Întrecerea din Campionatul Realsport devine tot mai dramatică

Aproape două treimi din meciurile Seriei 1 şi ceva mai mult de jumătate din partidele Seriei 2 din Campionatul Realsport de Minifotbal Amatori Deva s-au jucat deja, odată cu disputatea etapei a şaptea de la sfârşitul săptămânii trecute. (Diferenţa e dată de numărul echipelor din fiecare serie, 12, respectiv 13, ceea ce implică şi un număr diferit de etape în competiţie, cu două mai mult în seria a doua).

Dacă în prima serie aparent lucrurile par să se fi aşezat într-un fel cu patru etape înainte de finiş, deşi două sau trei formaţii mai speră să prindă un loc în Liga A răsturnând ierarhia actuală, în cea de-a doua lucrurile par mult mai complicate, cinci echipe luptând „la baionetă” pentru cele trei locuri rămase disponibile – deoarece City Taxi şi-a acontat demult prima poziţie în serie.

Schimbare de lider în Seria 1

În avanpremiera etapei, vineri s-a disputat restanţa dintre primele două clasate, meci amânat din etapa trecută. S-a impus Boromir, la limită, rămânând astfel singura echipă neînvinsă din serie şi făcând rocada în clasament cu Sporting.

În runda cu numărul şapte o mare învinsă a fost Alaska, care a cedat în meci direct cu Tinerii şi păstrează astfel doar şanse teoretice să mai prindă un loc de Liga A. Şi Electroconat şi-a jucat practic ultima carte la calificarea în primele opt echipe ale Campionatului Realsport în disputa cu Boromir, pierdută dramatic, 5 – 6. O semisurpriză a fost victoria doar la limită a celor de la Doctorii în faţa ultimei clasate Securit Grup, ţinând cont că una dintre echipe ocupă locul 4, iar cealaltă nu a acumulat nici un punct în actualul sezon.

În celelalte jocuri ale etapei favorite Sporting, Bayern şi Comsid s-au impus fără probleme, la diferenţe mari de scor.

În clasament, aşa cum spuneam, pe primul loc a trecut Boromir cu 19 puncte, urmată de Sporting cu 18 şi Bayern cu 16. În imediata apropiere a podiumului se află Doctorii, cu 15 puncte, iar de la locul 5 în jos găsim echipe care în cazul unui parcurs fără greşeală în continuare pot obţine calificarea în Liga A: Tinerii, Comsid şi Alaska, cu 12, 11, respectiv 10 puncte.

Etapa viitoare programează două meciuri directe care pot fi decisive: Alaska (locul 7) – Doctorii (locul 4) şi Bayern (locul 3) – Comsid (locul 6). O misiune dificilă pentru Tinerii (locul 5) în faţa lui Sporting (locul 2), una uşoară pentru liderul Boromir cu Templierii, o dispută pentru consolidarea poziţiei în Liga B între Electroconat – Portocala Mecanică şi o alta pentru evitarea ultimului loc între MDS Deva şi Securit Grup completează programul rundei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Articol scris: Bogdan Barbu (Glasul Hunedoarei)

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
137
1544
7280
182743
995774
995774