Au rămas aceiaşi lideri în Campionat

Etapa cu numărul 6 din Campionatul Realsport de minifotbal Deva a oferit la sfârşitul săptămânii trecute dispute echilibrate, în special în cel de-al doilea eşalon valoric. Mai mult de jumătate din meciurile disputate sâmbătă şi duminică s-au încheiat fie la diferenţă minimă de un gol, fie la egalitate – în fiecare dintre cele trei ligi câte un meci încheindu-se nedecis. 
Să spunem că în clasamentele Campionatului Realsport s-au produs câteva „mişcări de trupe”, însă liderii sunt neschimbaţi. Conduc în continuare AS Electroconat, RGI & ECP şi Viitorul Călan în Ligile A, B, respectiv C, însă diferenţele sunt minime şi oricând urmăritoarele lor pot întoarce situaţia.

Ca de obicei, iată şi „porţia” obişnuită de cifre pentru amatorii de statistici. În Liga A s-au înscris 34 de goluri în patru partide – adică o medie de 8,5 goluri pe meci, în Liga B doar 29 de goluri în cinci jocuri – media 5,8, iar în Liga C 46 de goluri tot în cinci meciuri – media fiind aici de 9,2 goluri pe meci.

Derby încheiat nedecis în Liga A

Etapa de duminică din prima ligă a început cu întâlnirea ultimelor două clasate, în care Bayern a zdrobit pe Comsid la şase goluri diferenţă. Runda a continuat însă cu două meciuri mult mai echilibrate. În primul dintre acestea campioana Boromir a dispus la limită de City Taxi şi s-a apropiat la un singur punct de lider. În disputa echipelor situate pe primele două locuri, AS Electroconat şi Sporting Crişcior au terminat nedecis, 1 – 1. În fine, Taylor Red &LPG a pierdut ocazia de a rămâne pe podium, fiind învinsă surprinzător de clar de Roben Haţeg în ultimul meci al zilei.
Programul etapei următoare propune partide cât se poate de interesante între primele patru clasate, FC Boromir – AS Electroconat şi Sporting Crişcior – Taylor Red &LPG.

Patru jocuri echilibrate din cinci în Liga B

Cu trei echipe la egalitate de puncte în fruntea clasamentului înaintea acestei etape, liga secundă a Campionatului Realsport Deva promitea o luptă pasionantă pentru puncte, iar aşteptările au fost îndeplinite. În derbyul rundei Tinerii şi Alaska au încheiat la egalitate, lucru de care a profitat RGI & ECP. Liderul a învins în ultimul meci al etapei pe Mureşul Sântuhalm cu 6 – 2 în ceea ce a fost singura victorie la un scor mai mare de un gol din Liga B.
În rest, învingătoarele au fost desemnate la limită. Corona a învins Securit Grup şi a urcat pe locul 4, Boys Team a dispus de ABS Decor şi a trecut pe 5, iar Grawe a câştigat cu Doctorii şi astfel cele două formaţii au făcut rocada în clasament.

Viitorul a rămas singurul lider în Liga C

Două echipe nou înfiinţate în acest sezon s-au întâlnit în partida cap de afiş a celei de-a treia ligi valorice. Bog XXI a administrat cea de a doua înfrângere fostului lider Universitatea Viile Noi, care a coborât până pe locul al patrulea în clasament. De acest rezultat a profitat în primul rând Viitorul Călan, care a învins pe Cement în ultimul meci al rundei şi a rămas unica formaţie cu punctaj maxim. Pe podium a urcat şi FC Dex Team, care a administrat scorul etapei „lanternei”. MDS Deva a ratat posibilitatea de a veni în grupul de trei echipe cu câte 12 puncte, terminând la egalitate cu Templierii. Într-o dispută a codaşelor Azaria a învins clar Astaldi şi a evadat din subsolul clasamentului, ajungând pe locul 7.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 05.11.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
238
2704
6753
12740
1057100
1057100