patrulea după această înfrângere.
Foarte interesantă se anunţă etapa următoare. AS Electroconat va sta, astfel că Sporting are şansa de a urca pe primul loc în cazul unui rezultat pozitiv. Are însă o partidă grea, Roben Haţeg fiind un adversar de luat în seamă. Două echipe cu orgoliul şi moralul rănit după înfrângerile de duminică, Boromir şi Taylor Red &LPG, se înfruntă într-un alt joc important al penultimei runde din tur. Celelalte întâlniri sunt City Taxi – Comsid şi Micro 15 – Bayern Deva, toate patru formaţiile încercând să evite ultima poziţie.

Rocadă la vârf în Liga B

Priviţi clasamentul Ligii B şi nu mai aveţi nevoie de nici o altă dovadă de cât de echilibrată şi pasionantă e lupta pentru şefie. Cele patru echipe care ocupă primele patru locuri sunt departajate de un singur punct şi este practic imposibil de dat un pronostic în privinţa celei care va avea câştig de cauză la final.
Fostul lider RGI & ECP a fost ţinut în şah, scor 5 – 5, de Boys Team şi a pierdut astfel prima poziţie. Au beneficiat de acest rezultat contracandidatele, învingătoare toate trei în runda de sâmbătă. Alaska a trecut de ABS Decor, FC Corona a învins Mureşul, iar Tinerii a făcut scorul etapei cu Grawe. Într-un alt joc Doctorii a câştigat cu Securit Grup şi a mai urcat o poziţie în clasament.
În momentul de faţă, cel care face diferenţa în fruntea Ligii B este golaverajul: + 21 Tinerii, + 18 RGI & ECP, + 9 Alaska, toate trei având câte 16 puncte. La un singur punct în urma lor se află FC Corona, şi ea angrenată cu şanse în lupta pentru primul loc.
Cap de afiş în runda următoare este fără îndoială meciul Corona – RGI & ECP, însă nici partida Alaska – Boys Team nu este dinainte jucată. Misiune ceva mai uşoară pare a avea Tinerii în faţa celor de la Securit Grup.

Viitorul Călan continuă să conducă în Liga C

Liderul merge ceas în cel de-al treilea eşalon valoric al Campionatului Realsport de Minifotbal Deva; Viitorul Călan şi-a mai trecut în cont o victorie, „victima” numindu-se de data aceasta MDS Deva. În plasa Viitorului, la numai trei puncte distanţă, se menţine Bog XXI, învingătoare la scor în faţa Ştiinţei şi ajunsă acum pe locul al doilea. Surpriza etapei s-a consemnat în întâlnirea dintre FC Dex Team, fosta ocupantă a poziţiei secunde, şi codaşa FCC Astaldi, echipă fără nici o victorie în actuala ediţie de campionat, dar care a reuşit în acest meci să ţină în şah o formaţie mult mai bine clasată. Succese preţioase, graţie cărora au urcat în ierarhia Ligii C, au înregistrat Templierii şi Cement în disputele cu Azaria, respectiv Rombest.

Articol scris: Barbu Bogdan (Glasul Hunedoarei - 12.11.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
227
2693
6742
12740
1057089
1057089