Seria 2: Lucrurile s-au complicat şi mai mult in Seria 2

Seria 2 mai are în program încă trei etape în care mai sunt multe lucruri de lămurit.

Cifric, runda a zecea din Campionatul Realsport a însemnat 55 de goluri în Seria 2 – media fiind de 9,16. S-a înregistrat şi prima înfrângere a liderului seriei a doua, City Taxi, echipă care a pierdut teren în clasament ca urmare a rezultatelor din ultimele partide disputate şi simte deja în ceafă răsuflarea urmăritoarelor.

"Bomba” etapei a explodat la întâlnirea dintre RGI & ECP (foto) şi City Taxi, încheiată cu un 4 – 3 care are o dublă importanţă în economia clasamentului. În primul rând păstrează pe RGI & ECP cu şanse la un loc în Liga A (la doar trei puncte de locul 4), în al doilea, a însemnat întâiul eşec al liderului până acum neînvins al seriei şi posibilitatea reală ca acesta să fie detronat de pe locul 1.

De înfrângerea lui City Taxi sunt gata să profite Taylor Red & LPG, care a învins greu, tot cu 4 – 3, pe Unirea şi s-a apropiat în clasament la un singur punct de lider şi Pera BMW, care a câştigat 7 – 3 cu FizzBar şi, după un start mai slab de campionat, se află acum la doar trei puncte de primul loc. De menţionat că şi Taylor şi Pera au câte un meci mai puţin jucat decât City Taxi, ceea ce poate conta enorm, acum când au rămas doar trei etape.

O victorie foarte importantă într-un meci direct pentru locul 4 a obţinut Micro 15 în faţa lui FC Corona, un 4 – 2 care pune trei puncte distanţă între ele, Corona având un meci în plus şi urmând să stea în etapa următoare. În jocuri contând pentru calificarea în Liga B, ABS Decor – Grawe Deva 5 – 7 şi Mureşul – Heidelberg Cement 9 – 4.

În clasament situaţia este încă indecisă, mai ales că echipele nu au disputat toate acelaşi număr de meciuri. Conduce City Taxi cu 23 de puncte din zece jocuri, urmată de Taylor Red & LPG cu 22, Pera BMW cu 20 şi Micro 15 cu 19 puncte, toate trei din nouă jocuri. După aceste patru locuri care duc în Liga A se situează FC Corona (10 jocuri) şi RGI & ECP (9 jocuri) cu câte 16 puncte, Grawe Deva 13 (9 jocuri), ABS Decor 11 (10 jocuri) şi Unirea 10 puncte (9 jocuri), toate ocupând actualmente poziţii care le-ar da dreptul să evolueaze în Liga B. Unele din aceste locuri sunt vizate însă şi de Mureşul şi Heidelberg Cement, cu câte 8 puncte din 9 jocuri, în timp ce Azaria şi FizzBar, cu câte două puncte fiecare, vor rămâne să joace în Liga C.

În etapa viitoare se joacă un derby veritabil între City Taxi şi Micro 15, de rezultatul căruia pot depinde multe în partea superioară a ierarhiei. Taylor Red & LPG întâlneşte pe Grawe Deva, iar Pera BMW pe Unirea. RGI & ECP şi Heidelberg Cement au neapărată nevoie de victorie în meciul direct, deşi pentru atingerea unor obiective diferite – Liga A, respectiv Liga B. În fine, FizzBar – Mureşul şi Azaria – ABS Decor contează cu adevărat doar pentru ultimele dintre ele, în lupta lor pentru un loc în Liga B.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei)

Foto: Bogdan Popescu

 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
6335
41769
65868
85665
871619
871619