Cine sunt liderii celor trei ligi

Sporting Crişcior, RGI & ECP şi Universitatea Viile Noi – lideri în cele trei ligi ale Campionatului Realsport

Campionatul Realsport de minifotbal Deva a continuat la sfârşitul săptămânii trecute cu meciurile etapei a doua din Ligile A, B şi C. Să spunem că în momentul de faţă sunt nouă echipe cu maximum de puncte şi tot nouă formaţii care nu au acumulat încă nici un punct (deşi mai trebuie ţinut cont şi de faptul că unele echipe au disputat o singură partidă, dat fiind numărul impar de participante din Ligile A şi C).

Să mai spunem că din nou s-a stat foarte bine la capitolul goluri marcate: 30 în Liga A (media 7,50 goluri pe meci), 40 în Liga B (8,00 media) şi 49 în Liga C (9,80 media de goluri pe meci). Să începem aşadar obişnuita trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică la Deva pe terenurile de la baza Realsport.

Liga A

Vicecampioana Sporting Crişcior nu a avut probleme cu Comsidul, echipă pe care a învins-o cu un scor de tenis, 6 – 1. Şi Electroconat a plecat bine în campionat, obţinând cea de a doua victorie consecutivă. În cel mai echilibrat meci al rundei, City Taxi a trecut la limită de Roben Haţeg şi se înscrie şi ea în rândul grupărilor cu punctaj maxim. Tot punctaj maxim, dar după un singur joc disputat, are şi campioana FC Boromir, care a stat în această etapă. Taylor Red &LPG a acumulat primele puncte din actualul campionat, după ce a dispus pe Bayern Deva cu 5 – 2.
Etapa viitoare programează un derby de clasament, AS Electroconat – City Taxi, în timp ce Sporting, Taylor şi Boromir pleacă din postura de favorite în disputele cu adversarii lor.

Liga B

O situaţie mai puţin obişnuită avem în liga a doua valorică, unde şase din cele zece echipe au câte o victorie şi o înfrângere, semn al unei întreceri echilibrate. Singurele două formaţii care au reuşit să câştige ambele meciuri disputate până acum în Liga B sunt RGI & ECP, victorioasă sâmbătă cu 7 – 2 în faţa lui ABS Decor, şi Alaska, învingătoare duminică cu 4 – 1 a Mureşului Sântuhalm. Şi-au trecut în cont primele victorii din acest sezon Securit Grup (5 – 3 cu Grawe Deva), Tinerii (un 4 – 3 foarte disputat cu FC Corona) şi Doctorii (7 – 4 cu Boys Team). Fără punct acumulat au rămas Grawe Deva şi ABS Decor, care ocupă în această ordine ultimele două locuri ale clasamentului.

Liga C

Trei echipe s-au instalat pe podiumul acestei ligi, cu câte şase puncte din şase posibile. Universitatea Viile Noi şi Viitorul Călan sunt nou venite în Campionatul Realsport de minifotbal Deva, iar FC Dex Team s-a înscris în sezonul trecut abia în partea a doua a competiţiei, aşadar putem spune că avem un suflu nou în actuala Ligă C. În plasa acestor trei formaţii se află MDS Deva, Rombest şi Bog XXI, cu câte o victorie şi o înfrângere. De notat pentru amatorii de statitică, singurul egal de până acum în cele două runde jucate s-a înregistrat în acest eşalon, la jocul din prima etapă dintre FCC Astaldi şi Templierii.

Articol scris de: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 09.10.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
2140
4870
12571
10927
1073845
1073845