Sporting s-a oprit in faza grupelor la Campionatul National

Faza finală a ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Minifotbal a adunat la start cele mai bune 20 de echipe din ţară, ajunse aici după un dificil traseu de calificare, cu campionate locale şi regionale. Competiţia s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, în Alba Iulia, pe terenurile de la Baza Sportivă Winner’s Ţălnar şi de la Baza Sportivă Fair Play.

Cu două victorii şi două înfrângeri în cele patru meciuri disputate, Sporting – echipa vicecampioană în Campionatul Realsport de Minifotbal Deva în ediţia 2018 – nu a reuşit să treacă mai departe în cea mai echilibrată grupă a turneului final, în care diferenţa dintre locul 1 şi locul 4 a fost de numai trei puncte.

Debut cu victorie în competiţia de la Alba Iulia

Sporting a fost repartizată într-o foarte dificilă Grupă A, unde a întâlnit, în ordine, pe Condor Fortuna Friends Buzău, Auto Driver Iaşi, FC Hermannstadt Sibiu şi CS Luceafărul Floreşti. Exceptând ultima echipă, învinsă pe linie de toate adversarele, celelalte patru formaţii şi-au disputat cele două locuri calificante în sferturi până la ultimul fluier al arbitrilor.

Cronologic, vineri Sporting a stat în prima etapă, pentru ca în runda a doua să debuteze în competiţie cu o victorie, 3 – 2 cu Condor Fortuna Friends Buzău, a doua favorită a grupei. În cel de al doilea meci al său, disputat tot vineri, vicecampioana Devei a fost învinsă de Auto Driver Iaşi, cap de serie în grupa A, cu scorul de 6 – 2.
Înaintea ultimelor două runde din această fază a campionatului, programate sâmbătă, situaţia în clasament era una deschisă oricărui deznodământ, patru echipe păstrând şanse reale de a merge mai departe, în sferturile de finală: Auto Driver şi Hermannstadt aveau câte 6 puncte din 3 meciuri, Condor şi Sporting câte 3 puncte din doar două meciuri disputate.

Rezultatul unui singur meci a făcut diferenţa

Partida decisivă nu doar pentru calificare, ci (după cum s-a văzut la final) chiar pentru primul loc în grupă s-a jucat între Hermannstadt şi Sporting, în penultima etapă. Sibienii au avut câştig de cauză cu 3 – 0, şi astfel victoria lui Sporting din ultima etapă asupra celor de la Luceafărul Floreşti, scor 4 – 3, a fost una doar de palmares. Cum spuneam, calificarea s-a decis în ultimul meci al ultimei zile între Auto Driver Iaşi şi Condor Fortuna Friends Buzău. A fost 0 – 0 după timpul regulamentar, iar ieşenii au obţinut punctul în plus care i-a calificat în dauna buzoienilor, alături de FC Hermannstadt, câştigătoarea grupei. Clasamentul final al Grupei A (pe care îl găsiţi redat integral mai jos) a găsit înşirate la interval de câte un punct pe Hermannstadt, Auto Driver, Condor şi Sporting, cu 9, 8, 7 respectiv 6 puncte!
Până la urmă ambele calificate din această grupă au pierdut în sferturile de finală. Hermannstadt Sibiu a fost eliminată la loviturile de departajare de la 7 metri de Dream Team Tg-Jiu (a fost 0 – 0 după timpul regulamentar), iar Auto Driver Iaşi a cedat în faţa Extratereştrilor Bistriţa, scor 1 – 2.

România are patru echipe în Champions League

Sporting a fost singura formaţie hunedoreană calificată în această fază finală a competiţiei. Alte patru formaţii din judeţ, Boromir Deva, Corvinul Hunedoara, Liberty Hunedoara şi Romos Orăştie, au fost eliminate în faza Campionatelor Regionale desfăşurate pe zone geografice. Mai reamintim că Auto Driver Iaşi, Autovip Şimleul Silvaniei, Borusia Hermannstadt Sibiu şi Tanzmannschaft Bucureşti, câştigătoarele celor patru campioane regionale, au căpătat dreptul de a-şi achiziţiona licenţa de participare la EMF Champions League, care se va desfăşura anul la Terme Catez, în Slovenia.

Grupa A

Rezultate
CS Luceafărul Floreşti – Auto Driver Iaşi 0 – 2
Condor Fortuna Friends Buzău – FC Hermannstadt Sibiu 3 – 0
Auto Driver Iaşi – FC Hermannstadt Sibiu 2 – 3
Condor Fortuna Friends Buzău – Sporting Brad 2 – 3
FC Hermannstadt Sibiu – CS Luceafărul Floreşti 2 – 1
Auto Driver Iaşi – Sporting Brad 6 – 2
FC Hermannstadt Sibiu – Sporting Brad 3 – 0
Condor Fortuna Friends Buzău – CS Luceafărul Floreşti 6 – 2
Sporting Brad – CS Luceafărul Floreşti 4 – 3
Auto Driver Iaşi – Condor Fortuna Friends Buzău 0 – 0

Clasament
1. Hermannstadt 9 puncte (8 – 6 golaveraj)
2. Auto Driver 8 p (10 – 5)
3. Condor 7 p (11 – 5)
4. Sporting 6 p (9 – 14)
5. Luceafărul 0 p (6 – 14)

Articol scirs: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei - 08.07.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
162
1771
9680
12636
1033746
1033746