O serie s-a încheiat, alta continuă în Campionatul Realsport de Minifotbal

Fără surprize în Seria a doua, unde mai sunt două etape

În Seria 2 s-au înregistrat rezultate scontate, favoritele impunându-se pe linie în cele şase partide disputate. În derbyul rundei liderul City Taxi a pus punct miniseriei sale de jocuri fără victorie, câştigând în faţa uneia dintre pretendentele la un loc în Liga A, Micro 15, scor 5 – 2. Şi ocupanta locului 2, Taylor Red & LPG, şi-a respectat cartea de vizită şi a învins fără probleme, 11 – 3, pe Grawe Deva. Pera BMW a făcut un pas aproape decisiv pentru calificarea în prima ligă după 5 – 3 cu Unirea şi ocupă în continuare poziţia a treia.

Marea beneficiară a înfrângerii celor de la Micro 15 a fost RGI & ECP, care i-a egalat pe aceştia la puncte în clasament după 5 – 1 cu Heidelberg Cement. Câte trei puncte extrem de preţioase în lupta pentru prezenţa în Liga B au obţinut ABS Decor şi Mureşul Sântuhalm, victorioase în faţa codaşelor Azaria (2 – 1), respectiv FizzBar (8 – 1). FC Corona a stat în această rundă, dar încă mai speră la Liga A, având de recuperat trei puncte în cele două etape rămase de disputat.

În clasament continuă să conducă City Taxi cu 26 de puncte, având însă un joc mai mult disputat, urmată pe podium de Taylor Red & LPG cu 25 de puncte şi Pera BMW cu 23. Pentru poziţia a patra se bat Micro 15 şi RGI & ECP cu câte 19 puncte şi FC Corona cu 16. Nu sunt încă sigure de locul în Liga B nici ABS Decor, 14 puncte şi un joc mai mult disputat, nici Grawe Deva, 13 puncte. Pentru ultimele două bilete de acces în Liga B luptă Mureşul Sântuhalm, 11 puncte, Unirea, 10 puncte, şi Heidelberg Cement, 8 puncte. Azaria şi FizzBar încheie ierarhia seriei, cu câte două puncte.

Etapa viitoare, penultima, programează la sfârşitul acestei săptămâni un joc extrem de important pentru ambele formaţii, FC Corona – City Taxi, adică ultima şansă pentru Corona, dar şi o obligaţie la victorie pentru City Taxi dacă vrea să îşi păstreze prime poziţie. În meci direct pentru Liga B se întâlnesc Mureşul Sântuhalm şi Unirea. În rest, Taylor Red & LPG, Pera BMW, Micro 15 şi RGI & ECP pleacă evident din postura de favorite în faţa lui Azaria, Grawe Deva, Heidelberg Cement, respectiv FizzBar.

Duminică e tragerea la sorţi pentru optimile Cupei Realsport

Comisia de organizare a Campionatului Realsport anunţă delegaţii echipelor calificate în faza optimilor de finală ale Cupei Realsport, sezonul 2017 – 2018, că tragerea la sorţi pentru stabilirea ţintarului din optimi va avea loc în data de 10 decembrie, la ora 14. Jocurile din optimi vor fi programate pe data de 13 – 14 ianuarie 2018 şi se vor disputa într-o singură manşă.

Iată şi cele 16 echipe calificate din cele şase grupe în faza optimilor de finală:

Grupa A: loc 1 Sporting, loc 2 FC Corona
Grupa B: loc 1 Pera BMW, loc 2 Micro 15
Grupa C: loc 1 AS Electroconat, loc 2 Doctorii Deva
Grupa D: loc 1 City Taxi Deva, loc 2 FizzBar
Grupa E: loc 1 RGI & ECP, loc 2 Taylord Red & LPG
Grupa F: loc 1 FC Boromir Deva, loc 2 Grawe Deva
Cele patru echipe de pe locul 3 din cele şase grupe calificate în optimi sunt:
Tinerii, 4 puncte (grupa B)
Alaska, 4 puncte (grupa E)
Comsid, 4 puncte (grupa F)
Mureşul Sântuhalm, 3 puncte şi cel mai bun golaveraj (grupa A)

Iată şi cele două urne valorice:

Urna 1: Sporting, AS Electroconat, City Taxi Deva, FC Boromir Deva, Pera BMW, RGI & ECP, Taylord Red & LPG, Micro 15

Urna 2: Doctorii Deva, FizzBar, FC Corona, Tinerii, Alaska, Grawe Deva, Comsid, Mureşul Sântuhalm

Două echipe care au fost în aceeaşi grupă nu se pot întâlni în optimi.

Menţionăm că pentru stabilirea celor două urne valorice s-au luat în calcul următoarele criterii:

În urna 1 au fost repartizate echipele clasate pe locul 1 din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locul 2. În cazul echipelor de pe locul 2 care au acumulat acelaşi număr de puncte (câte 6), adică Micro 15, Doctorii Deva şi FizzBar, repartizarea în Urna 1 s-a făcut în baza calculului golaverajului obţinut în grupă. Micro 15 a avut cel mai bun golaveraj, +10, dintre cele trei echipe enumerate mai sus. Echipa Doctorii Deva a acumulat un golaveraj de +5. Nu s-a luat în calcul golaverajul în cazul echipei FizzBar, deoarece aceasta a câştigat un meci „la masa verde”, 10 – 0, împotriva celor de la Portocala Mecanică, care nu s-au prezentat la joc.

Articol scris: Bogdan Barbu

Foto: Popescu Bogdan

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
6400
41834
65933
85665
871684
871684