S-a stabilit componenţa ligilor valorice în Campionatul Realsport de Minifotbal Deva

Rezultatele ultimei etape din Seria 2 a Campionatului Realsport de Minifotbal Deva au dat răspunsul la singurele două întrebări rămase pentru acest sfârşit de an: cine merge în Liga A – Micro 15 sau RGI & ECP – şi cine în Liga B – Grawe Deva sau Unirea. Până la urmă formaţiile care plecau cu prima şansă în atingerea acestor obiective au avut câştig de cauză, iar seria a doua şi-a desemnat şi ea echipele calificate în Ligile A, B şi C, la fel cu o făcuse Seria 1 în urmă cu două săptămâni.

Odată cu disputarea acestei runde se încheie nu doar faza grupelor, ci şi sezonul calendaristic al anului 2017 în Campionatul Realsport de Minifotbal Deva, întrecerea urmând să fie reluată în 12 ianuarie anul viitor. Tot în 2018 se vor disputa şi meciurile din Cupa Realsport, începând cu faza optimilor de finală. La finalul ambelor competiţii vom afla cele două echipe (campioana şi vicecampioana) care vor reprezenta Deva la Campionatul Regional Sud-Vest organizat de Federaţia de Minifotbal din România, dar cele care vor evolua în Cupa României, faza naţională.

Fără surprize în ultima etapă din Seria 2

Chiar în primul meci al rundei finale Micro 15 a rezolvat elegant ecuaţia calificării în Liga A, impunându-se fără emoţii în faţa ultimei clasate FizzBar cu un concludent 7 – 2. În aceste condiţii pentru RGI & ECP jocul cu Unirea nu a mai avut nici o miză, deoarece nu mai putea detrona Micro 15 de pe a patra poziţie a clasamentului. A fost însă meciul ultimei şanse pentru Unirea, care a câştigat cu 6 – 3 şi a sperat ca Grawe Deva să piardă partida cu Mureşul Sântuhalm pentru a prinde astfel locul 9 în serie şi a merge în Liga B. Nu s-a întâmplat însă aşa, pentru că Grawe a învins la mare luptă, 3 – 2, şi a urcat două locuri în clasament. Celelalte partide ale etapei au avut un caracter mai mult amical, rezultatele lor nemaicontând nici în stabilirea echipelor calificate, nici în acordarea de puncte bonus în faza următoare a campionatului. Favoritele au câştigat pe linie, mai greu sau mai uşor: Corona a făcut scor (10 – 1) cu Heidelberg Cement, Pera BMW nu a forţat în disputa cu Azaria (5 – 3), iar Taylor Red & LPG şi ABS Decor au oferit întâlnirea cu cele mai multe goluri din această rundă (7 – 6). Cu această victorie Taylor Red & LPG a detronat fostul lider City Taxi, care a stat în ultima etapă.

În clasamentul Seriei 2 pe primul loc a terminat Taylor Red & LPG cu 31 de puncte, urmată de City Taxi şi Pera BMW cu câte 29 şi Micro 15 cu 25 de puncte, cele patru urmând să evolueze în Liga A. În Liga B vor juca echipele situate pe locurile 5 – 9 în serie: RGI & ECP 22 de puncte, FC Corona 19, Grawe Deva 16, ABS Decor şi Mureşul cu câte 14 puncte. Ultimele patru clasate vor merge în Liga C: Unirea 13 puncte, Heidelberg Cement 8, Azaria şi FizzBar cu câte două puncte.

Articol scris: Bogdan Barbu

Foto: Popescu Bogdan

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
125
8316
19835
29362
1398039
1398039