Sporting şi-a aflat adversarele de la Campionatul Naţional de Minifotbal

Auto Driver Iaşi, Condor Fortuna Friends Buzău, FC Hermannstadt Sibiu şi CS Luceafărul Floreşti sunt echipele pe care Sporting le va întâlni în Grupa A de la faza finală a Campionatului Naţional de Minifotbal, care se va desfăşura la la Alba Iulia, între 6 şi 8 iulie a. c.

Sporting este singura formaţie hunedoreană care a reuşit calificarea în ultimul act al competiţiei. Alte patru reprezentante ale judeţului nostru – Boromir Deva, Corvinul Hunedoara, Liberty Hunedoara şi Romos Orăştie – s-au oprit în faza premergătoare, cea a Campionatelor Regionale desfăşurate pe zone geografice, în patru oraşe diferite.

Cum s-a obţinut calificarea de la turneele zonale

Pentru a ajunge să evolueze la Alba Iulia, echipele care au obţinut calificarea au avut de trecut obstacole diferite la turneele zonale. Astfel, Campionatele Regionale de Sud-Vest (disputat la Craiova) şi de Nord-Vest (jucat la Arad) au avut în distribuţie câte 20 de formaţii, iar cele de Sud-Est (de la Ploieşti) şi Nord-Vest (de la Arad) câte 16, adică un total de 72 echipe participante la această fază a competiţiei. Din zonele Sud-Vest şi Nord-Vest s-au calificat la Campionatul Naţional primele şase clasate, iar din Sud-Est şi Nord-Vest primele patru.

Vă prezentăm mai jos clasamentele finale ale Campionatelor Regionale, ordinea în ierarhiile acestora având importanţă în stabilirea grupelor de la turneul de luna viitoare de la Alba Iulia.

Sud-Vest Craiova: 1. Borusia Hermannstadt Sibiu, 2. Dream Team Târgu Jiu, 3. FC Hermannstadt Sibiu, 4. Codavinci Reşiţa, 5. – 6. Sporting Deva şi MAV Sports Timişoara;

Nord-Vest Arad: 1. Autovip Şimleul Silvaniei, 2. Dia Guard Divino Zalău, 3. FC Premier Arad, 4. CS Luceafărul Floreşti, 5. – 6. AC Luciano Arad şi MG Alba Iulia;

Sud-Est Ploieşti: 1. Tanzmannschaft Bucureşti, 2. Condor Fortuna Friends Buzău, 3. Young Boys Târgovişte, 4. Tiv All Stars Târgovişte;

Nord-Est Bistriţa: 1. Auto Driver Iaşi, 2. Extratereştrii Bistriţa, 3. Raal Bistriţa, 4. Festiv Bucium Roman.

 Sporting a fost în urna 5 la tragerea la sorţi

Pentru stabilirea grupelor de la turneul final al Campionatului Naţional cele 20 de participante au fost împărţite în urne valorice de la 1 la 5, în funcţie de clasarea la Regionale. Astfel, echipele clasate pe locul 1 în fazele zonale au fost capi de serie, cele de pe locurile 2 au fost repartizate în urna a doua ş. a. m. d., iar din urna a cincea au făcut parte formaţiile clasate pe locurile 5 şi 6 la turneele de la Craiova şi Arad. Să mai amintim şi că – o noutate – cele patru campioane regionale au căpătat dreptul de a-şi achiziţiona licenţa de participare la EMF Champions League, care se va desfăşura anul acesta în premieră la Terme Catez, în Slovenia.

În urma tragerii la sorţi a rezultat următoarea componenţă a grupelor.

Grupa A:

Auto Driver Iaşi, Condor Fortuna Friends Buzău, FC Hermannstadt Sibiu, CS Luceafărul Floreşti, Sporting

Grupa B:

Autovip Şimleul Silvaniei, Dream Team Tg. Jiu, Young Boys Târgovişte, Festiv Bucium Roman, Mav Sports Timisoara

Grupa C:

Borusia Hermannstadt Sibiu, Extratereştrii Bistriţa, FC Premier Arad, TIV All Stars Târgovişte, Luciano Arad

Grupa D:

Tanzmannschaft Bucureşti, Dia Guard Divino Zalău, Raal Bistriţa, Codavinci Reşiţa, MG Alba Iulia

În grupe se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Începând cu faza sferturilor, Campionatul Naţional de Minifotbal va trece la sistem eliminariu, cu semifinale, finală mică şi finală mare.

Înainte însă de de Campionatul Naţional, în perioada 29 iunie – 1 iulie vor avea loc la Sibiu întrecerile din cadrul Cupei României la Minifotbal. Ediţia din acest sezon competiţional 2017 – 2018 adună la start 96 de echipe, ceea ce constituie o premieră pentru această competiţie. Reamintim, în finala Cupei României RealSport Deva s-au întâlnit (tot) Sporting şi Boromir, într-un meci încheiat atunci cu scorul de 2 – 1.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei 14.06.2018)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
138
1747
9656
12636
1033722
1033722