Record de goluri în Campionatul Realsport de Minifotbal Deva

Ne apropiem de finalul fazei grupelor în Campionatul Realsport de Minifotbal Amatori al Devei şi avem în continuare parte de evenimente interesante şi de suspans la cote înalte, ca să nu mai vorbim de recordul de eficacitate consemnat în Seria 1 în runda din week-end-ul trecut. Cifric, runda a zecea din Campionatul Realsport a însemnat 85 (!) de goluri marcate în Seria 1 – o medie de 14,66 pe meci. În această serie mai este de disputat o singură etapă care mai trebuie să răspundă la incă două semne de întrebare rămase dîn Seria 1.

Aici s-a înregistrat un aproape neverosimil 27 – 3 (nu ştiu dacă unui asemenea scor i se poate găsi corespondent într-un alt sport, poate doar în rugby) în întâlnirea dintre Alaska şi MDS Deva. Prin comparaţie, acel 13 – 2 din partida dintre Sporting şi Securit Grup pare un rezultat aproape normal, mai ales că aici protagonistele au fost campioana şi codaşa seriei.

Una dintre marile beneficiare ale etapei a fost Bayern Deva, care şi-a asigurat matematic calificarea în Liga A ca urmare a victoriei previzibile – şi lejere, 7 – 2 – în faţa celor de la Portocala Mecanică. Un meci de totul sau nimic au disputat Electroconat şi Doctorii, însă rezultatul (2 – 1) nu a mai contat în contextul în care Bayern a câştigat şi ea. Comsid şi-a jucat de asemenea ultima şansă în partida cu Boromir, însă liderul s-a impus cu 7 – 5.

Cunoaştem aşadar, cu două excepţii, numele echipelor care vor fi repartizate în cele trei ligi valorice. În Liga A vor merge Boromir, Sporting şi Bayern, în Liga B le vom avea pe Tinerii, Doctorii şi Comsid, iar în Liga C vor evolua MDS Deva (99% sigur) şi Securit Grup. Ultimul loc în Liga A şi-l dispută într-un dialog de la distanţă Alaska şi Electroconat, iar Portocala şi Templierii speră ambele să prindă ultima poziţie din Liga B.

În ultima etapă Alaska (19 puncte) joacă un meci foarte dificil cu Sporting, în timp ce Electoconat (17 puncte) are o misiune mult mai facilă cu Securit Grup. Tot atunci se vor juca şi meciurile Portocala Mecanică (6 puncte) – Comsid şi Templierii (6 puncte) – Doctorii, decisive doar pentru cele două formaţii menţionate mai sus, pentru că adversarii lor şi-au asigurat deja locurile în Liga B. Celelalte jocuri ale rundei, Boromir – MDS şi Tinerii – Bayern, contează doar pentru palmares.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei)

Foto: Bogdan Popescu

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
6393
41827
65926
85665
871677
871677