Campionatul Realsport a continuat cu etapa a doua

O competiţie care durează deja de 12 ani şi care de la an la an adună la start din ce în ce mai mulţi competitori, mai multe echipe şi suscită un interes tot mai mare este Campionatul Realsport de Minifotbal Amatori al municipiului Deva. Ediţia 2017 – 2018 a început în urmă cu o săptămână, iar la sfârşitul săptămânii trecute s-au desfăşurat meciurile etapei a doua.

Cele 25 de echipe participante la actuala ediţie de campionat sunt împărţite într-o primă fază în două serii, având 12, respectiv 13 formaţii. Menţionăm că tragerea la sorţi pentru stabilirea seriilor s-a făcut ţinând cont de clasamentul celor două ligi din sezonul trecut, 2016 – 2017. Meciurile acestei faze a competiţiei au loc în perioada 24 septembrie – 17 decembrie 2017.

Vor fi trei ligi în loc de două în actualul sezon

Miza jocurilor din serii este o clasare cât mai bună la final, deoarece în funcţie de aceasta în faza următoare a campionatului echipele vor fi repartizate în ligile valorice A, B şi C. Astfel, primele patru clasate din fiecare serie vor alcătui Liga A, care va avea opt echipe, locurile 5 – 9 din serii vor forma Liga B, cu 10 echipe, iar restul competitoarelor vor juca în Liga C. Se vor acorda şi puncte bonus, care iau în calcul meciurile directe între echipele calificate în fiecare Ligă, adică două puncte pentru victorie şi un punct pentru egal.

Să începem aşadar trecerea în revistă ce a fost sâmbătă şi duminică la Baza Realsport din Deva:

Campioana Sporting e lider în Seria 1

Iată rezultatele etapei a doua din prima serie:

Alaska – Templierii 9 – 0

MDS Deva – Portocala Mecanică 3 – 4

Securit Grup – Bayern Deva 0 – 5

Sporting Brad – AS Electroconat 6 – 2

Doctorii Deva – Comsid 6 – 0

Tinerii – Boromir Deva 4 – 6

În clasamentul seriei întâi conduc după două etape Sporting (deţinătoarea titlului), Bayern şi Boromir, cu maxim de puncte, câte 6, departajate de golaveraj, urmate de Alaska, şi ea neînvinsă, cu 4 puncte. Doctorii, Portocala, Comsid şi Templierii au acumulat câte 3 puncte.

Etapa viitoare programeazâ sâmbătă un derby veritabil, Bayern Deva – Alaska. Alte partide interesante din runda a treia sunt Templierii – Sporting Brad şi Boromir Deva – Doctorii Deva, care se joacă duminică.

Patru formaţii cu maxim pe puncte în Seria a doua

Rezultatele etapei secunde din această serie:

Grawe Deva – Micro 15 3 – 3

Azaria – RGI & ECP  3 – 10

FizzBar – City Taxi Deva 2 – 13

Unirea – FC Corona 0 – 4

ABS Decor – Mureşul Sântuhalm 1 – 1

Taylor Red & LPG – Pera BMW 1 – 5

Heidelberg Cement a stat.

În seria a doua sunt patru echipe care au acumulat punctaj maxim, City Taxi, Pera, RGI & ECP şi Corona, departajarea făcându-se şi aici la golaveraj. Neînvinse sunt şi Micro 15 şi Mureşul, cu câte 4 puncte.

Runda a treia nu are în program meciuri între formaţiile încă neînvinse. Pera BMW va sta (din cauza numărului impar de competitoare), iar celelalte ocupante ale primelor şase locuri primesc replica unor echipe din a doua jumătate a clasamentului, ceea ce nu înseamnă însă că evoluţiile acestora nu sunt de urmărit.

Cupa Realsport 2017 – 2018 a ajuns în faza optimilor

Mai grăbită decât Campionatul, ediţia din acest sezon a Cupei Realsport şi-a desemnat deja echipele calificate în faza eliminatorie a competiţiei. Cele 24 de participante au fost împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Primele două clasate din fiecare grupă şi patru echipe de pe locurile 3 cu cele mai bune linii de clasament au obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei Realsport, după cum urmează:

Grupa A: 1. Sporting Brad, 2. FC Corona
Grupa B: 1. Pera BMW, 2. Micro 15
Grupa C: 1. AS Electroconat, 2. Doctorii Deva
Grupa D: 1. City Taxi Deva, 2. FizzBar
Grupa E: 1. RGI & ECP, 2. Taylord Red & LPG
Grupa F: 1. FC Boromir Deva, 2. Grawe Deva
Cele patru echipe calificate de pe locul 3:
Grupa B: Tinerii 4 puncte
Grupa E: Alaska 4 puncte
Grupa F: Comsid 4 puncte
Grupa A: Mureşul Sântuhalm 3 puncte, cu cel mai bun golaveraj
Stabilirea jocurilor din faza optimilor se face prin tragere la sorţi, iar meciurile se vor disputa într-o singura manşă, în 13 şi 14 ianuarie.

Sursa: Bogdan Barbu, Glasul Hunedoarei 

Vizitatori

Astazi
Saptamana asta
Luna asta
Luna trecuta
Total
4311
77331
498977
547278
19555559
19555559